Sastaman palloiluhallin aika on nyt

Rahamarkkinoiden epävarmuus heijastuu investointihalukkuuteen, joka ensimmäisenä näkyy rakentamisessa. Vaikka Suomi on EUn oppilaista luokan paras, niin mekään emme ole suojassa finanssimarkkinoiden myllerrykseltä. Meillä ei ole syytä paniikkiin, vaan päinvastoin reagoida tilanteen mukaan. Ensi vuosi on hyvin todennäköisesti edullisin aika rakentaa pitkään aikaan.

Sastamalan rakennushankkeiden kannalta osutaan oikeaan aikaan. Juuri nyt kannattaa investoida liikuntarakentamiseen. Vammalan kaupunki aloitti jo omalta osaltaan hankkimalla hiljattain jäähallin kaupungin omistukseen ja varmistamalla siten jääurheilun tulevaisuuden Sastamalassa. Nyt on palloiluhallin aika.

Sisäpalloilun harrastus on Vammalan seudulla poikkeuksellisen laajaa. Pelkästään salibandyssä ja lentopallossa on mukana yhteensä kuutisen sataa nuorta. Heidän lisäkseen jalkapalloilijat tarvitsevat kentän futsaaliin, yleisurheilijat juoksusuoran ja heittoharjoittelupaikan. Palloiluhallilla voitaisiin vastata näihin kaikkiin tarpeisiin.

Nuorten harrastuksiin panostaminen poikii eurot takaisin, oli sitten kyse liikunnasta tai kulttuurista. Osa nuorista saa harrastuksestaan jopa ammatin. Vammalan seudulta on tullut useita ammttimuusikkoja, mutta on tullut myös suuri joukko ammattilentopalloilijoita ja myös muita ammattiurheilijoita, sekä muilla tavoin urheilusta elantonsa saavia.

Vieläkin enemmän on niitä nuoria, joista ei ole tullut ammattilaisia, mutta ovat saaneet harrastusten kautta hyvät eväät elämään. Harrastukset ovat hyvin tärkeitä murrosikäisille nuorille. Meillä on paikkakunnalla monia hyviä ja innokkaita vetäjiä, jotka antavat paljon omaa aikaansa nuorten harrastuksiin. Heidän työnsä mahdollistamiseksi tarvitaan myös toimivat puitteet.

Nykyiset tilat muodostavat tulpan koko sisäpalloilun kehitykselle. Uudessa Sastamalassa ei ole ainuttakaan täysimittaista salibandykenttää, ei liigatason vaatimukset täyttävää lentopallokenttää, eikä kunnon tiloja futsaaliin. Huonointa on se, että Sastamalan nuorten on lähdettävä pelaamaan turnauksia lähes aina muualle, kun meillä ei ole riittävän isoa salia, jossa voidaan pelata turnauksia. Uusi sali mahdollistaisi sen, että voisimme itse järjestää turnauksia, jolloin muualtakin tultaisiin pelaamaan tänne.

Palloiluhalli takaa merkittävien urheilu-ja kulttuuritapahtumien järjestämisen omalla paikkakunnalla. VaLePa ansaitsee pelata huippuottelunsa kotisalissaan ja kirjapäivillekin uudet tilat ovat tarpeen. Palloiluhalli pitää myös suunitella siten, että siellä voidaan järjestää konsertteja yli tuhatpäiselle yleisölle. Hallissa pidettävät tapahtumat tuovat paikkakunnalle väkeä laajemmaltakin, mikä välillisesti hyödyttää keskustan kauppoja ja ravintoloita.

Palloiluhallin kustannusarvio nykyhinnoin on 3-4 miljoonaa euroa, johon on mahdollista saada 600 000 euron valtionapu. Hallin käyttökustannukset ovat vähäiset. Palloiluhalli on mittasuhteiltaan sen kokoinen investointi, että se on uudelle Sastamalalle realistinen toteuttaa. Nyt on aika pistää toimeksi.

artosatonen
Kokoomus Sastamala

Kansanedustaja Arto Satonen (kok)
Julkaisen valittuja - erityisesti työvoimaa ja taloutta koskevien - tekstejäni tässä Uuden Suomen blogissa.
Varsinainen blogini - jossa käsittelen myös muita aihepiiirejä - jatkaa edelleen omilla sivuillani osoitteessa www.satonen.fi/blogi.
Odotan innolla kommentteja ajatuksistani ja keskustelua eri paikoissa - ja totta kai myös rakentavaa kritiikkiä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu