Kiitos, kiitos, kiitos

Kokoomus oli kunnallisvaaleissa suurin koko Suomessa, Pirkanmaalla ja Sastamalassa. Hyvän tuloksen takana oli onnistunut ehdokashankinta, ehdokkaiden aktiivinen kampanja, puolueen johtohenkilöiden positiivinen näkyvyys ja ylipäätään luottamus siihen, että kokoomuslaiset valtuutetut osaavat parhaiten vastata Suomen kuntien tuleviin haasteisiin seuraavana neljänä vuonna.

Pirkanmaalla Kokoomus menestyi edelliskertaa paremmin lähes kaikissa kunnissa. Erityisen hyvin pärjäsimme Tampereen kehyskunnissa, mutta myös maaseudun kunnissa tulos oli hyvä. Tampereella paikkaluku lievästi putosi, mutta valta-asema varmistettiin, joka on hyvin tärkeää koko Pirkanmaan kehittymisen kannalta. Pirkkalalaiset äänestivät Timo P. Niemisen rinnalle maakunnan toiseksi pormestariksi Antero Saksalan.

Nokiallakin Kokoomus nousi suurimmaksi puolueeksi! Sitä päivää ei moni olisi uskonut ikinä näkevänsä, mutta aktiivinen paikallinen ehdokasjoukko teki siitäkin totta. Kiikoisista tuli koko maan Kokoomuslaisin kunta 59 prosentin kannatuksella ja samalla siellä otettiin pitkä askel yhteistyöhön Pirkanmaalle ja Sastamalaan. Yksittäisiä onnistujia oli kaikkialla, joten Aamulehden maanantainumeron vaalituloksia sai lukea hymyissä suin.

Sastamalassa Kokoomus lähti edellisten vaalien perusteella yli 400 äänen takamatkalta suhteessa Keskustaan, mutta päädyimme kolmen paikan vaalivoittoon ja pääsemme paalupaikalta rakentamaan uutta kaupunkia. Oma äänimääräni lähes tuplaantui edellisistä kunnallisvaaleista. 592 kertaa kiitos! Hyvän vaalituloksen takana Sastamalassa oli kuitenkin se mahtava yhteishenki, jolla ehdokkaamme, heidän läheisensä ja vaalitiimi tekivät töitä läpi kampanjan. Tätä yhteishenkeä jatkamme pitämällä valtuustoryhmän kokouksia avoimena koko ehdokasjoukolle ja kaikille kiinnostuneille. Tulevaisuus rakennetaan yhdessä!

Vaalien jälkeen alkaa vastuunkantamisen aika. Seuraavalla vaalikaudella tehdään monissa kunnissa tärkeitä päätöksiä kuntayhteistyöstä, suuntautumisesta ja palvelurakenteen uudistamisessa. Näitä päätöksiä on hyvä lähteä tekemään, kun on kuntalaisilta saatu vahva mandaatti tukena. Silti on hyvä pitää mielessä se, että luottamusta on rakennettava myös vaalien välissä.

Iloista syksyn jatkoa toivottaen,

Arto

artosatonen
Kokoomus Sastamala

Kansanedustaja Arto Satonen (kok)
Julkaisen valittuja - erityisesti työvoimaa ja taloutta koskevien - tekstejäni tässä Uuden Suomen blogissa.
Varsinainen blogini - jossa käsittelen myös muita aihepiiirejä - jatkaa edelleen omilla sivuillani osoitteessa www.satonen.fi/blogi.
Odotan innolla kommentteja ajatuksistani ja keskustelua eri paikoissa - ja totta kai myös rakentavaa kritiikkiä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu