Valmistuvat poliisit on palkattava töihin
Hallituksen vuoden 2022 budjetissa poliisille esittämästä määrärahasta puuttuu 30 miljoonaa euroa, jotta poliisien määrä voitaisiin pitää edes nykytasolla. Poliisin kaikista menoista henkilöstökulut ovat lähes 70 prosenttia. Kun poliisin on maksettava vuokransa, ICT kulut, polttoaineet ja muut juoksevat menot, niin käytännössä määrärahan vajaus kohdistuu pitkälti henkilöstöön.
Jos hallitus ei anna poliisille lisää rahaa, niin poliisien määrä kääntyy laskuun. Määräaikaisia työsuhteita ei voida jatkaa ja eläköityviä poliiseja ei voida korvata valmistuvilla poliiseilla. Lisäksi edessä on lomautuksia. Ministeri Maria Ohisalo puhui eduskunnassa jopa mahdollisista irtisanomisista.
Poliisien määrärahakeskustelussa mittasuhteet ovat täysin sekaisin. Hallitus ottaa velkaa 6,9 miljardia, pysyviä menoja on lisätty 1,4 miljardia ja kehys rikottiin 500 miljoonalla eurolla , mutta poliisille ei löydy millään sen tarvitsemaa 30 miljoonaa euroa. Hallituksella siis riittää velkarahaa lähes kaikkeen muuhun, mutta ei poliisille. Arvovalinta on erikoinen.
Poliisikoulusta valmistuu vuonna 2022 kolmisen sataa opiskelijaa. Idea on, että he korvaavat eläkkeelle jäävät ja alalta poistuvat poliisit. Jos määrärahat eivät riitä, niin valmistuvia poliiseja ei voida palkata töihin. Tämä olisi aivan hölmöläisen hommaa. Valmistuvat poliisit ovat varmasti yhteiskunnalle eniten hyödyksi, kun he ovat poliisin tehtävissä, eivätkä työttömänä tai muiden alojen töissä. Tulevina vuosina on myös hakijoita poliisikouluun varmasti vähemmän, jos koulusta ei valmistukaan poliisiksi, vaan työttömäksi.
Poliisien tarve ei ole korona-aikana suinkaan vähentynyt, vaan kasvanut. Huumerikollisuus on noussut 20 prosenttia ja kotihälytykset 26 prosenttia. Jotta poliisi pystyy pitämään kiinni palvelutasosta, se tarvitsee enemmän, ei vähemmän käsiä. Jopa hallituksen oman sisäisen turvallisuuden selonteon mukaan tavoitteena on nosto nykyisestä vajaasta 7 500 poliisista 8 200 poliisin tasolle vuonna 2030. Tältä linjaukselta katoaa heti siivet, jos poliisien määrä kääntyy laskuun jo ensi vuonna.
Hallituksen pitää nyt haudata keskinäiset vääntönsä ja ottaa realiteetit huomioon. Poliisi tarvitsee rahansa, valmistuvat poliisit työpaikkansa ja kansalaiset turvansa.
Poliisissa toimivien määrää on järkevää lisätä!
– se on myös kansan tahto!
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mattihytola/poliisien-maararahat-ykkos-aamussa/#comment-3496920
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000008211403.html
Ilmoita asiaton viesti
Laatua ei kuitenkaan saa kompensoida määrällä.
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä. Jo nytkin poliisin osaaminen on joissain asioissa ala-arvoista.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/poliisin-osaaminen-on-joskus-ihan-onnetonta-kiltisti-sanottuna/
Ilmoita asiaton viesti
Parempi määräkin, kuin ei yhtään.
Työ tekijäänsä neuvoo.
Ilmoita asiaton viesti
Niin kauan kuin meillä on nykyinen poliisikoulutus on meillä maailman paras järjestyspoliisi. Tutkinnassa asia on toisin. Osittain resurssipulasta johtuen.
Ilmoita asiaton viesti
99%:sti totta!
Ilmoita asiaton viesti
Turvallisuus voidaan kohdentaa paremmin, eri kansanryhmien osalta.
Poliisi yhteiskunnallisena, on aika tasapuolinen, ainakin lain ja lain hengen mukaisen suutaisena. Hyi, hyi.
Ilmoita asiaton viesti
Valmistuvat poliisit saattaisivat tuoda poliisitoimeen apua, mutta se ei ole ratkaisu poliisien resurssipulan ratkaisuksi.
Mikäli nykyisen hallituksen tavoitteena on poliisien vähentäminen, niin on korkea aika selvittää, miksi!
Itse näen tässä Vihreän politiikan, jossa sisäministeri Ohisalo lienee lähtenyt Elokapinan yliymmärryksestä, missä poliisit olivat ’häiritsemässä’ ilmastonmuutoksen torjunnassa toimivaa anarkismia.
Itse ajattelen, että Mannerheimintien normaaliin kulkuun, Elokapinan kansalaisten kantamisen sijaan, poliisien voimavaroja olisi tarvittu samaan aikaan muualla.
Poliisien työ ei ole vain hätätilanteisiin puuttumista ja kansalaisten suojauksen turvaamista, vaan samaan aikaan, myös psyykkisiin ongelmiin vastaamista.
Poliisit joutuvat viemään kuolinviestejä läheisille ja keräämään mahdollisia ruumiinosia kolaripaikoilta.
Poliisien palkkataso, työn vaativuuteen nähden, on alimitoitettu.
Näyttää siltä, että poliisin työ mielletään kutsumustyöksi, kuten sairaanhoitajienkin. Kun molempien työntekijäryhmien palkanmaksajina ovat sekä valtio, että kunnat, niin selkeästi välttämätöntä työvoimaa käytetään hyväksi.
Ilmoita asiaton viesti
Suorempi suhde epäkohtiin ja toimimattomuuksiin olisi kannatettava.
Jos liikennettä halutaan ylläpitää, miksi olla sen tukkeena, vai onko tarkoitus puuttua liikenteeseen?
Ilmoita asiaton viesti
Pysäyttämällä liikenteen elokapina lisää ympäristön saastuttamista. Odottavat autot tuskin muuttuvat päästöttömiksi, koska elokapina on liikenteen eston takana. Myös kiertoreitit aiheuttavat normaalia enemmän päästöjä.
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin noin totesin tänä aamuna: 6:19.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä olisi hyvä ensin vakinaistaa määräaikaiset virat.
– Onko poliisivoimat kuten puolustusvoimat, jotka itse päättävät kulloisetkin tarpeensa ja itse jakavat määrärahansa- ja sitten ”poliisipuolueet kuittaavat.”
– Määrärahat kasvaneet reilusti, mutta poliisien määrä vain 4%?
( Hallinto-ja esikuntahimmelit?!?)
Ilmoita asiaton viesti
Suomi tuhlaa ulkomaille kehitysapuun sen verran paljon veronmaksajien varoja, että Suomen sisäisestä turvallisuudesta tingitään.
”Vuonna 2021 valtion budjetin mukaiset kehitysyhteistyön määrärahat ovat kokonaisuudessaan 1 257 miljoonaa euroa.”
https://um.fi/suomen-kehitysyhteistyon-maararahat
”Ulkoministeriön virkamies: 20 vuoden kehitysyhteistyöhankkeet menneet täysin hukkaan”
https://yle.fi/uutiset/3-7749065
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksen ongelmana näyttää olevan tyhmät ja/tai epärehelliset ja huonomuistiset kansanedustajat. Olen oikeasti surullinen ja odotan Suomeen isänmaallista, täysjärkistä, oikeistopuoluetta jonka ainoa ensisijainen tavoite on Suomen etu. I Have a Dream.
Ilmoita asiaton viesti
Mitenkäs se oikeistolta onnistuisi jos ensimmäiseksi pitäisi leikata?
Ilmoita asiaton viesti