Vihdoinkin eduskunnassa näkyy kansan tahto
Luonnonsuojelulain käsittely on ollut poikkeuksellista. Hallitus lähetti eduskuntaan yksimielisen esityksen, jonka siis myös Keskustan ministerit olivat kuitanneet. Eduskunnan valiokuntakäsittelyssä Keskusta kuitenkin hyppäsi opposition kelkkaan ja muutamia erityisesti metsänomistajien omistajansuojan kannalta keskeisiä esityksiä muutettiin.
Itse asia muuttui parempaan suuntaan, mutta tapa oli kieltämättä erikoinen. Jos Keskustan kantti kestää keskiviikon äänestykseen asti, niin eduskunta tulee tekemään merkittävät muutokset hallituksen alkuperäiseen esitykseen. Yleensä toimitaan siten, että hallituspuolueet neuvottelevat keskenään niin kauan, että sopu syntyy. Eduskunnassa esitykset muuttuvat vain, jos kaikki hallituspuolueet muutokset hyväksyvät.
Keskustan toimintapa on saanut rajua kritiikkiä muilta hallituspuolueilta. Keskusta onkin rikkonut hallituksen pelisääntöjä. Syykin lienee selvä, puolueen heikko kannatus. Tärkeää on kuitenkin huomata, että tässä ei ole mitään demokratian vastaista. Päinvastoin nyt vasta demokratia toteutuu. Viime eduskuntavaaleissa hallitus antoi oikeistolle (PS, Kokoomus, Keskusta, KD) eduskunnan enemmistön, mutta nyt vasta ensi kertaa tätä enemmistöä päästään hyödyntämään.
Keskusta on kolme ja puoli vuotta toiminut punavihreän hallituksen apupuolueena. Vallanhalu sai Keskustan myymään sielunsa ja lähtemään mukaan hallitukseen, jonka enemmistö ajattelee monista asioista aivan eri tavalla. Tämän politiikan seuraukset näkyvät nyt.
Hyvä kysymys on, kuinka moni muu asia luonnonsuojelulain lisäksi olisi nyt paremmin, jos Keskusta ei olisi lainkaan lähtenyt punavihreään hallitukseen? Olisiko esimerkiksi turvetta enemmän käytössä ja varautuminen talveen parempi? Kuinka paljon vähemmän velkaa Suomella olisi nyt? Olisiko työelämää uudistettu ja Suomen kilpailukykyä vahvistettu? Kuinka monta Vihreille tärkeää esitystä olisi jäänyt menemättä läpi eduskunnasta? Keskustan syntilista on pitkä ja sitä tuskin yhdellä luonnonsuojelulain muutoksella paikataan, vaikka se oikea ratkaisu onkin.
Viime eduskuntavaalien jälkeistä aikaa kun muistelen, ilman minkäänlaista puoluejäsenkirjaa, niin alkaa tuntua että Nyky-Suomen suurimmaksi tuhoajaksi ja syylliseksi osoittautuu hallitustunnustelija, oikeistoallerginen Antti Rinne joka sittemmin potkittiin pois ja korvautui yhtä lailla tuhoon syyllisellä, oikeistoallergisella äärivasensosialidemarilla Sanna Marinilla.
Jokainen ymmärtää että nykyisenkaltaisella liianmontapuoluetta-hallituksella ei tule kuin omavoitonpyyntiä kun jokaisen päätöksen kohdalla annetaan jollekin puolueelle rakas lahjus velkarahalla.
Ilmoita asiaton viesti
Vihreät ja Vasemmistoliitto saavat ylisuuren sananvallan kotimaisessa politiikassa yksin ja ainoastaan sen vuoksi, että hallitukseen haluamaton ja kykenemätön persupuolue saa paljon edustajia eduskuntaan.
Siksi enemmistöhallitusta kasattaessa hallitukseen on pakko ottaa jompikumpi tai molemmat radikaalivihreät puolueet.
Ilmoita asiaton viesti
”…persupuolue saa paljon edustajia eduskuntaan”.
Mistäköhän tämä voisi johtua? Mikan vuodatuksesta sai käsityksen, että kansa äänestää väärin.
Ilmoita asiaton viesti
Minä ainoastaan esitin sen mekanismin, joka tuottaa Vihreille ja Vas.liitolle lisää vaikutusvaltaa Suomen poliittisiin valintoihin.
Jos haluaa Suomelle jotain muuta kuin vihervasemmistolaista agendaa, niin silloin äänet pitää antaa Kokoomukselle, Kepulle ja varauksin demareille. Silloin saadaan aikaan enemmistöhallitus, johon ei ole pakko ottaa viherradikaaleja.
Persulle annettu ääni ei pelkästään mene hukkaan vaan se jopa kääntyy äänestäjäänsä vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Näinkö kävi Ruotsissa?
Ilmoita asiaton viesti
Miksi katsella Ruotsin suuntaan kun koko kuluvan vaalikauden ajan olemme nähneet kommenttini pointin toiminnassa täällä Suomessa!
Ilmoita asiaton viesti
”Persulle annettu ääni ei pelkästään mene hukkaan vaan se jopa kääntyy äänestäjäänsä vastaan”
Puhut Ylen suulla vaikka vaaleja ei ole edes vielä käyty.
Ilmoita asiaton viesti
”Keskusta on kolme ja puoli vuotta toiminut punavihreän hallituksen apupuolueena. Vallanhalu sai Keskustan myymään sielunsa ja lähtemään mukaan hallitukseen,”
Vallanhalu sai kokoomuksen lähtemään Juha Sipilän raippahallituksen takatuuppariksi. Lupaukset äänestäjille petettiin yhtä railakkaan voitonhimoisesti kuin teki Timo Soini porukoineen. Miljardeja leikattiin koulutuksesta ja nyt samat leikkaajat itkevät, kun ei ole työvoimapulaan osaajia. Absurdia,
Eikä edes neljä vuotta Sipilän hallituksessa opettanut kokoomukselle mitään. Petteri Orpo asetti itsensä kuninkaantekijäksi ja kiristi SDP:ltä etuja hallitusneuvotteluissa kepun uhottua jäävänsä pois uudesta hallituksesta. Petteri ei välittänyt vanhasta totuudesta, että kepu pettää aina. Kepu meni hallitukseen.
Onko Satonen uskaltanut kysyä Orpolta, miltä tuntuu, kun Suomea vie Natoon vasemmistolainen naispääministeri. Ja työllisyyslupauskin on täyttynyt, toisin kuin kokoomuksen leikkauslistahallituksissa.
Suomen pelastus oli se, että Sanna Marinista tuli pääministeri ja hetkellä, jollaisia Suomi ei ole kohdannut sotien jälkeen. Maailmalla ihaillaan suomalaista naispääministeriä, viimeksi Uudessa-Seelannissa.
Kylmää hikeä pukkaa pintaan, kun vain ajattelee, että meillä olisi tässä kriisissä miesministeri, Orpo tai Halla-aho. Toivottavasti siitä dystopiasta ei tule totta ensi vuonna!
Ilmoita asiaton viesti
”Onko Satonen uskaltanut kysyä Orpolta, miltä tuntuu, kun Suomea vie Natoon vasemmistolainen naispääministeri.”
Sehän ei mennyt noin. PM jarrutti vielä ennen vuoden vaihdetta antamissaan haastatteluissa Suomen Nato-jäsenyyttä. TP jo uudenvuoden puheessaan antoi ymmärtää mitä meidän pitää tehdä. Saarikkohan samana päivänä 1.1.2022 totesi, että Nato-jäsenyys ei ole vielä ajankohtainen ja että Kepu palaa asiaan sitten joskus kun pitävät puoluekokouksensa. Ja vielä siinä vaiheessa, kun kansakin oli kääntänyt takkinsa. pääministeri panttasi omaa kantaansa.
Kyllä se oli TP ( joka johtaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ), joka otti puolueiden puheenjohtajat koolle ja väänsi rautalangasta näille, mitä nyt pitää tehdä. Sen jälkeen Suomi jätti Nato-hakemuksensa. PM tuli auttamatta perässä kun Nato-prosessi oli jo menossa eteenpäin.
Ilmoita asiaton viesti
Pm. Marinin oli pakko jarrutella Nato-asiassa syystä, että vielä -21-vuoden lopula Niinistö puhui kansanäänestyksen välttämättömyydestä jos Naton aiotaan pyrkiä. Niinistö käänsi takkinsa kansanäänestyksestä kansan kulkiessa edellä Niinistön laahustaessa perässä. Sanna Marinin länsimielisyys ei ole jäänyt keneltäkään politiikkaa enemmän seuraavalta.
Ilmoita asiaton viesti
”Tärkeää on kuitenkin huomata, että tässä ei ole mitään demokratian vastaista. Päinvastoin nyt vasta demokratia toteutuu.”
Joo, näinhän asia on, jos asiaa tarkastelee perustuslain näkökulmasta.
”Keskusta onkin rikkonut hallituksen pelisääntöjä. ” Perustuslaki ei kuitenkaan tunne tällaista käsitettä kuin ”hallituksen pelisäännöt”. Kukas ne on laatinut ja kirjannut ja millä mandaatilla ? Tokihan on paljonkin erilaisia kirjaamattomia toimintatapamalleja, jotka muuttuvat hallitusten vaihtuessa, poliittisten trendien mukaan ja aikojen kuluessa. Mutta olisiko aina välillä hyvä peilata näitä ”pelisääntöjä” siihen mitä Suomen perustuslaissa sanotaan ?
Ilmoita asiaton viesti
Taisipa kokoomus olla asialla Sipilän hallituksen kaatumiseen ja nyt samaa saaden taas kepun avukseen?
Ilmoita asiaton viesti
Koskas Keskusta on antanut Satoselle luvan asmoida se oikeistolaiseksi puolueeksi, keskustassa kun painotetetaan sen olevan poliittisesti keskustaan sijoittuva porvaripuolue.
Ilmoita asiaton viesti
Tärkeää on kuitenkin huomata, että tässä ei ole mitään demokratian vastaista. Päinvastoin nyt vasta demokratia toteutuu
———————————
Nykyisillä kannatus mittauksilla oikeistopuolueet eivät saa muodostettua hallitusta ilman Keskustaa vaikka ottaisivat persut mukaan, joten muistakaa varautua heidän tekemiin yllätyksiin missä jo sovituista asioista ei pidetä kiinni.
Mutta hei, sehän on vain demokratiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Juhalta hyvä ehdotus. Porvarienemmistöisellä kansalla kuuluukin olla porvarienemmistöinen hallitus.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, kyllähän TP Niinistö puhui usein Nato-asiassa kansanäänestyksen puolesta. Tämä siksi, että Niinistö ei halunnut lähteä viemään Suomea Natoon vastoin kansan tahtoa. Tasavallan presidenttihän on koko kansan presidentti, ei pelkästään jonkun puolueen presidentti. Siksi presidentin pitää ottaa huomioon, kansan mielipide, eikä pelkästään esimerkiksi Kokoomuksen ja Ruotsalaisen kansanpuolueen mielipidettä. Miten kansan mielipiteet muuttuvat, siihen voi tutustua esim. oheisen linkin kautta:https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Nato-keskustelu#Kannattavat_kansalaisj%C3%A4rjest%C3%B6t
Ja niinhän se oli aina Venäjän Ukrainaan hyökkäykseen saakka, että kansan enemmistö ei katsonut olevan tarpeellista hakea selkänojaa Suomelle Natosta. Eikä katsonut myöskään eduskunta eikä hallitus.
No, mistähän TP osasi ennakoida puheessaan 1.1.2022 sen, että nyt on viimeistään aika lähteä liikkeelle Nato-asiassa ja ilman neuvoa antavaa kansanäänestystä ? Eiköhän se johtunut siitä, että TP:llä oli ehkä paras tilannekuva Suomessa siitä, mitä tuleman pitää ja hän tiesi, että jos hän ei nyt toimi ( ilman neuvoa antavaa kansanäänestystä ), niin olemme housut kintuissa. Nykyisen riitaisen hallituksen ja sen kokemattoman johtajan varaan ei asiaa voinut jättää. Jonkun piti osoittaa johtajuutta. Jos TP ei olisi toiminut, niin emme tänään olisi menossa Natoon.
Lainaus TP:n uuden vuoden puheesta:
”Ja todettakoon taas kerran ( huomaa: taas kerran ): Suomen liikkumatilaan ja valinnanmahdollisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus liittoutua sotilaallisesti ja hakea Nato-jäsenyyttä, jos niin itse päätämme. Naton asia on niin sanottu avoimien ovien politiikka, jonka jatkuminen on Suomelle toistuvasti julkisestikin vahvistettu.”
ks. https://www.presidentti.fi/puheet/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-uudenvuodenpuhe-1-1-2022/
ks. myös:
https://www.presidentti.fi/tiedote/presidentti-niinisto-tapasi-eduskuntaan-valittujen-puolueiden-puheenjohtajia/
Ilmoita asiaton viesti
Keskustaa äänestäessä ei ikinä tiedä, millaista poliittista ohjelmaa puolue ajaa vaalien jälkeen. Tämä sama koskee ikävä kyllä myös Kokoomusta, muistaen Kataisen sateenkaarihallituksen järkyttävine töppäilyineen. Kuluttajansuojaa ei ole.
Maahan leivottiin umpivasemmistolainen velkahallitus v. 2019 vaaleissa Rinteen vappusataslupauksineen, vaikka vasemmiston kokonaisäänisaalis oli vaaleissa vain 26,04 %.
Ilmoita asiaton viesti
”Vihdoinkin eduskunnassa näkyy kansan tahto”.
Missä kohdassa eduskuntaa ? Näkyykö esim. pakkoruotsissa ?
Ilmoita asiaton viesti
Kumpi on suomalaisille ja Suomen veronmaksajille parempi ?
Ilmoita asiaton viesti
”Kansan tahto” kuulostaa enempi Veikko Vennamolta kuin nykyaikaiselta politiikalta.
Ilmoita asiaton viesti