Joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään!

Kirjoitukseni otsikko osuu usein silmään, mutta aamulla maakuntalehti Keskisuomalaista  lukiessani mieleeni palautui 03.08.2022 kirjoittamani blogikirjoitus, Katuvalojen sammuttaminen säästäisi paljon energiaa.  Kommentteja kirjoitettiin peräti 69. Lähes kaikissa kirjoitustani kommentoitiin kriittisesti. Tykkäyksiä sain vain kahdelta henkilöltä ja yllätyksekseni ne tulivat henkilöiltä, jotka ovat olleet kaikissa asioissa eri mieltä minun kirjoituksista

Keskisuomalaisen uutisoitu juttu oli otsikoitu, ” Maanteillä voi olla pimeitä öitä talvella, kun  sähköä säästetään”. Juttuun haastateltu väylänpidon toimialajohtaja Virpi Anttila kertoo Suomessa olevan 78000 kilometriä maanteitä, joista 12000 kilometriä on valaistu. Anttila kertoo, että katuvalojen sammuttaminen ei ole asiana uusi, vaan esimerkiksi öisin lamppuja on sammutettu tieosuuksilla, joilla liikenne on vähäistä.

Energiakustannusten nousun myötä Väylävirastossa on otettu tarkasteluun mahdollisuudet lisäsäästöihin. Yöajan  valosammutukset ovat  yksi merkittävä vaihtoehto. Tavoitteena on tarkastella myös, miten sähkön käyttöä voidan vähentää aamujen ja iltapäivien sähköpiikkien ja -ruuhkien aikaan.

Kuten on saatu lukea eri medioista myöskin kaupungit, kunnat, suuret kauppaketjut ja seurakunnat pyrkivät vähentämään sähkönkulutusta varsinkin yöaikaan monin eri tavoin.Niin myöskin kansalaiset.

Aloitin kirjoitukseni vanhalla sanonnalla ja päätän kirjoitukseni vanhaan sanontaan, ”se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa”.

 

 

 

 

+3
Arvo Tammela
Keskusta Laukaa

Eläkeläinen vuodesta 2003 lähtien.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu