Mitä ministeri Lintilä pelkää?

Viime päivinä olemme saaneet lukea sanomalehdistä sähkötukien valmisteluun liittyvistä totuuksista.  Lyhyt kertaus  demarien Eduskunnassa 14.12. julkistamasta uudesta sähkötuesta. Se yllätti niin opposition kuin keskustalaiset ministerit ja kansanedustajat.  Pääministeri Marin oli tuolloin Brysselissä  ja kertoi 15.12. medioille, että hallitus oli antanut työ-ja elinkeinoministeriölle tehtävän uuden sähkötuen valmistelusta 1.9. päättyneessä budjettiriihessä. Myöhemmin samana päivänä ministeri Lintilä antoi ymmärtää, että valmistelua oli tehty pitkään.

19.12. Pääministeri Marin kertoi Ylen A-talk-ohjemassa, että ministeriössä on voitu tehdä valmisteluja uudesta sähkötuesta koko syksyn ajan. Samassa ohjelmassa ollut ministeriön energiaosaston päällikkö Huttunen kertoi, että sähkötuet rykäistiin viikossa.  Se yllätti varmasti useimmat ohjelman katsojat ja sai miettimään, kumpi haastateltava puhui totta.

27.12. työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Rajala löi lisää löylyä sähkötukien valmistelun vaiheisiin ja kertoi, että ministeri Lintilä antoi toimeksiannon uusien sähkön hintaa  koskevien tukitoimien valmistelusta 13.12. Rajala kertoi, ettei ministeriöllä ole ollut resursseja valmistella pöytälaatikkoon varmuuden varalta ylimääräisiä tukimalleja syksyn aikana. Hän viittaa budjettiriihen pöytäkirjamerkintöihin, joissa ei ole mitään mainintaa tem:in tai muun ministeriön vastuulle kuuluvasta lisävalmistelusta.

27.12. valtiosihteeri Haapajärvi (SDP) kertoi, että meille syntyi käsitys, että varautuminen on käynnissä ja kehottaa kiinnittämään huomioita ministeri Lintilän puheisiin.

Samana päivänä ministeri kertoi,  että kukaan ei ole valehdellut, puhutaan eri käsityksistä.

Otsikkoon liittyen joutuu keskustalaisena miettimään, mitä ministeri Lintilä pelkää? Pelkääkö hän pääministeri Marin toteuttavan aiemmin Keskustalle  esittämän uhkauksen puolueen heittämisestä hallituksesta vai pelkääkö hän sitä, että pääministeri Marin ilmoittaa ettei ministeri Lintilä nauti hänen luottamustaan ja vaatii puheenjohtaja Saarikkoa vaihtamaan Lintilän hänen luottamustaan nauttivaan henkilöön.

Lopuksi, miksi Keskusta pitää kaksin käsin kiinni Marinin viherpunahallituksen tukipuolueena olemisesta?

 

 

 

 

 

 

 

Arvo Tammela
Keskusta Laukaa

Eläkeläinen vuodesta 2003 lähtien.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu