Pettääkö Keskusta taas äänestäjiään?

Keskustalaisena ole äänestänyt puolueeni ehdokkaita kuntavaaleissa ja eduskuntavaaleissa vuodesta 1965 lähtien.  Vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen petyin raskaasti, sillä en voinut kuvitellakaan järkyttävän kannatuksen menetyksen jälkeen puolueeni lähtevän Rinteen vihervasemmistopuoleen hallituksen ”äänettömäksì” pyöräksi puolustautumalla sillä, että vain hallituksessa olemalla pystytään puolustamaan Keskustalle elintärkeitä asioita. Näin kuitenkin tapahtui ja petyin raskaasti. Pelkoni osoittautui oikeaksi ja puheenjohtaja Saarikko valtion kirstunvartijana osoittautui lampaaksi. Kovat vaatimukset sulivat ja kaunis hymy kasvoillaan hän yritti puolustella vaatimuksistaan luopumista Marinin hallituksen yhtenäisyyden säilyttämisellä.

Tämän kevään vaaleissa puolueeni koki järkyttävän tappion. Kannatus laski ennätyksellisen alhaiseksi. Äänestin puolueeni ehdokasta siinä uskossa, että Saarikko johdattaa  Keskustan odotettavissa olevaan oikeistohallitukseen kävi vaalissa miten hyvänsä. Erehdyin toisen kerran ja varmasti moni muukin keskustalainen.  Saarikko ilmoitti heti vaalien jälkeisenä päivänä johtamansa puolueen jäävän oppositioon nostamaan kannatusta. Hän unohti autuaasti aikaisemmat puheensa siitä, että vain hallituksessa olemalla pystytään puolustamaan Keskustalle elintärkeitä asioita. Näin Saarikon takki kääntyi nopeasti. Ilmeisesti hänelle oli tärkeämpää säilyttää lämpimät suhteet vasemmistopuolueisiin ja yhdessä kuorossa huutaa oppositiossa  ei käy , ei käy.

En tiedä, mitä Saarikko esikuntineen on ajatellut, mutta vajaan arkin mittainen vastaus Orpon esittämiin kysymyksiin oli mielestäni erittäin typerä temppu. Onko se osoitus sivistymättömyydestä vai kenties  kokoomukselle osoitettu viesti lopullisesta välirikosta. Tämä saattoi olla perusteena jo aikaisemmin Keskustan häivyttyä vähin äänin tilaisuudesta, jossa Orpo luovutti puolueille kysymykset.

Lopuksi lainauksia kahden entisen keskustalaisen ja yhden nykyisen vaikuttajan mielipiteistä:                                                                                                                            Pekka Perttula, ex puoluesihteeri , helpoin selitys ei ole oikea selitys, pelottavinta on , jos kritiikkiä ei tule.                                                                                                                 Jarmo Korhonen, ex puoluesihteeri,  Keskustan paikka  palvella isänmaata ja kannattajiaan on nyt hallituksessa vaalitappiosta huolimatta vaikka se vaatisi  puheenjohtajan vaihdoksen.  Ei kannata neljää vuotta odottaa, että pääsee huonon hallituksen virheitä korjaamaan.

Suomen Keskustanaisten ry. varapuheenjohtaja ja puoluevaltuuston jäsen,  Keskustan on nyt luotava nahkansa.

 

 

 

 

 

Arvo Tammela
Keskusta Laukaa

Eläkeläinen vuodesta 2003 lähtien.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu