Ullanlinnan henkirikoksen oudot kuviot

Psykiatrian erikoislääkärin epäillään surmanneen vaimonsa avioparin yhteisessä asunnossa perjantaina 16.12.2022.  Poliisi on  tiedottanut tapahtumasta  hyvin lyhytsanaisesti, joten kansalaiset ovat seuranneet tutkintaa eri medioiden tekemistä  kirjoituksista ja uutisista.

Rikoksen tutkinnanjohtaja on kertonut, että rikoksesta epäilty oli otettu kiinni lauantaiaamuna 17.2. asuintalonsa pihasta.  Maanantaihin 19.12 mennessä epäiltyä ei oltu vielä kuulusteltu, mutta syytä siihen ei kerrottu. Tiistaina 20.12. erikoislääkäri vangittiin taposta epäiltynä  Auroran sairaalassa pidetyssä  suljetussa vangitsemisoikeuskäsittelyssä. Ilmeisesti rikoksesta epäiltyä oli säilytetty sairaalassa, mutta mistä päivästä alkaen, sitä ei kerrottu. MTV:n rikostoimittajat kertoivat 20.12., että vangittu oli ilmeisesti siirretty samana päivänä Turun vankimielisairaalaan.

Ihmettelen poliisin ( tutkinnanjohtajan ) erittäin ”hienotunteista” ja normaalista käytännöstä poikkeavaa tiedotuslinjaa. Vaikuttiko siihen rikoksesta epäillyn korkea akateeminen oppiarvo ja siihen liittynyt väitöskirjan aihe, työskentely psyykkisesti sairaiden henkilöiden parissa vai oliko syy ”suojella”  psykiatrian erkoislääkäriä medialta ennen kuin esitutkinnassa on saatu varmuus hänen syyllisyydestään. Tosin vangitsemusvaatimukseen oli kirjattu perusteeksi, todennäköisin syin.

Rikoksesta ja sen tutkinnasta vastaa tutkinnanjohtaja ja hänellä on suuri vastuu siitä, miten sillä suojataan se ettei tutkinnasta kerrota tietoja, jotka vaikeuttavat rikoksen selvittämistä, mutta pitää muistaa medioiden omat tietolähteet ja mitä vähemmän tietoa saadaan poliisilta sitä enemmän mediat kirjoittavat omilta lähteiltään saamia ”epävirallisia” tietoja. Joutuu miettimään, eikö virallinen tieto ole kuitenkin parempi kuin epävirallinen tieto.

 

 

 

 

 

 

 

Arvo Tammela
Keskusta Laukaa

Eläkeläinen vuodesta 2003 lähtien.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu