Antti Rinne vastaan Päivi Nerg

Demarien puheenjohtaja Antti Rinne kertoi avoimesti Ylen aamulähetyksessä ettei voi hyväksyä valtionvarainministeriön kansliapäälliköksi henkilöä, jonka virkatoimet vuoden takaisessa sote- uudistuksen loppuvaiheessa ovat eduskunnan perustuslakivaliokunnan tutkinnassa.  Lisäksi Rinne perusteli kielteistä kantaansa myöskin sillä,  että virkaan valittavalla täytyy olla kykyä ja osaamista tehtävään liittyvien asioiden hoidosta.

Rinne unohti, miten hänen luottamuksensa pääministerin tehtävien hoitoon loppui. Se loppui, kun hänen todettiin kertoneen kansanedustajille virheellistä tietoa omasta tiedon saannistaan postigatessa.  Rinne selvisi siitä eroamalla pääministerin tehtävästä. Jostakin syystä epäluottamus hänen toimintaan kuitenkin loppui, kun tuli valituksi Eduskunnan varapuhemieheksi.  Miksi perustuslakivaliokunta ei tuolloin tutkinut Rinteen toimia. Ilmeisesti pääministerin virheellisen tiedon antamista ei pidetty sellaisena virheenä, että kansanedustajat eivät olisi  saaneet häneltä oikeaa  tietoa postin tapahtumista.

Sen sijaan Päivi Nergin vuoden takaisen toiminnan selvittämistä on pidetty niin tärkeänä, että perustuslakivaliokunnan pitää tutkia se pohjamutia myöten vaikka toiminnasta on tehty jo yksi tutkimus eikä siinä löydetty silloisen hallituksen eikä Nergin toiminnasta mitään virheellisyyttä.  Kun kansanedustajat ovat olleet huolissaan jo usean vaalikauden  ajan siitä etteivät he ole saaneet  tarpeellisia tietoja hallitukselta /virkamiehiltä, on sen perusteella pyydetty perustuslakivaliokuntaa selvittämään tiedon saantiin liittyviä puutteellisuuksia.

Onko niin, että erotetun/eroa pyytäneen pääministerin luottamus erittäin vaativan virkatoimen ( puhemiehen ) hoitoon palautuu hetkessä, kun taas virkamiehen luottamus vaativan virkatoimen hoitoon on mennyt ikiajoiksi vaikka hänen ei ole todettu antaneen virheellistä tietoa toiminnastaan.

ArvoTammela1

Eläkeläinen. Lähes 40 vuotta vierähti " valtion leivissä " . Siitä 35 vuotta poliisina. Hyviä muistoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu