Ihmisoikeudet, ihmisarvo ja tasa-arvo. Saako niitä polkea?

Tänä  päivänä on aiheellista miettiä kirjoitukseni otsikossa esille tuomiani tärkeitä asioita. Ihmisoikeus kuuluu kaikille ihmisille. Siitä kirjoitetaan ja puhutaan päivittäin, mutta kohdistuvatko  kirjoitukset ja puheet tasapuolisesti kaikkiin kansalaisiin vai tiettyyn paljon julkisuutta saavaan ihmisjoukkoon. Sama kysymys kohdistuu myöskin ihmisarvoon ja tasa-arvoon.

Miten ihmisoikeudet, ihmisarvo ja tasa-arvo toteutuvat satojentuhansien vanhusten elämässä?  Muistetaanko heidän oikeuksiaan  päivittäin eri medioissa, toimiiko joku johtava poliitikko tai presidentin puoliso viikon kestävän vanhustenviikon  suojelijana ja järjestetäänkö viikon päätteeksi Helsingin keskustassa valtaisa mielenosoitus, mikä lähetetään suorana teemalta. Joukon kärjessä tietysti vähintäänkin pääministeri?

On syytä muistaa, että lähes kaikkia oikeuksia vailla olevat vanhukset ovat näiden tämän päivän ”ihmisarvoa ja tasa-arvoa”  vailla olevien isovanhempia tai vanhempia ja elleivät he olisi ymmärtäneet elämän lainalaisuuksia, kuinka paljon  maassamme olisi ihmisiä, joiden ihmisoikeuksista,  ihmisarvoista  ja tasa-arvosta kirjoitettaisiin tai puhuttaisiin.

Nämä vanhukset ovat myöskin osallistuneet omilla työpanoksillaan maamme hyvinvoinnin edistämiseen vaikka oma elämä ei ollutkaan ruusuilla tanssimista. Yhteiskunnalta ei osattu vaatia avustuksia eikä se tullut monenkaan mieleenkään. Nyt kun yhteiskunnan apu olisi tarpeen, sitä ei saada eikä kyetä/osata vaatia.

Aurinkoinen pyyntö, jos joku haluaa kommentoida kirjoitustai Toivon, että se kohdistuu nimenomaan sen sisältöön,  ei uskontoon eikä muuhunkaan aatteeseen.

 

.

 

 

 

 

 

+9
ArvoTammela1
Keskusta Laukaa

Eläkeläinen. Lähes 40 vuotta vierähti " valtion leivissä " . Siitä 35 vuotta poliisina. Hyviä muistoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu