Onko afganilaisten turvapaikan hakijoiden maahantuonti turvallisuusuhka?

Viime päivinä olemme kuulleet ulkoministeri Pekka Haaviston tilannekatsauksia Afganistanista maahamme lennätetyistä ihmisistä. Tämän päivän tiedon mukaan  heitä on saapunut 140.   Suurin osa on  valtioneuvoston päätöksellä tuotuja afganilaisia , joille on myönnetty 4 vuoden oleskelulupa.

Ihmisten pelastaminen talibanien mahdollisista hirmuteoista on erittäin hyvä asia. Sitä ihmettelen, miksi maahantulleita ihmisiä pidetään julkisuudelta piilossa. Pelätäänkö heidän tai Afganistaniin jääneiden sukulaisten  turvallisuuden  vaarantuvan tai aiheuttavan uhkaa sinne lennätetyille suomalaisille ammattisotilaille.

Kun tiedetään, että islamiuskoiset naiset suojaavat kasvonsa ja miehet eivät kasvojaan näytä ja puheääni voidaan muuttaa, jos heitä haastatellaan,  tuntuu varsin oudolta ettei näitä maahamme tuotuja ole näytetty edes kaukaa kuvattuna eikä yhtäkään ole päästetty kertomaan omia kokemuksiaan talibanien hirmuteoista. Kaikki maahamme tuodut afganilaiset on tuotu tänne omasta halustaan ja uskoisin   heidän haluavan kertoa kokemuksensa maansa sekasortoisesta tilanteesta ja sen  kiinnostavan meitä suomalaisia enemmän kuin maasta saadut toisen käden tiedot.  Turvapaikan heti saaneiden afganilaisten piilottaminen ja salaaminen saattaa aiheuttaa tarpeettomia ylilyöntejä kansalaistemme keskuudessa ja olisi toivottavaa,  että tarpeettomasta salailusta luovutaan.

 

 

+4
ArvoTammela1
Keskusta Laukaa

Eläkeläinen. Lähes 40 vuotta vierähti " valtion leivissä " . Siitä 35 vuotta poliisina. Hyviä muistoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu