Äänestä vapaamman ja tasa-arvoisemman kirkon puolesta!

Valtakunnallisen Tulkaa kaikki -liikkeen logo

Huomenna sunnuntaina 20.11. 2022 on seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä. Vaaleissa valitaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntiin niiden hallinnosta vastaavat seurakuntaneuvostot. Olen itse ehdolla Tulkaa kaikki -liikkeen listalla Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa, Helsingin yhteiseen kirkkovaltuustoon numerolla 44 ja seurakuntaneuvostoon numerolla 82. Helsingin eri seurakuntien edustajista muodostuva kirkkovaltuusto on 91 jäseninen.

 

Listalla on enemmän painoarvoa kuin yksittäisellä ehdokkaalla, koska seurakuntavaaleissa käytetään samaa vaalitapaa kuin esim. kuntavaaleissa. Tulkaa kaikki -liikkeellä on yhteinen ohjelma, jonka kaikki sen ehdokkaat ovat allekirjoittaneet. Ohjelmastamme: ”Kristuksen kirkko on kaikille avoin. Me kristityt olemme kuitenkin asettaneet esteitä evankeliumille. Siitä meidän on tehtävä parannus. […]

Näin tehdään tietä Kristukselle:

Kirkollisen keskustelun ja päätöksenteon on oltava avointa.
Kirkon on kasvettava lähimmäisenrakkauden ja oikeudenmukaisuuden yhteisöksi:
Naispuolisten pappien syrjiminen on lopetettava kaikissa seurakunnissa.
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat on ehdoitta toivotettava tervetulleiksi seurakuntien jäseniksi ja työntekijöiksi.
Eronneiden, avoliiton valinneiden ja yksin elävien elämänratkaisuja on kunnioitettava.
Meidän on yhdessä jaettava aineellista hyväämme oman maamme ja maailman köyhien kanssa.
Eri tavoin ajattelevien kirkollisten ryhmien välille on rakennettava luottamusta ja sovintoa.

Mottomme: Kristuksen kirkko on kaikille.

Koko ohjelma nettisivuillamme https://tulkaakaikki.net/ohjelma/

 

Tulkaa kaikki -liikkeellä on seurakunnassamme suurin ehdokaslista, yhteensä 20 ehdokasta. Konservatiivisella Kantava voima -listalla on 17 ehdokasta ja kokoomuslaisella Toivo-listalla 13 ehdokasta. Ehdokkaamme eivät ole aivan samasta puusta veistettyjä, vaikka olemmekin kaikki allekirjoittaneet ohjelman.

 

Olen kolmannen vuoden teologian opiskelija Helsingin yliopistossa ja varmasti Tulkaa kaikki -liikkeen vasemmistolaisimpia ehdokkaita. Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun Raamatussa julistetaan ilosanomaa köyhille ja tuomiota rikkaille. Esimerkiksi Marian kiitosvirressä Jeesuksen äiti laulaa: ”Hänen kätensä on tehnyt mahtavia tekoja, hän on lyönyt hajalle ne, joilla on ylpeät ajatukset sydämessään. Hän on syössyt vallanpitäjät istuimiltaan ja korottanut alhaiset. Nälkäiset hän on ruokkinut runsain määrin, mutta rikkaat hän on lähettänyt tyhjin käsin pois.” (Luuk. 1:51-53)

 

Äänestä Tulkaa kaikki -liikettä, jos toivot, että homot ja transsukupuoliset kutsutaan mukaan! Äänestä minua, jos toivot, että rikkaat lähetetään tyhjin käsin pois!

AskoNurminen
Helsinki

Teologian ylioppilas Helsingin yliopistossa
, ehdokas Helsingin yhteiseen kirkkovaltuustoon numerolla 44 ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan
seurakuntaneuvostoon numerolla 82.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu