Rahaa jaetaan kuin lentolehtisiä

Nyt koronatilanteessa alettiin puhua yritysten tukemisesta, helikopterirahasta; joku takaa ja joku jakaa.

Niin sitä rahaa sitten alettiin jakaa kuin lentolehtisiä.

Ennen yritysten rahoitushakemukset käsiteltiin tiukkojen kontrollien ja ohjeiden mukaan ja käsittelijä arvioi rahoitettavan hankkeen elin- ja kehittämismahdollisuudet sekä lainan takaisinmaksukyvyn ja vakuuksien riittävyyden. Arvioitiin myös hakijan kilpailukyky suhteessa kilpailijoihin. Rahoituksen hakijan oli laadittava liiketoimintasuunnitelma hankkeesta. Silloin oltiin vankalla pohjalla.

Suomeen on vuosikymmenien ja vuosisatojen aikana luotu yritysten kehittämiseen tukijärjestelmiä. Samoin on kaikissa muissakin maissa.

Kekkosen aikana suunnattiin kehitystä maaseudulle ja luotiin Kehitysaluerahasto Oy. Keran tehtävä oli suunnata riskirahaa uusyritysten perustantaan ja kehittämiseen. Sen rinnalla ja yhteistyökumppanina toimivat maakuntakeskuksissa Kauppa- ja teollisuusministeriön piiritoimistot. Kunnissa oli elinkeinoasiamies ja yhteistyökumppanina oli paikallinen työvoimatoimisto.

Vasemmisto on aina vastustanut yritysten tukemista ja vasemmistopolitiikkaan on aina kuulunut propaganda yritysten keinottelusta, palkansaajien kurjistamisesta, riistämisestä ja veronkierrosta. Tämä kaikki propaganda on perustunut ymmärtämättömyyteen ja tietämättömyyteen. Nyt vasemmistohallitus on yht’äkkiä kääntänyt kelkkansa ja takkinsa. Mihin tämä äkillinen mielenmuutos perustuu?

Jotta Ruotsin itäisiin maakuntiin saatiin 1600-luvulla teollisuutta, niille annettiin verovapauksia ja muita etuja. Samoin jatkettiin Venäjän vallan aikana. Suomi sai erityisaseman suuriruhtinaskunnan osana ja tänne saatiin yrittäjiä Saksasta ja Venäjältä. Sotien jälkeen alettiin pienyritysten kehittämistä tukea ns. pienteollisuuslainoilla. Maaseudun pikkukauppiaita osuuskauppamieliset pitivät vilpillisinä keinottelijoina ja riistäjinä.

Jossakin vaiheessa vasemmiston punapääoma kaatui ja samalla sen pankit, vakuutusyhtiöt ja osuuskauppa.

Pääministeri Sanna Marin on antanut käskyn, Suojavarusteiden tuotanto saatava käyntiin Suomessa mahdollisimman pian

Suomalainen teollisuus ja yritystoiminta olisi nyt paljon innovatiivisempi, notkeampi ja nopeampi tuotekehityksessään, jos vasemmisto ei olisi yli sadan vuoden ajan sitä halveksinut ja syyttänyt verosuunnittelusta ja verojen kierrosta sekä palkansaajien huonosta kohtelusta.
Tajuaakohan Marin vieläkään, miksi yrityksissä on panostettava markkinasuunnitteluun, tuotekehitykseen, henkilöstön koulutukseen ja tekniseen kehittämiseen? Nämä kaikki edellyttävät tuloksesta tehtäviä poistoja, varautumista tulevaisuuteen. Tätä vasemmisto on aina nimittänyt veronkierroksi.

Nyt Marin on yht’äkkiä Suomen teollisuuden kaikkien äitien äiti. Hän neuvoo, mitä yrittäjien pitää nyt tehdä. Ne neuvot eivät ole halpoja. Ne ovat kalleimpia ja huonoimpia Suomen itsenäisyyden aikana. Niiden hinnaksi on ennalta arvioitu 20 miljardia euroa. Tehosta kaikki ovat epäileviä.

AskoRantala

Asko Rantala on kolmannen sukupolven yrittäjä sekä isän, että äidin puolelta jo yli sadan vuoden takaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu