Vihreät korvaa tupakan huumeilla

Vihreät korvaa tupakan huumeilla

Valtiovallan tehtävänä on kansalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen.
Verotuksella pyritään ohjaamaan kulutusta terveyshaittoja vähentävään suuntaan. Tämä on aina ollut nähtävissä mm. sokeria, alkoholia ja tupakkaa verottamalla.

Mikäli verotuksen vaikutukset eivät ole riittävän tehokkaita, niin laki voi määrätä yksiselitteisiä kieltoja ja kriminalisoida sekä sanktioida joitakin toimintoja. Jo kauan sitten tupakkalaki kielsi tupakan myynnin alaikäisille sekä sen mainonnan. Myös tuotteiden näkyvillä pito myyntipaikoissa on kielletty. Työpaikoilla ja julkisissa tiloissa tupakointi on kielletty ja näin sen haitat ovat selvästi vähentyneet.

Nyt Vihreät toimii terveyden ja hyvinvoinnin parantamista vastaan ylläpitämällä ideologiaa huumekasvien vapauttamisesta kansalaisten omaan tahtoon perustuen. Osa huumeiden suosijoista puolustaa kantaansa sillä, että monia huumeeksi luokiteltuja aineita voidaan käyttää lääkinnällisiin tarkoituksiin mm. kipuja lievittämään.

Suomessa on tehokas ja hyvin kontrolloitu apteekkijärjestelmä ja kansalaisille maksuton tai osittain maksuton terveyskeskus- ja terveydenhuoltojärjestelmä. Laillistetut lääkärit osaavat kyllä valita potilaittensa kipuihin sopivat lääkkeet ja annosteluohjeet ja apteekista saa niitä kontrolloidusta ja Kela maksaa osan kuluista. Niitä ei tarvitse ostaa järjestäytyneen rikollisuuden verkostoista, joissa niiden laatua ei ole tutkittu ja taattu.

Huumekauppa on järjestäytyneen rikollisuuden hallussa ja kontrollissa. Sen sallimista ja hyväksyntää ei pidä perustella sillä, että joku poliisipäällikkökin on osallistunut siihen. Väärä perustelu on sekin, että huumekauppa ei olisi rikollista, jos se olisi laissa sallittua ja sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttyä. Jos tämä perustelu tuntuu järkevältä, niin yhtä hyvin voitaisi sanoa, että eihän murhastakaan voisi tuomita, jos se ei olisi laissa kiellettyä.

Kansanedustajien ja ministereiden ei missään puheissaan tulisi hyväksyä huumeiden tai muiden myrkkyjen sallimista tai suosittelua. Lakeja pitäisi tiukentaa ja poliisien resursseja parantaa huumeiden vahingollisuuden välttämiseksi.

AskoRantala

Asko Rantala on kolmannen sukupolven yrittäjä sekä isän, että äidin puolelta jo yli sadan vuoden takaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu