Kiinan kommunismi on pelastanut Suomen ja EU:n

Millaista pohjaa väitteelle voi löytyä?
2014  Ensimmäisen Kiinaan suuntautuneen matkani  matkalippujen lisäksi tiesin tarvitsevani myös viisumin.
Päivän kestänyt matka Helsingin Kelkkamäentielle missä asian saattoi hoitaa.
Viisumivirkailijoilla toimisto auki  3 tuntia arkisin. Sitten uusi matka hakemaan viisumia.
Hassun hommaa tehdä yli 700 km junamatka kaksi kertaa.
Kun asialle Kiinassa naureskelin sanoi uudet ystäväni, että voisitko katsoa Suomen viisumin hankkimisen ajat ja paikat täällä Kiinassa.

Valitusvirteni loppui sillä kertaa siihen.

Mutta jossain vaiheessa tuli tarve saada  niin sanotut pitkät paperit, että tuo vailla mieltä oleva ramppaaminen loppuisi.
Päätin Kiinassa ollessani hakea useamman vuoden viisumia ja  se tapahtui seuraavasti.  Olin ajatellut, että käyn jättämässä  hakemuksen ja se on sitten siinä.
Olimme myös  päättäneet avioitua  nykyisen kiinalaisen vaimoni kanssa.
Sain ison sairaalan osoitteen ja kehotuksen  mennä käymään siellä .
Ja miksi  ihmettelin?  Pikku yllätys oli jo sitä aiemmin  vaatimus toimittaa todistus säännöllisestä tulosta, millä voin kustantaa kaiken  elämiseni Kiinassa.  Todistus eläketulosta  ei riittänyt. Varmuudeksi  piti toimittaa noin 15.000 € arvoinen vakuus  mahdollisten aiheuttamieni odottamattomien kulujen varalle. Turvapaikkashoppailun kaltaista turismia ei siellä esiinny. On oltava omaa rahaa tai ennakkoon sovittu työ asiantuntijana tms. Torikauppiaita on jo omasta takaa.
Sama systeemi vielä kovempana on Yhdysvalloissa.  Vaikkapa aviopuolison ulkomailta hankkiva joutuu muistaakseni 10 vuoden vastuuseen saapuneen aiheuttamista kuluista eli Kiinan säännöt ei poikkea paljoakaan siitä millaisia ihmisiä maahan halutaan.

Mutta palataan sairaalaan ja siellä tapahtuneeseen.
Hieno laitos   ja ystävälliset ihmiset ojensivat tarvittavia kaavakkeita.  Samanlaisia kysymyksiä, kuin viisumihakemukseen Amerikan Yhdysvaltoihin  olin joskus täytellyt.
Sitten sain kiertää seuraavanlaisilla lääkäreillä. Ensin mukava yleislääkäri halusi jutella mukavia, kun selvisi, että olen Suomesta.
Sain virtsanäytteen kipon käteeni, koska verikokeen lisäksi tarvitaan  sekin, että saadaan käsitys terveydestä (ja tietty harrastuksistakin).
Sitten oli vuorossa  silmälääkäri, joka teki perusteellisen syynin värinäkö tutkimuksineen  . Seuraavaksi oli nenä-korva-kurkku erikoislääkärin vuoro kysellä  millaista elämä on siellä Suomessa.
Hän oli lukenut paljon maastamme ja kertoi haaveensa olevan päästä, joskus lomalle  Lappiin perheensä kanssa. Pariisi oli jo hänellä nähtynä.
Noihin eri lääkäreiden kanssa jutusteluun Suomesta ja matkailusta  meni aikaa enemmän, kuin itse terveyden tilan tutkimiseen.

Lopulta 6 tunnin kulutta    laulun sanoin; lääkäri käänsi ja välskäri väänsi ja poika oli kelvollinen.   Koko operaatio maksoi muutaman euron ja sain itselleni hyvin selvän kuvan mikä on sen hetkinen terveyden tilani.
BMI oli ainut mistä sain ohjeen lisätä liikuntaa.

Olin ihmetellyt samassa paikassa asioinutta suurta ihmismäärää  . Hyvinvoivan näköisiä etupäässä nuoria ihmisiä.
He kertoi olevansa samoissa tutkimuksissa saadakseen  ulkomaan matkoihin oikeuttavan passin!?
Eräs nuori nainen, joka oli aiemmin  opiskellut Tukholmassa  selitti siellä systeemiä Hän oli uusimassa omaa passiaan.

Kun kiinalainen haluaa matkustaa ulkomaille ei siellä ole mitään estettä, ellei niin sanotusti ole ”haku päällä”  mallia Nacci Tranberg  tms.
Maasta turistina lähtevän kiinalaisen tulee pääsääntöisesti olla  ok terveyden suhteen. Lisäksi hänellä tulee olla varoja  niin, ettei  matkansa aikana tarvitse valtion konsulipalveluja ei terveyden horjumisen seurauksena, eikä konsulikyytiä rahojen loputtua.

Matkavakuutus kaiken kattavana sanottiin olevan pakollinen.

Ensin mielessäni vähän kauhistelin kuulemaani, mutta tarkemmin ajateltuna ei hullumpi systeemi olisi ollenkaan. Jos meillä olisi sama systeemi  loppuisiko  pääministerimme lentomatka Tukholmaan jo  Vantaan kentälle   maksa-arvojen huutaessa hoosiannaa.

Kiinan asukasluku on 1.400.000.000 . Tienesteistä sen verta, että 1 Amerikan dollarin verran päivässä ansaitsevia kerrotaan olevan noin 20 miljoonaa. Sillä pysyy juuri  riisikuppinsa vieressä hengissä.

5  dollaria päivässä ansaitsevia kerrotaan olevan 60 miljoonaa  .

Siitä eteenpäin tasaisin välein tulot tuplaantuu seuraaville kymmenille miljoonille.
Venäläisten ( 144 miljoonaa) keskimääräisen  tulotason kanssa kuluttavia on jokunen  sata miljoonaa…  siis käytettävissä oleva rahamäärä on  arvoltaan noin 20-25 dollaria päivässä.

Otsikon focus on se, että Kiinan siirtyessä menettelyyn, missä jokainen tehköön vapaasti mitä haluaa ja vapaa matkustaminen  minne haluaa olisi maailmanlaajuinen kaaos.

Olin silloinkin Kiinassa, kun Juha Sipilän ilmoitusta kotinsa antamisesta saapuville pakolaisille ajettiin Kiinan useilla eri kanavilla kuvien kera.
Heillä on myös hyvä huumori. Se kuuluisa  irakilaismies, joka 2015 suorassa lähetyksessä vannoi Sipilälle olevansa 17 vuotias   (oikea ikä oli 35 vuotta tms.)  oli saatu päätähdeksi animaatioon. Siinä kyseinen Irakin mies lasketteli lasten liukumäkeä Sipilän luxus taloon ja Sipilä häntä kätteli ja toivotteli  ovella tervetulleeksi.

Kiinalaiset ihmeissään  seurasivat uutisia missä näytettiin 32.000 hengen saapuvaa joukkoa ja kerrottiin, kuinka sisäministeri Petteri Orpo on komentanut sotilaat kantamaan 11  turvalliseksi luokitellun  maan , joista Ruotsi viimeisimpänä läpi kulkeneiden  laukut valtion kustantamiin hotelleihin .
Sinne siis  ajatteli moni. Ja Kiinan televisiolähetykset ja sanomalehdet  käänsi lisää veistä  köyhän kiinalaisen haavassa. Siellä kerrottiin, että Suomi on koko Euroopan rikkain valtio ja siksi se jakaa tulijoille asunnot vaatteet, ruuan, terveydenhuollon  ja maksaa harrastuksetkin diskorahoineen ja älypuhelimet sun muut. Siksi saapujat oli valinneet juuri Suomen  sitä köyhemmän Ruotsin sijaan. Vaatimattomaan elämään tottuneet kiinalaiset saivat lukea, kuinka Suomeen saapuneet sylkivät tarjottuihin ruokiin sanoen niiden olevan paskaa.
Monen mielissä Wonderland USA ei ollut yhtään mitään. Suomi sen sijaan olisi unelman täyttymys.

Taisinpa jättää pienellä Suomen lipulla koristetun reppuni hetkeksi naulaan ja kysyttäessä mistä tulen   tarjosin arvausleikkiä, että mistä haluaisit minun tulevan?  No sieltä Suomesta !

Kun se maailmaa koskeva  täysin mahdollinen kaaos  ei ole sota vaan Kiinan taloudellinen romahdus ja siitä johtuva  satojen miljoonien muutto sinne missä he tietää olevan ilmaista leipää, asumista ja sirkushuveja eli Eurooppaan. Ja koska Suomen poliitikot on velkarahalla pullistelleet, että olemme koko maailman sosiaalitoimisto  on monelle  kohdemaa kristallinkirkkaana mielessä.
Maksamme Kirgisian tupakanpolttajien vieroituksesta miljoonia.
Samoin radion kuuntelusta Afrikassa. Puhumatta Viktorian järven valuama-alueen maitten yhteistyöstä miljoonien kuluja.

Jos poliitikot luulee, etteikö nämä kaikkien muiden uutisten tavoin tavoita muita maita, myös Kiinaa,  he erehtyvät.
Mustat pilvet on Kiinan talouden taivaalla. Jättiyhtiö EVERGRANDEN  kautta kymmenet miljoonat keskiluokkaiset on menettäneet kaikki elämänsä säästöt ja paljon muuta.

Nyt Euroopassa on meidän   etenkin  suomalaisten toivottava, että Kiina (ja sen  maailman kapitalistisin Deluxe-kommunismi) selviää taloutensa ongelmista ja passien myöntämisen tyyli säilyy entisenlaisena.

Vai haluaako, joku vietnamilaisten lisäksi vaikkapa alkuun 50 miljoonaa henkeä  lisää poimimaan kurkkuja 1 € tuntipalkalla  Närpiöön.
Siinä Sipiläkin joutuisi hakemaan rakennuslupaa tupansa laajennukselle.
Katso tästä vertailu Helsinki-Chongqing  living cost comparison.

Cost of Living Comparison Between Chongqing, China And Helsinki, Finland (numbeo.com)

+1
AssiCalma
Sitoutumaton Seinäjoki

Toiminut pisimmän ajan elämästään yrittäjänä eri puolilla Eurooppaa. 2014 vuodesta lähtien koti myös Kiinan Chongqingissa., Kirjoittaa myös nimimerkillä AssiCalma.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu