Menisinkö 2025 ongelle; Krimille vai Laatokalle

Yleistä pohdintaa päivän aiheista, eikä sanaakaan —no tiedät kyllä !

Krimiltä peruutetaan  Karjalan menetykseen. Vai pitäisikö edetä vieläkin kauemmas.

Miksi tapahtumat Krimillä 2014 ja nyt ovat tämänpäiväistä Karjala keskustelua tärkeämmät myös meille. Se on yhtä yksinkertaista, kuin minulle kansakoulussa patalapun virkkaaminen. Puolivälissä tekemistä opettaja sanoi…hyvinkö menee. Kun virkkaamani patalappu alkoi muistuttaa enemmän kartiota , kuin patalappua otti opettajatäti sen käteensä, heitti roskiin ja  sain aloittaa puhtaalta pöydältä uudestaan.

Ukrainan ja koko Euroopan pelastaneet valtiot, kun heittää  roskiin Putinin patalapun  on kaikilla mailla mahdollisuus saada Putinin ja rosvovaltio Venäjän  ryöstämät maat takaisin korkojen kera.
Koko Venäjä olisi hyvä paloitella, kuin kakku vieraille. Kiinakin kiilusilmin odottaa, koska nappaa aikoinaan menettämänsä takaisin ja lisän kera.
Asiakkaana Venäjä on Kiinan viennille merkityksetön USA ja Eurooppa alueeseen verrattuna. Yli 800 miljoonaa ostavaa asiakasta yhteensä ja heidän teollisuus päälle.
Eli kumman blokin  puolella kannattaa pitkässä juoksussa nyt talouden romahdusuhan pelossa   olevan  Kiinan olla.
Jopa Valko-Venäjän Lukasenkaa näkyy Venäjän ilmeinen tappio juuri nyt  huolestuttavan. Rangaistus  jo Putinille Valko-Venäjän antamasta  avusta   on  odotettavissa, joka tapauksessa, kun iso savu on laskenut.

Nykyisen Venäjän toimia on mahdollista purkaa vain aloittamalla pyramidin huipulta eli lähihistoriasta 15-20 vuotta .
Kauan sitten Neuvostoliiton aikana tehtyjä virheitä on mahdotonta päästä juuri nyt purkamaan.Venäjä on ajat sitten kieltänyt olevansa vastuussa Neuvostoliiton ajan sopimuksista, ellei ne purkamiset sitten  ole heille eduksi. Liittoutuneet oli hyväksyneet 100% kaiken Stalinin vaatiman, koska olivat väärässä siinä  uskossa mitä tuleman piti.

Kukaan ei esitystä Karjalan palauttamisesta naapurissa, eikä sen enempää lännessä kuuntele.

Liittoutuneet oli somasti Neuvostoliiton kanssa voittajina samaa mieltä, kuka saa sodan jälkeen mitäkin. Myös heidän täytyy muuttaa tekemiään sopimuksia.
Saksalaiset haikailee Königsbergin perään, kuten me Karjalan. Saksan mielestä he on Hitlerin teoista jo maksaneet  riittävän rangaistuksen ja hinnan. Omat siteet tekee niistä ne kaikista tärkeimmät ohi vallitsevien ja vaadittavien aikataulujen niin Suomessa, kuin Saksassakin.

Venäjän strategia sen geopoliittisen aseman vahvistamiseksi on mennyt pahoin pieleen.
Joskus olisi parempi vuokrata, kuin väkisin otettua omistaa.
Erilaisin -ei sodan- toimin Sevostopolin vuokraaminen ei olisi ollut mahdotonta lainkaan. Nyt se on sitä ikuisesti.
Kun menossa oleva sota loppuu kuitenkin aikanaan on Lännen ja Nato maan Turkin etu, ettei Venäjällä ole jalansijaa strategisissa osissa millään kohtaa Euroopassa millään  myönnytyksillä ja kauniilla lupauksilla annettuna.
DDR tyttö Merkel ei ole enää Euroopalle vaarallinen, (enempää, kuin halonen ja tuomioja Suomelle) mutta ei näytä siellä Saksassa hyvältä toki vieläkään.
Vasta, kun kansa alkoi äänekkäästi vaatia alkoi johto toimia Ukrainan avustuksien suhteen

Mikään Venäjän antama sitoumus saati sopimus ei ole pitänyt. Lapsenuskoiset putinfanit Saksassa ja Suomessa  nimittelivät Trumpia vainoharhaiseksi, kun hän kertoi tekevänsä kaikkensa Nordstream 2. valmistumisen estämiseksi. Putinilla töissä olleet Paavo ja sihteerinsä  Päivi Sopeutumiseläke – Lipponen olivat Trumpista  samaa mieltä ja taustajoukkoina SDP:n mediaväki toisti sanomaa.
Syy  varoituksiin  Trumpin mielestä oli Euroopan ripustaminen Putinin energiahirteen, mikä Euroopan kovimmillekin putinisteille vasta nyt aukesi, kuin kissanpojalle silmät..
Media on kokonaan unohtanut Trumpista käyttämänsä  hullu nimitykset, sekä Suomessa, että ulkomailla. Arvaamattomalla, ailahtelevalla , jopa vaarallisella sekoilevalla Trumpilla oli myös oma muuri ideansa ja hullun nimelle antoivat mediamme siitä lisää perustetta. Valtiovierailulla olleesta Amerikan presidentistä oli jättikokoinen banderolli  -oliko Sanoma talon tms. seinällä. Siinä häntä nimiteltiin siaksi.     Näin toimi Suomi, kun kaiken maailman kommunistit saskasaarikosket ja leifsalmenit sen yhden naukumaijan  kanssa saa Yle 1 ohjelmissa temmeltää ja yllyttää kannattajiaan.

On luojan lykky, ettei Trump ollut Presidentti, kun Suomesta mentiin lakki kourassa anelemaan NATO jäsynyyden ratifiointia.
Trump olisi voinut Marinin tapaan sanoa, että minäkin olen ihminen.
(ja hyvämuistinen) Että menkääpä kotiinne siitä ja lähettäkää ensi alkuun Saska Saarikoski, Leif Salmen ja Hesarin päätoimittaja kysymään samaa asiaa. Mietitään sitten porukalla uudestaan, mitä Suomen NATO jäsenyydestä  päätetään.
Onneksemme meillä ei ollut noiden edellisten aatesiskoa presidenttinä, eikä aikanaan  USA vientiämme parhaansa mukaan tuhonnutta ulkoministeriä Tuomiojaa, joka Yhdysvalloissa tunnettiin  parhaiten PLO kaveeraajana ja Arafatin ystävänä.
Presidentti Niinistö ja Haavisto sekä Kaikkonen tekivät  Suomen eteen mitä piti ja siitä heille kaikille kuuluu iso kiitos. Ja pikku kiitos, myös Soinille, joka ramppasi  Amerikassa niillä rukousaamiaisilla ja edisti samalla maamme asiaa.

Ja, kun on hehkutettu PM:n myönteistä Nato kantaa, että minähän Suomen sinne halusin, niin muistetaan 1/2022  kun PM sanoi: Ei Natoon minun kaudellani.

Ei ole pitkä aika, kun Suomessa lähes koko kansa oli vaatimassa Suomen ja Venäjän rajalle sinivalkoisten tolppien lisäksi parempaa estettä. Kenraali Evp. Lauri Sutelan lausunto Halosen toimin poistetuista maamiinoista oli kovin rehellinen.
Hän sanoi, että minun kielessäni puhutaan maanpetturuudesta . Kukaan ei nimitellyt Sutelaa tai parempaa rajavalvontaa vaativia hulluiksi. Olisiko siksi, että oli siitä omasta turvallisuudesta kyse.

Muiden maiden rajoista ja niiden puolustamisesta puhuttaessa olisi hyvä muistaa vanha ohje, ettei mennä sinne muuraamaan, mihin ei ole pyydetty.
Itävaltaa, Unkaria, Puolaa on  jatkuvan haukkumisen sijaan meidän  kiittäminen vaikka kaikesta emme halua diktaattoriksi muuttuneen Orbanin kanssa samaa mieltä ollakaan.
Kiittää mistä?
Siitä ettei meille päässyt heidän kauttaan 30-50.000 onnen onkijaa, jotka, joku senhetkinen orvonpetteri  olisi ottanut turvallisesta Ruotsista vastaan avosylin tänne miljardien kustannuksin ja lukuisin rikoksin vaeltamaan.
Se minkä kustannuksen  miljardeina meille 2015 Orvon Petteri hankki, vähintään saman  summan toimillaan Orban ja Puolan johto aidalla ja vesitykeillä meille säästi.
Heidän meille säästämillä miljardeilla olisi voitu rakentaa 1300 km raja- aitaa  millaista tahansa ja portit  lisäksi.
****************************************************************
Otso Rajakontu  asiallisesti huomattaa kommenteissa, että ei tehdä uutta raja-aitaa nykyiselle rajalle vaan sille uudelle, joka saadaan, kun Venäjä on kaatunut ja  kaikki maitaan kaipaavat saavat rosvovaltiolta takaisin omansa.
******************************************************************Aidan valmistumisjuhlaan pitää  kutsua torvisoittokunta ja sen meille  mahdollistanut Mr Orban. Taitaa nekin rahat olla hukattu Uniperiin.

Olisiko Sari Baldaufille annettu niin paljon valtaa, jos nimensä olisi ollut se alkuperäinen

Sari Niiranen ? 

Tokkopa. Kallista on ollut tuo pelkän nimen-ei taidon -perusteella  määräämättömän  taloudellisen vallan antaminen suomalaisten poliitikkojen toimesta. Ei mitään kontrollia valtion yhtiöllä valtion toimesta. Sanotaan vaan että kaikki paperit on kadonneet..

Ylivoimainen enemmistö turvapaikan hakijoista  lähes kaikki 2015 saapuneet  on todettu  perusteetta turvapaikkaa hakeneiksi. Migri kertoo tarkemmin  haluttaessa lisää.
Maahanmuuto ja miissakin laeissamme on pahoin vikaa.
Kuinka voi olla, että, joku laiton maahantunkeutuja on saanut olla pian 8 vuotta maassa ja saanut jo 6 kielteistä päätöstä turvapaikasta ja oleskelusta valtiomme lukuun maassamme.
Ohisalot ja vastaavat esittää  heille automaattista turvapaikkaa vaikka mitään perustetta ei ole todettu ammattilaisten toimesta. Lokoisa elämä verovaroillamme ei voi olla peruste  lokoisan elämän täällä jatkamiseen. Yksi hylätty valitus ja sitten poistetaan maasta. Muut menettelyt vesittää koko tutkinnan. Miksi mitään tutkitaan, jos kielteisellä päätöksellä ei ole mitään merkitystä. Ja onko ammatikseen migrissä töissä ihmisiä, joiden työ on  niin huonoa ja merkityksetöntä, ettei heidän päätöksillään ole mitään arvoa.

EU säännön mukaan turvapaikkahakemus jätetään siihen EU maahan, jonne ulkoa saapuva ensin päätyy. Ei 11 turvallisen maan läpi sinne missä rahanjako on hoveleintä Euroopassa.  Sutelan lausuntoa voi käyttää muussakin yhteydessä.

Perjantain kevennys loppuun. Mikä ero on maasta poistettavaksi määrätyllä irakilaisella Isis-taistelijalla, putin kuiskaaja  Paavo Väyrysellä politiikassa  tai tippurilla?

Tippuri on ainut, josta  pääsee  eroon.

AssiCalma
Sitoutumaton Seinäjoki

Toiminut pisimmän ajan elämästään yrittäjänä eri puolilla Eurooppaa. 2014 vuodesta lähtien koti myös Kiinan Chongqingissa., Kirjoittaa myös nimimerkillä AssiCalma.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu