”Ei koskaan on nyt”- saksalaiset suuryritykset tuomitsevat Hamasin terrorihyökkäyksen ja lisääntyvät antisemitistiset hyökkäykset

Sunnuntaina 106 saksalaista  suuryritystä julkaisi kaikissa Saksan tärkeimmissä sanomalehdissä kokosivusilmoituksen ” Ei koskaan on nyt”, jossa ne tuomitsevat Hamasin terrorihyökkäyksen ja  antismitismin Saksassa.

“We all condemn Hamas’s terrorist attack on Israel and we see with horror the suffering of civilians in Israel and Gaza,” ilmoituksessa lukee. “As German companies, we stand against all forms of hatred and antisemitism.”

Yritysten ilmoitus painottaa Saksan eritityisvastuuta ja jatkaa:

“We therefore ask everyone to join us and show solidarity and stand by our fellow Jewish citizens in our companies and in our country,” (…) “There is no place for hatred of Jews in Germany.”

Ilmoituksen julkaisijoiden joukossa ovat:  Porsche, VW, BMW ja Audi,SAP, Siemens, Lufthansa ja vakuutusyhtiö Allianz. Saksan pankit  Deutsche Bank, Sparkasse and LBBW,media- ja kustannusyhtiöt  Bertelsmann ja  Hubert Burda.

Saksassa antisemistiset hyökkäykset ovat Gazan sodan myötä lisääntyneet.

Sunnuntaina myös liittokansleri Olaf Scholz tuomitsi juutalaisvastaisuuden uuden syngaogan avajaisissa. Hän vieraili Hamasin hyökkäyksen jälkeen Israelissa ensimmäisenä ulkomaisena päämiehenä. Saksa on on Israelin tärkein kumppani Euroopassa ollut jo pitkään.

 

Lähde: https://www.timesofisrael.com/never-again-is-now-german-companies-condemn-hamas-terror-stand-with-israel/?fbclid=IwAR0fkqs9jn6_pPov2TLHr7CxFJfo0SFb88NqrzHzNusoTVSxCTr8ZI-UyzI

 

auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu