Höpö, höpö ulkoministeri Valtonen: ” EU pystyy vaikuttamaan Lähi-itään Yhdysvaltoja paremmin”

Yle Uutisten verkkosivulla tänään oli juttu Ulkoministeri Valtonen: ” EU pystyy vaikuttamaan Lähi-Itään Yhdysvaltoja paremmin”.

https://yle.fi/a/74-20079751?

Höpö höpö, Elina Valtonen. Ulkoministerimme puhuu ihan löysiä! Yhdysvalloilla on pajon EU-maita enemmän painoarvoa Lähi-Idässä. Siksi Yhdysvallat, Qatar ja Egypti välittävät tulitauko-/ panttivankineuvotteluissa. Kenellekään ei tulisi mieleenkään kutsua mukaan lausuntoautomaatti Borrelia. Muuten mielenkiintoista että neuvotteluissa sekä USA:ta, Egyptiä että Israelia edustavat tiedustelupalveluiden johtajat eivätkä diplomaatit. Yhdysvaltojen ulkoministeri Anthony Blinken lähtee tosin jo kuudetta kertaa Lähi-Itään Israelin ja Hamasin sodan alkamisen jälkeen. Hän tapaa ensi saudijohtoa ja lentää sitten Egyptiin.
” – Eri maat pystyvät keskustelemaan eri tavalla eri osapuolten kanssa. Ja myös niiden lähialueiden maiden kanssa, joilla on esimerkiksi vaikutusvaltaa Hamasiin. Tämä on EU:n ehdoton vahvuus esimerkiksi verrattuna Yhdysvaltoihin, joilla ei välttämättä ihan samanlaista kanavaa kaikissa oloissa ole, Valtonen sanoi.”
Tyhjä omakehu tosiasioiden kustannuksella on typerää. Tulee ikävä ulkoministeri Pekka Haavistoa.
P.S. Vain kannanottoihin on Euroopan ulkoasianedustaja Joseph Borrelista. USA:n ulkoministeri A. Blinken sukkuloi Lähi-Itää kuudennen kerran Israelin ja Hamasin sodan alettua edistääkseen tulitauko-/panttivankineuvotteluja Qatarissa. https://www.timesofisrael.com/jordan-eu-foreign-policy-chief-accuse-israel-of-deliberately-starving-gazans/

 

auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu