Israelin joukot aloittivat operaation Hamasin, Jihadin komentokeskuksia vastaan Al-Shifan sairaalan alla

Israelin asevoimat aloittivat varhain keskiviikkoaamuna  vaikean ja riskialttiin sotilasoperation Gazan  Al-Shifan sairaalan alueella, jonka alla myös Yhdysvaltojen ilmoituksen mukaan, sijaisevat Hamasin ja Islamilaiset jihadin komentokeskuset. Operaatio suoritetaaan tiedustelutietojen pohjalta joissain osissa sairaalaa. Israel on ilmoittanut ettei sairaalan potilaita, henkilökuntaa ja sairaalasta turvaa hakevia siviileitä vahingoiteta.

Operaation suorittavat sitä varten koulutetut erikoisjoukot, joiden joukossa on arabiaa taitavia sotilaita ja runsaasti läkintähenkilökuntaa. Operaation edetessä israelilaiset toimittavat sairaalaan apua, muun muassa vauvanruokaa ja keskoskaappeja.

On vain toivottava, että Israelin operaatio sujuu mahdollisimman nopeasti, menestyksekkäästi  ja siviileille ei aiheudu vaaraa. Ainakin itse toivon myös, etteivät Israelin   joukot kärsisi suuria tappioita. Olkoon Kaitselmus heidän kanssaan!

Hamasin hallinto on vedonnut, että Kansainvälisen Punaisen Ristin pääkomitea tuomitsisi operaation. Se väittää myös, että Israelin tarkoituksena on romuttaa Gazan terveydenhoitojärjestelmä ja karkottaa palestiinalaiset alueelta.

https://yle.fi/a/74-20060291

Päivitys noin 18.30

Miten muuten Ranska kuvittelee Israelin joukkojen pääsevän Al-Shifan sairaalan alla sijaitsevaan Hamasin ja Jihadin komentokeskus- ja tunneliverkkoon jollei ilmeisesti sairaalan kautta kulkevan huoltoreitin kautta? Yhdysvallat vahvisti eilen tuon komentokeskus- ja tunnelivekoston olemassaolon.
Yle: ”Ranskan ulkoministeriö taas on ”vakavasti huolissaan” Israelin sotilasoperaatiosta Al-Shifan sairaalan sisällä Gazan kaupungissa.
– Palestiinalaisia ei pitäisi pistää maksamaan Hamasin rikoksista, etenkään heikkoja, haavoittuneita ja sairaita, tai avustustyöntekijöitä, jotka rohkeasti jatkavat työtään äärimmäisen vaarallisissa olosuhteissa, Ranskan ulkoministeriön tiedotteessa kirjoitetaan.”
Israelin joukot muuten veivät sairaalaan polttoainetta (jota Hamas oli aiemmin kieltänyt sairaalanjohtoa ottamasta vastaan), keskoskaappeja ja elintarvikkeita.

 

auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu