Lokakuun hyökkäys Etelä-Israeliin ei ollut vain terrroria vaan pogromi johon gazalaiset ikään ja sukupuoleen katsomatta osallistuivat

Gazalaiset aseistamattomat ja siviilivaatteissa olevat ihmiset osallistuivat 7. lokakuuta 2023 julmuuksiin ja ryöstelyyn Etelä-Israelin raja-asutuksissa. Myös naisia ja lapsia oli joukkioiden mukana.  Tavalliset gazalaiset osallistuivat panttivankien pahoinpitelyihin, raiskauksiin, nöyryyttämisiin ja ruumiiden häpäisemiseen. Sosiaalisessa mediasa jaetut videot ja todistajien kertomukset ovat yhtäpitäviä. Panttivankeja pidettiin aluksi gazalaisten kodeissa joten koko perheet osallistuivat. Kibbutseissa työskentelevät gazalaiset maatyöläiset olivat antaneet yksityiskohtaisia tietoja Hamasille ja niiden pohjalta laadittujia karttoja oli jaettu hyökääjille. Niinpä rajaa julmuuksiin osallistuvan ja sivussa pysyneen välillä on vaikea vetää. Tämä minusta tekee ymmärrettäväksi miksei Israelissa tunneta erityistä myötätuntoa Gazan asukkaita kohtaan, kun he kärsivät tapahtuneen seurauksista sodan aikana. Samoin selittyvät pääministeri Netanjahun ja presidentti Herzocin  lausunnot että koko Gaza on Hamas.  Rauhan näköala  ja kahden valtion ratkaisu ovat etääntyneet kauas horisontin taakse. Gazan asukkaila on tuskin koskaan enää mahdollisuutta työskennellä israelilaisten palveluksessa.

”Around 700 Palestinians stormed Barad’s kibbutz of Nir Oz—less than a five-minute drive from Gaza—that day, CCTV footage shows. The overwhelming majority of those, estimated by Eran Smilansky, a member of the kibbutz’s security squad, to be around 550, were civilians. They were largely unarmed and not in uniform. Some of those civilians carried out wholesale acts of terror themselves, including rape and abduction—and in some cases, the eventual sale of hostages to Hamas—while others abetted the terrorists. Others still simply took advantage of the porous border to loot Israeli homes and farms, including stealing hundreds of thousands of shekels in agricultural equipment.”

Vahva suositus tälle artikkelille

Deborah Danan:

Oct. 7 Was Worse Than a Terror Attack. It Was a Pogrom.

https://www.tabletmag.com/sections/israel-middle-east/articles/hamas-palestinians-pogrom-israel?

© YUSEF MOHAMMED/IMAGESLIVE VIA ZUMA PRESS WIRE

auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu