Palestiinalais-amerikkalainen kongressiedustaja Rashida Tlaib sai pyyhkeitä sloganista ”Free Palestine from the River to the Sea”

Paletiinalais-amerikkalainen kongressiedustaja Rashida Tlaib sai sankioita edustajainhuoneen harvinaisessa äänestyksessä tiistai-iltana. Demokraattien radikaaliin laitaryhmään kuuluva Tlaib kommentoi Hamasin 7. lokakuuta terrori-iskujen jälkeen Israelin-Palestiinan konfliktia  mm. sloganilla ”Free Palestine from the River to the Sea”. Hänen puoltajansa keskustelussa vetosivat oikeuteen ilmaista mielipiteensä. Kriitikot taas sanoivat, että Tlaib ajaa Israelin eliminointia. Äänestys meni pääosin puoluelinjojen mukaan, mutta 22 demokraattiedustajaa äänesti Tlaibia vastaan ja neljä republikaaniedustajaa hänen puolestaan.

Episodin katsotaan heijastelevan lisääntyvää poliittista polarisaatiota myös Israel /Palestiina- kysymyksessä.

 

auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu