”Palestiinalaiset elävät köyhyydessä, mutta Hamasin johto elää hulppeasti Qatarissa”- Ylen juttu terrorijärjestön korruptiosta

Hamasin terrorismi kumpuaa palestiinalaisten näköalattomuudesta ja toivottomuudesta, on tapana joissain piireissä sanoa. Näinköhän?

Haluan virittää keskustelua tällä palstalla toimittaja Tomi Pyyn eilen Ylen uutisten  verkkosivuilla julkaistusta jutusta siitä, miten Hamasin johto elää täydelleen toisessa maailmassa kuin kansa, jonka se jälleen kerran on johtanut suuriin kärsimyksiin.  Juttu ei sinänsä tuo paljon uutta niille, jotka seuraavat ulkomaista kriittistä  mediaa, mutta Suomessa asiasta ole juurikaan puhuttu.

” Samalla kun tuhansia palestiinalaisia siviilejä kuolee Gazassa, Hamasin johtohahmot oleilevat Qatarissa, yhdessä maailman rikkaimmista valtioista. Kun Hamas aloitti hyökkäyksensä Israeliin 7. lokakuuta, levisi sosiaalisessa mediassa video, jossa Hamasin johtohahmot seuraavat Qatarin pääkaupungissa Dohassa sijaitsevassa hulppeassa toimistossa uutiskanava Al-Jazeeran lähetystä tapahtumista. Videolla Hamasin johtaja Isma’il Haniyya ja järjestön muut johtohahmot vaikuttavat olevan iloisia – he polvistuivat kiittääkseen Allahia operaation onnistumisesta.”

Dohassa Qatarissa  Gazan pääministeri Haniyya vastasi Israelin Pohjois- Gazaa koskevaan evakuointikehotukseen: ”Gazalaiset eivät lähde minnekään ja he pysyvät paikoillaan ”. Kotipuolessa järjestön pyssymiehet todella yrittivät pitää siviilit aloillaan jotta he toimisivat ihmiskilpinä Israelin maahyökkäyksen alkaessa.

”Monet palestiinalaiset ovat kritisoineet Hamasia siitä, että sen johtajat elävät leveästi Qatarissa kaukana Gazan kärsimyksistä. Öljyllä rikastunut monarkia tarjoaa siis suojapaikan terroristiryhmän johtajille. Lisäksi Israel on syyttänyt Qataria siitä, että se mahdollistaa Hamasin propagandan levittämisen qatarilaisen uutistoimiston Al-Jazeeran avulla. Kun Haniyya nimitettiin palestiinalaishallinnon pääministeriksi vuonna 2006, hänen varallisuutensa kasvoi nopeasti, koska hän ja muut Hamasin ministerit hallitsivat Gazan taloutta. Israelilaisen sanomalehden The Times of Israelin mukaan Hamasin johtohahmot ovat perineet 20 prosentin veroa kaikesta salakuljetukseen perustuvasta kaupasta, jota käydään Gazan kaistalla sijaitsevien maanalaisten tunnelien kautta. Times of Israelin mukaan salakuljetusmarkkinat ovat tehneet lähes kahdesta tuhannesta Hamasin korkea-arvoisesta virkamiehestä miljonäärejä. Egyptiläisen Rose al-Yusuf -lehden mukaan Haniyeh osti neljällä miljoonalla dollarilla tontin Gazasta ja rekisteröi sen vävynsä nimiin. Sittemmin Haniyya on ostanut Gazan kaistalta useita asuntoja, huviloita ja muita rakennuksia, jotka on rekisteröity hänen lastensa nimiin. ”

Voi vain kuvitella minkälainen hallinto vallitsisi, jos Hamas voittaisi ja saisi luotua ”islamilaisen valtion  joelta merelle” kuten se haaveilee! Tuossa vaiheessa tulinjalla olisi Jordania, jossa asuu palajon palestiinalaisia. Itse asiassa Churchil irrtotti Trans-Jordanin kaavaillusta Palestiinan mandaattialueesta ennen sen perustamista.

Ei ole uutta, että erilaisten ”vapautusliikkeiden” johtajat elävät ylellisisissä oloissa maanpaossa ja myös rikastuvat laittomassa bisneksessä,  esimerkiksi tämä on nähty niin Kolumbiassa kuin Pohjois-Irlannissa joissa  terroristijärjestöille –   ja samalla tietenkin järjestöjen johtajille-   hankittiin rahaa huumekaupalla. Myös Libanonin Hizbollah on aktiivinen toimija kansainvälisessä huumekaupassa.

Suomen ”proletariaatin etujoukon” SKP:n maanalainen johto Pietarissa Leninin hallituksen hoivissa eli niin leveästi, että köyhyydessä elävien punapakolaisten mitta täyttyi. Nuoret suomalaiset punaupseeriopppilaat järjestisvät terrori-iskun, joka jäi historiaan ”Kuusisen klubin murhina”.  Wikipediasta kopsasin seuraavaa:

” Kuusisen klubin murhilla tarkoitetaan kahdeksan Suomen kommunistisen puolueen (SKP) jäsenen murhaa 31. elokuuta 1920 Pietarissa osoitteessa Kamenno-ostrovski prospekt 26–28 sijainneella Kuusisen Klubilla.] Kahdeksan kuolleen lisäksi yksitoista muuta haavoittui hyökkäyksessä Ammuttujen joukossa olivat muiden muassa SKP:n keskuskomitean jäsenet Väinö E. Jokinen ja Jukka Rahja. Hyökkäyksen syynä oli Suomesta sisällissodan jälkeen paenneiden punaupseerioppilaiden tyytymättömyys SKP:n johtoa kohtaan.Hyökkäyksen suoritti kuusi nuorta punaupseerioppilasta johtajanaan Aku Paasi. Lukuisia hyökkäykseen osallisuudesta epäiltyjä pidätettiin, mutta monet vapautettiin pian tai nämä saivat lyhyen rangaistuksen. Voitto Eloranta ja Elvira Willman-Eloranta teloitettiin murhista syytettyinä.”

Myös SKP emojärjestö Komintern rahoitti itseään illegaalisella bisneksellä, kuten pirtun salakuljetuksella Saksasta Suomeen, jossa oli kieltolaki. Aina kaikki ei mennyt putkeen niin kuin  käy ilmi  anekdoootista mukana olleen saksalaisen kommunistin muistelmateoksesta. Kerran oli saatu pirtulasti onnellisesti Helsinkiin ja luovuttettu paikallisille tovereille myytäväksi edelleen, rahat oli määrä toimittaa Kominternin asiamiehelle. Kun rahoja ei alkanut kuulua, lähetettiin asiamies niitä peräämään. Selvisi että Helsingissä paikalliset toverit eivät olleet pirtua lainkaan myyneet vaan juopotelleet sillä viikokausia niin ettei lastista ollut paljon jäljellä.

Ylen Hamas-jutun- linkki: https://yle.fi/a/74-20056281

P.S. Lopuksi hyvä uutinen: Hamas vapautti eilen PR- eleenä kaksi amerikkalaista panttivankia, äidin ja tyttären Jehudit ja Natali Raananin. Olisikohan tässä  Qatarin vaikutusta? (https://www.jta.org/2023/10/20/united-states/hamas-releases-two-american-hostages-to-israel?utm_source=JTA_Maropost&utm_campaign=JTA_alert&utm_medium=email&mpweb=1161-63547-778078)

auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu