”Palestiinan ja Israelin lapsiuhrit” ei kelvannut miekkarin aiheeksi Juhani Lehdolle, Rauhanpuolustajien ex-kaaderille

Saamieni tietojen mukaan  1930-luvulla perustetun riippumattoman kattojärjestö Rauhanliiton (Fredsförbundet)  edustaja pyrki muuttamaan  rauhanjärjestöjen ”Gazan lapsiuhrit” -miekkarin sisältöä  ”Palestiinan ja Israelin lapsiuhrit” muotoon. Tämän kuitenkin täystyrmäsi  Juhani Lehto, entinen Rauhanpuolustajien kaaderi.

Rauhanliiton vaihtoehto olisi huomioinut myös Länsirannan lapsiuhrit ja Hamasin terroritekojen israelilaiset lapsiuhrit, mukaan lukien panttivangit.

Kylmän sodan ajan  Neukkulan taistelujärjestöksi perustetulle Rauhanpuolustajat- järjestön vanhoille kaadereille  ”Israeli lives not  matter”.

Korostan, että tietolähteeni ei ole Rauhanliiton edustaja!

P.S. Lähetin tämän tiedoksi Rauhanliitolle, Rauhanpuolustajille, Demokraatille ja Verkkouutisille.

HUOM! Päivitys klo 15.05.

Rauhanpuolustajista vastattiin, ettei Juhani Lehto (jonka tiedän ex-kaaderiksi)  ole tätä mielenosoitusta järjestäessään ollut järjestön edustaja eikä sellaisena esiintynyt. Sen kummemmin ei tullut selvitystä, minkälaatuinen mielenosoitus on tulossa.

auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu