Rafahin maaoperaatio on välttämätön: sen osoitti Hamasin eilinen kranaatti-isku Kerem Shalom-rajanylityspaikalle

Kyllä Hamasin Rafahissa olevat terroristiijoukot pitää eliminoida. Eilen Rafahista ammuttiin karanaatteja Israelin Kerem Shalom-rajanylityspaikalle, joka on avoinna Gazan avustuskuljetuksille.
Hamas ei välitä tippaakaan siitä, että siviilien avustuskuljetukset keskeytettiin, kun isku rajanylityspaikalle tappoi kolme sotilasta ja haavoitti monia muita.
YLE 23:53 Eilen Kai Jääskeläinen
Kolme israelilaissotilasta kuoli Hamasin iskussa rajanylityspaikalle
Israelin armeija kertoo, että kolme israelilaissotilasta on kuollut terroristijärjestö Hamasin aiemmin tänään tekemässä kranaatti-iskussa Kerem Shalomin rajanylityspaikalle.
Aiemmin israelilaismediat kertoivat, että iskussa loukkaantui tai haavoittui useita israelilaissotilaita.
Israelin armeija sulki Kerem Shalomin rajanylityspaikan Gazaan avustuskuljetuksilta iskun takia. Armeija sanoo, että Rafahin kaupungista ammuttiin kymmenen kranaattia rajanylityspaikalle.
Kerem Shalom on ollut tärkeässä asemassa avustuskuljetuksille, sillä se on ollut ainoa rajanylityspaikka Israelista Gazaan.
Lähteet: Reuters, AFP
auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu