Ranska järjesti Hamasin hyökkäyksessä kuolleiden kansalaistensa muistotilaisuuden

French President Emmanuel Macron walks past French Republican Guards who hold portraits of the French victims of the October 7, 2023, Hamas’s attack, during a ceremony at the Invalides monument, Wednesday, February 7, 2024. French President Emmanuel Macron walks past French Republican Guards who hold portraits of the French victims of the October 7, 2023, Hamas's attack, during a ceremony at the Invalides monument, Wednesday, February 7, 2024.

Ranska järjesti muistotilaisuuden Hamasin 7. lokakuuta hyökkäyksen uhreille eilen keskiviikkona 7. helmikuuta. Presidentti Macron isännöi tapahtumaa. Läsnä oli yli sata 42 kuolleen ranskalaisten omaista. Laitavasemmiston osllistumista kritisoitiin, koska sen ei katsottu riittävässä määrin tuominneen iskua. Puheessaaan presidentti Macron sanoi, että Hamasin hyökkäys oli vuosisatamme suurin antisemisinen joukkomurha. Hän tuomitsi Ranskassa ja maailmalla yli äyräiden tulvineen juutalaisvihan ja vihateot. Vastaavaa muistotilaisuutta ei ole järjestänyt Israelin ohella yksikään muu Hamasin iskussa kansalaisiaan menettänyt maa kuin Ranska.

 

https://www.lemonde.fr/en/france/article/2024/02/07/macron-says-hamas-attack-on-israel-was-biggest-anti-semitic-massacre-of-our-century_6501839_7.html?

auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu