Ranska menee vaaleihin islamistisen väkivallan varjossa

Uutisia Ranskasta:
Pariisin poliisipäällikkö Laurent Nunez sanoo että vaikka selkeää uhkaa ei ole tiedossa terrorismin riski olympialaisille ei ole vähäisempi kuin vasemmistolaisten, ympäristönsuojelijoiden ja Pro-Palestiina-protestoijien muodostama riski. https://www.timesofisrael.com/islamist-terrorism-main…/?
Kaksi teini-ikäistä nuorukaista  on pidätetty terrori-iskun valmistelusta juutalaiskohteisiin. Samalla viikolla uutinen että 12- ja 13-vuotiaat pojat saivat syytteet 12-vuotiaan juutalaistytön raiskauksesta ja oheisrikoksista antisemitistisellä motiivilla, viharikoksena.
Ensi sunnuntaina on Ranskassa Kansalliskokouksen vaalit, gallup-johdossa on maahanmuuttovastainen lakia ja järjestystä korostava äärioikeistopuolue RN. Ei liene syytä kysyä miksihän…
auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu