Reuters: Malmö varautuu mahdollisiin levottomuuksiin Eurovision laulukilpailujen tähden, koska Israelin edustaja osallistuu

Reuters: Malmö varautuu mahdollisiin levottomuuksiin Eurovision laulukilpailujen tähden, koska Israelin edustaja osallistuu
Tämä oli viesti kaupunginjohdon torstaisesta lehdistötilaisuudesta. ”Tällä hetkellä kumppaneiltamme saamamme informaation mukaan ei Eurovision kilpailuun kohdistu suoraa uhkaa ”, Malmön turvallisuusjohtaja Per- Erik Ebbestahl kertoi mediatapaamisessa. ” Tilanteen huomioiden, asiat voivat muuttua. ”
Kulttuuritapahtumiin kautta Euroopan on viime kuukausina kohdistunut protesteja ja boikotteja Gazan sodan tähden.
Malmön pomestari Katrin Stjernfeldt Jammeh sanoi, että monien vieraillessa kaupungissa kilpailun ja siihen liittyvien tapahtumien tähden, monet voivat myös tahtoa esittää protesteja ja poliittisia mielipiteitä tapahtuman yhteydessä.
”Me olemme ihmisten oikeuden esittää demokraattisesti näkökantojaan puolesta. Sitten on olemassa riski, että jotkut haluavat hyödyntää huomiota vähemmän rauhalliseen tarkoitusperiin tai häiritsemiseen ja taistelemiseen”, hän sanoi mediatapaamisessa.
” Minulla on suuri luottamus poliisin kykyyn työskennellä kaupungin turvaamiseksi vaikka niin monet erilaiset ihmiset tulevat vierailulle”, hän lisää.
Kilpailu järjestetään 7.-11. toukokuuta.
P.S.
AK:n kommentti: Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpö on jo paljon aiemmmin nostanut terroriuhan toiseksi korkeimmalle tasolle islamistisen terrorismin uhan takia.
Malmön turvattomuudesta perinteisesti vahvalle juutalaisyhteisölleen on keskusteltu jo vuosikausia ja kaupungista on muuttanut pois paljon juutalaisia maahanmuuttajien muodostaman uhkan takia.
Joidenkin puheenvuorojen mukaan Israelin olisi tavalla tai toisella jäätävä pois Eurovision laulukipailusta terrorismin ja muiden turvallisuusuhkien tähden. Ajatus on vastuuton, sillä Israelin, Ruotsin tai EBU:n ei pidä antaa periksi väkivallan uhalle.
https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/swedish-city-hosting-eurovision-braces-for-potential-unrest-over-gaza-war/
auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu