Useammat amerikkalaiset opiskelijat pitävät Gazan tilanteesta vastuullisena Hamasia kuin Netanjahua tai Bideniä- Kysely Axiosille

Genaration Lab-tutkimuslaitoksen Axios- lehdelle tekemä kysely on terveellistä luettavaa Yhdysvaltojen  kampusten Pro-Palestiina-protestien hypetykselle jota media on ollut tulvillaan.

”Why it matters: The poll hints that the war — and the accompanying protests — might not hurt President Biden’s election prospects among young voters as much as previously thought.

By the numbers: Only a small minority (8%) of college students have participated in either side of the protests, the survey of 1,250 college students found.

  • Students ranked the conflict in the Middle East as the least important issue facing them out of nine options.
  • It landed behind health care reform (40%), racial justice and civil rights (36%) , economic fairness and opportunity (37%) , education funding and access (38), and climate change (35%). ” Jopa maanmuuttajat 21% ja kansallisen turvallisuus/terrorismi 15% menivät Lähi-Idän sodan 13% edelle opiskelijoiden huolenaiheina.  Ehdoton valtaosa 81% piti protestoijia vastuullisina omaisuusvahingoista ja laittomista valtauksista, 90% ei hyväksynyt Pro-Israel-opiskelijoiden sulkemista ulos yliopistoista.
  •  Gazan tilanteesta vastuullisena Hamasia piti 34%, Netanjahua 19%, Israelin kansaa syyllisti 12%, Joe Bidenia 12% .   Yhdysvalloissakin nuorisoon voi luottaa.

 

https://www.axios.com/2024/05/07/poll-students-israel-hamas-protests

auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu