Vuoden 1927 Brittiläisen Palestiinan punnan salaisuus ja tiedote osallistumisestani jatkossa

Kuvassa voi olla raha ja teksti

Brittiläisen Palestiinan mandaattialueen viralliset kielet olivat englanti, heprea ja arabia. Brittiläisen Palestiinan punnan yhdellä puolen käytettiin hepreaa, toisella arabiaa.

 

TIEDOKSI

Me katolilaiset vietämämme eilen palmusunnuntaina alkanutta pyhää viikkoa joka päätyy riemulliseen pääsiäisjuhlaan. Pian on tulossa myös juutalainen pesah.

Juhlan merkeissä olen jonkin aikaa pois blogistani. Mutta en vain juhlan vuoksi ole poissa, sillä tarvitsen myös  terveyslomaa. Lähiaikoina julkaisen blogissani vain muualla julkaisemiani lehtikirjoituksia.

Lähi-Idän ajankohtaisten  tapahtumien kommentointi saa toistaiseksi jäädä.

Hyvää pääsiäisakaa heille jotka viettävät ja hyvää sesonkivapaata muille ja ja hyvää kevään odotusta meille kaikille! T. AK

 

auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu