YK näyttää puolittavan Gazan naisten ja lasten uhriluvut – Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön lukuihin ei voi luottaa

YK on alkanut epäillä Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön uhrilukuja, joihin se on aiemmin nojannut.
Nyt kuolleiden palestiinalaisten ja lasten osuutta näytetään jopa  puolitettavan.
Mutta YK:n perimmäinen ongelma on, että sillä ei kerta kaikkiaan ole antaa Gazan uhriluvuista riippumattomia, kattavia  ja todennettavia tilastoja.
Ulkopuoliset tilastosiantuntijat ovat jo pitkään sanoneet, ettei Gazasta annettuihin tietoihin voi luottaa.
The United Nations appears to have halved the number of women and children that they believe have been killed in Gaza since October 7.
In a report published on May 8, the supranational body wrote that there had been 34,844 reported Palestinian fatalities during Israel’s war against Hamas.
This included 4,959 women and 7,797 children, comprising 20 per cent and 32 per cent of the total respectively.
Just two days earlier, however, a UN report reported the death toll at 34,735 with 9,500 women killed and 14,500 children.
The body added: ”The UN has so far not been able to produce independent, comprehensive, and verified casualty figures.”
The shifting statistics come after months of speculation over the accuracy of Gaza’s death toll.
YK:n tilastotiedot ovat julkisia ja löytyvät sen verkkosivuilta. Minun kanssani on asiasta turhaa yrittää kinata.
Kiitos JP Vuorela linkistä. Kaikki eivät näköjään osaa käyttää nettiä, voi myös olla etteivät heitä faktat  kiinnosta.
https://www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-215
https://www.thejc.com/news/un-appears-to-halve-gaza-casualty-count-for-women-and-children-si3ahvvw?
auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu