Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Eurovaalit: Katso tulokset tästä

YK:n Guterres tuomitsi Hamasin tekemät raiskaukset X:ssa, muttei puhu niistä YK:n järjestöjen edessä

Pitkän painostuksen jälkeen YK:n pääsihteeri António Guterres vastikään X:ssa kirjoitti, että Hamasin seksuaalinen väkivalta israelilaisia naisia kohtaan on  tutkittava ja tuomittava. Outoa että hän sanoi sen somessa, eikä YK:n asiaan kuuluvien järjestöjen edessä. Raiskaus sodan keinona on ainakin sotarikos, ehkä myös rikos ihmisyyttä vastaan.
Heikki Vajanne: ”On valitettavaa, että en ehkä saa jaettua tätä juttua muille kuin itselleni, koska maksumuuri, ja joka on jatkumo. Israelilaisten naisten häpäisy ja murhaaminen on teko, joka on punnittava YK:ssa uudelleen.”
Hamas’ campaign of rape against Israeli women is revealed, testimony after testimony
”The aggregation of evidence collected by Dr. Cochav Elkayam-Levy and her Civil Commission presents a horrifying picture that leaves no room for doubt: On October 7, Hamas terrorists systematically carried out acts of rape and sexual abuse. She has discovered, however, that there is no rush to acknowledge this abroad. ”
https://www.haaretz.com/israel-news/2023-11-30/ty-article-magazine/.highlight/hamas-campaign-of-rape-against-israeli-women-is-revealed-testimony-after-testimony/0000018c-2144-da36-a1de-6767dac90000?
Nyt haluan  sanoa etukäteen selvästi, että keskustelu käydään tämän aloituksen pohjalta. Poistan kaikki  tiettyjen henkilöiden rutiininomaiset valitukset, että  Israel on tenyt sitä, Israel on tehnyt tätä… Nyt puhutaan Hamasin sotarikoksista, ja siitä miksi YK ei reagoi asiaan!
Päivitys: Kiitos Kalevi Kämäräiselle tästä valaisevasta artikkelista: https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/dec/01/israel-hamas-war-rape-israelis-palestinians/
”Israeli women’s rights groups, worried that chances to collect forensic evidence were missed in the initial chaos of a country under attack, swiftly mobilised – and last week, Dr Cochav Elkayam-Levy, the lawyer chairing a civil commission hastily created to document crimes against women and children during the massacre, flew to meet UN officials to discuss the testimony collated.”
Päivys 2:   IS tänä aamuna:    Hamasin hyökkäyksen jäljet nähneet kertoivat äärimmäisistä raakuuksista tyttöjä ja naisia kohtaan. YK:n komissio tutkii seksuaalirikosepäilyjä. YK:ta on syytetty hdastelusta.”     https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010033482.html
”Shari, 60, toimi vapaaehtoisena naisten ja tyttöjen ruumiiden valmistelussa hautaamista varten. Hänen mukaansa suurin osa uhreista oli nuoria naisia, joilla oli vähän vaatteita tai heidän vaatteensa olivat riekaleina. Verta oli etenkin alusvaatteiden alueella, ja joitain oli ammuttu useita kertoja kasvoihin.

– Heidän kasvonsa olivat ahdistuneita ja usein heidän sormensa olivat puristautuneet nyrkkiin. Me näimme naisia, joiden lantiot olivat murtuneet. Jalat poikki. Oli naisia, joita oli ammuttu haaroihin, rintoihin…ei näytä olevan epäilystäkään siitä, mitä heille tapahtui.”

Päivitys 3.  https://www.suomenuutiset.fi/miksi-un-womenilla-kesti-kaksi-kuukautta-reagoida-hamasin-terrori-iskuun-ja-aseellisiin-raiskauksiin/

Päivitys 4:

Hamasin hyökkäyksestä selvinneet israelilaiset kertovat poikkeuksellisen raa’asta seksuaalisesta väkivallasta

https://yle.fi/a/74-20063754

Päivitys 5:  Hamasin barbaariset rikokset  7. lokakuuta ovat vertaansa vailla koko Israel-Palestiinan konfliktin vuosikymmeniä ajatellen. Hamas ei ole mikään yksittäinen terroristijärjestö vaan se edustaa Palestiinan valtiota ja kansaa. Hamas voitti Palestiinan lainäädäntöelimen vaalin 2006 ja muodosti hallituksen. Mahmud Abbasin Fatah operoi yhdessä Israelin ja länsivaltojen kanssa Hamasin ulos, jolloin se valtasi Gazan jota on hallinnut siitä pitäen. Hamasin  terrori-iskut eivät ole saaneet Abbasin palestiinalaishallinnolta Länsirannalla  minkäänlaista tuomiota. Se ei olisi edes mahdollista, sillä kyselyjen mukaan 80% Länsirannan asukkaista tukee Hamasin toimintaa. Jo vuonna 2021 yli puolet palestiinalaisista (53%) katsoi  Hamasin ansaitsevan johtoaseman, kun Abbasin Fatah sai vain 14%:n kannatuksen. (https://www.timesofisrael.com/poll-shows-dramatic-surge-in-palestinian-support-for-hamas-after-gaza-fighting/). Mikä olisi se palestiinalainen kumppani, jonka kanssa Israelin olisi neuvoteltava rauhasta ja kahden valtion mallista kuten Yhdysvaltojen ja EU:n johtajat puhuvat? Hamas ei tunnusta Israelin valtiota, ja 7. lokakuuta hyökkäyksen jälkeen Israel on päättänyt tuhota sen.
auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (33)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. kalevikamarainen

  Eli vähän niin kuin väärin sammutettu Guterresiltä?

  Guardian-lehden juttu 1.12. taustoittaa aikataulukysymystä ja Kallion ”pitkäksi painostukseksi” luonnehtimaa toimintaa:
  ”Israeli women’s rights groups, worried that chances to collect forensic evidence were missed in the initial chaos of a country under attack, swiftly mobilised – and last week, Dr Cochav Elkayam-Levy, the lawyer chairing a civil commission hastily created to document crimes against women and children during the massacre, flew to meet UN officials to discuss the testimony collated.”
  https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/dec/01/israel-hamas-war-rape-israelis-palestinians

  Tässäkin asiassa on syytä tutkia eikä hutkia.

  X

  Ilmoita asiaton viesti

 2. jockerantanen
  Jocke Rantanen #4030338

  Tämä on myös meillä hyvin outoa.
  Esim. eilen, 4.12. a-talkissa toimittaja (ja myös ulkoministeri Valtonen, en ole aivan varma) kertoi useaan kertaan siitä kuinka Israelin sotatoimien seurauksena kuolee lapsia ja siviilejä. Ja kuinka heitä on kuollut niin ja niin paljon. Eikä haavoittuneita saada hitoon. (Annetut luvut, joita myös YK käyttää ovat Hamasin, terroristijärjestön anatamia lukuja.)

  Tuntuu vaikealta uskoa että ei terroristijärjestö Hamasin sotatoimien seurauksena kuole siviilejä?
  Kuinka Hamas onnistuu erottelemaan ne jotka ovat kuolleet/haavoittuneet Israelin sotatimien ansiosta niistä jotka ovat kuolleet heidän omiin kranaatteihinsa?

  Etenkin kun jokainen kuollut ja haavoittunut palvelee heidän asiaansa niin kauan kuin Guterrezin kaltaisia kuunnellaan.

  Ilmoita asiaton viesti

 3. Jaakko Saarilahti

  Median uutisoinnista on oppinut ainakin sen, että kaikki Hamasin kertomukset esitetään välittömästi totuutena, ja Israelin julkaisemien tietojen ja tapahtumien totuusarvo kyseenalaistetaan järjestelmällisesti.

  Ilmoita asiaton viesti

 4. NeaUusitalo
  Nea Uusitalo #4030360

  Mihin sijoitamme ja miten voimme ymmärtää tapahtuman, jossa rajapoliisi pakotti palestiinalaisen miehen seksuaaliseen tekoon aasin kanssa?

  Should we ask if the man liked it?

  Ilmoita asiaton viesti

  • auliskallio
   Aulis Kallio #4030375 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4030360

   Dokumentoi tuo tapahtuma jollain tavalla. Entä miten reagoivat Israelin rajapoliisin komentoporras, syyttäjä ja oikeuslaitos? Vaikka pitäisi paikkansa, yksittäisen rajapoliisin virkailijan sinänsä rikollinen toiminta on eri asia kuin Hamasin organisoitu joukkoraiskaus ja seksuaalinen hyväksikäyttö ennen brutaalia murhaa.

   Ilmoita asiaton viesti

   • NeaUusitalo
    Nea Uusitalo #4030404
    Vastaus kommenttiin: #4030375

    Ainakaan tiettävästi israelilaiset rajapoliisit eivät videoineet tapahtumaa. Mitä tulee ajatukseen yksittäisen rajapoliisin toiminnasta niin tuskin he tarkistuspisteillä yksin uskaltavat toimia.

    Toisaalta…
    Eyal Krim, IDF:n sotilaallinen päärabbi, vastasi hänelle esitettyyn kysymykseen: ”Onko meidän päivinämme sallittua, että IDF-sotilas esimerkiksi raiskaa tyttöjä taistelun aikana, vai onko sellainen asia kiellettyä?”

    Krim vastasi, että osana armeijakunnon ja sotilaiden moraalin säilyttämistä taistelujen aikana on sallittua ”rikkoa” vaatimattomuuden muureja ja ”tyydyttää pahaa taipumusta makaamalla viehättävien pakananaisten kanssa vastoin heidän tahtoaan, harkitsematta”. sotilaiden kohtaamien vaikeuksien ja yleisen menestyksen vuoksi.”

    ”Sota poistaa osan seksuaalisia suhteita koskevista kielloista, ja vaikka ystävystyminen pakanallisen naisen kanssa on erittäin vakava asia, se sallii sodan aikana ymmärrystä sotureiden kärsimille vaikeuksille. Ja koska kokonaisuuden menestys sodassa on tavoitteemme, Toora salli yksilön tyydyttää pahan halun mainituissa olosuhteissa kokonaisuuden menestymisen tarkoituksessa.”

    Ilmoita asiaton viesti

     • Jaakko Saarilahti
      Vastaus kommenttiin: #4030405

      Kyllä, Uusitalon kommentti edellyttää vähintään väitettyyn tapahtumaan liittyvän lähdetiedon esittämistä. US Puheenvuoron sääntöjen mukaan ”Valheellisen tai perättömän tiedon ja haitallisten huhujen levittäminen on kiellettyä.”

      Ilmoita asiaton viesti

      • NeaUusitalo
       Nea Uusitalo #4148709
       Vastaus kommenttiin: #4030413

       Miteiskele sitä aivan rauhassa, nythän aasin sukupuolta ei ilmoitetettu, eikä minkälaisia toimia sen genitaaleihin oli kohdistettu, oliko esim. kyse oraalihommista tai jostain muusta. Lähetyssaarnaaja asento aasin kanssa tuskin kuitenkaan onnistuu…

       Ilmoita asiaton viesti

     • NeaUusitalo
      Nea Uusitalo #4030421
      Vastaus kommenttiin: #4030405

      Aasi keissiin viittaava papru on ladattavissa täältä. Se on julkaissut
      Revital Madar niminen tutkija, joka keskittyy lain, suvereniteetin ja väkivallan risteytykseen Palestiinan – Israelin kontekstissa.

      Sen military rabbin tooran tulkinnoista voi lukea vaikka täältä

      Ilmoita asiaton viesti

      • PiviKopsa
       Päivi Kopsa #4030492
       Vastaus kommenttiin: #4030421

       Kannattaisko ajatella myös lukijoita? Kun huolehdit siitäsuomenetun tiivistyksen muodossa, saat myös viestisi perille muille lukijoille.

       Ilmoita asiaton viesti

    • auliskallio
     Aulis Kallio #4030432 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #4030404

     Eninnäkin, mainitse taas päärabbin lausunnon lähde! Toisekseen, kysymys on – jos on- päärabbin teoreettisesta puheesta, ei Israelin puolustusvoimien tekemisistä! Kovin on sulla hankaluuksia näiden ”vertauskohtien” löytämisessä!

     Ilmoita asiaton viesti

     • NeaUusitalo
      Nea Uusitalo #4030435
      Vastaus kommenttiin: #4030432

      No voinhan sen toistaa: Sen military rabbin tooran tulkinnoista voi lukea vaikka täältä.

      Täältä voi lukea lisää. Ynet on yksi Israelin suurimmista uutis- ja yleissisältösivustoista.

      Yritin kaivaa tietoa josko IDF olisi ilmaissut virallisen kannan jossa se sanoutuu irti päärabbinsa näkemyksestä, mutta vielä ei ole tullut vastaan. Mediaselittäjää löytyy muttei virallista julkistettua IDF:n kannanottoa, jota pidän jokseenkin merkittävänä asiana. BTW, kyseinen rabbi ei ainakaan ole saanut kenkää…

      Ilmoita asiaton viesti

      • auliskallio
       Aulis Kallio #4030466 Kirjoittaja
       Vastaus kommenttiin: #4030435

       Siis IDF:n puhemiehetkö ovat ottaneet kantaa? Ei kai päärabbin lausunto ole asia, johon pääesikunta reagoisi. Mutta olennaista on, ettei lausunto vastaa Israelin puolustusvoimien käytäntöä. Toisin sanoen Hamasin babaariset rikokset ovat vertaansa vailla koko Israel-Palestiinan konfliktin vuosikymmeniä ajatellen. Hamas ei ole mikään yksittäinen terroristijärjestö vaan se edustaa Palestiinan valtiota ja kansaa. Kun Abbas keräili tunnustuksia julistamalleen Palestiinan valtiolle, hän muodosti Länirantaa hallitsevan Fatahin ja Gazaa hallitsevan Hamasin yhteistyöhallituksen, jotta tällä ns. valtiolla olisi hallitus. Se sitten valtio tunnustettiin YK:ssa ja monien valtioiden toimesta. Hamasin 7. lokakuuta barbaariset terori-iskut eivät ole saaneet Abbasin hallinnolta minkäänlaista tuomiota. Se ei olisi edes mahdollista, sillä kyselyjen mukaan 80% Länsirannan asukkaista tuki Hamasin toimintaa.

       Ilmoita asiaton viesti

       • NeaUusitalo
        Nea Uusitalo #4030469
        Vastaus kommenttiin: #4030466

        No se mitä Abbas on lausunut tai jättänyt lausumatta ei vaikuta siihen mitä em. rabbi on julkisesti lausunut.

        Siis IDF:n puhemiehet nimenomaan eivät ole esittäneet julkisesti virallista IDF:n kantaa joka tuomitsisi em. rabbin näkemykset, that is the question.

        Ilmoita asiaton viesti

        • auliskallio
         Aulis Kallio #4030477 Kirjoittaja
         Vastaus kommenttiin: #4030469

         Siis se etteivät kenraalit ota kantaa rabbin Tooran tulkintoihin, ei ole mikään kysymys. Mutta olennaista on, että Israelin puolustusvoimat eivät toimi rabbien Tooran tulkintojen mukaan. Raiskaus veisi sotilaan sotilasoikeuteen sanoi rabbi mitä tahansa. Päätän tämän hyödyttömän keskustelun tähän.

         Ilmoita asiaton viesti

         • NeaUusitalo
          Nea Uusitalo #4030484
          Vastaus kommenttiin: #4030477

          Mitä tullee kenraalien lausuntoihin niin rabbi Eyal Krim on sotilasarvoltaan:
          Brigadier General.

          Mitä taas tulee vallitseviin käytäntöihin niin mikäli IDF:n sotilas tai sotilasviranomainen arvosta riippumatta ylipäätään joutuu oikeuteen syytettynä palestiinalaiseen kohdistuneesta rikoksesta asia käsitellään sotilasutomioistuimessa. Todisteiden täytyy olla kovaa luokkaa ja asian erittäin vakava mikäli asia ylittää syytekynnyksen. Mikäli tulee tuomioita niitä tuskin koskaan julkistetaan koska IDF käyttää gag asetusta joka takaa julkaisukiellon ”kansallisen turvallisuuden säilyttämisen” nimissä.

          Äärimmäisen harvoin käy näin:
          Israelin puolustusvoimien hovioikeus päätti Ynet-uutissivuston valituksen ja vuosia kestäneiden oikeudellisten kamppailujen jälkeen kumota tapauksen, jolla katsottiin olevan vakavia turvallisuusvaikutuksia sen dramaattisuuden vuoksi. Lausunnossaan armeija sanoi, että gag-käskyä pidettiin välttämättömänä ”kansallisen turvallisuuden säilyttämiseksi”.

          Niin, että mikähän se IDF:n käytäntö taas olikaan päärabbista huolimatta…

          Ilmoita asiaton viesti

          • auliskallio
           Aulis Kallio #4030501 Kirjoittaja
           Vastaus kommenttiin: #4030484

           Nyt taas sekoitat asioita. Oikeudessa pitääkin käsitellä vakavia lain rikkomuksia ja todisteiden on oltava riittävät tuomioon. Mutta TUOMIO ja sen JULKISTAMINEN ovat kaksi eri asiaa. Tuomio voidaan joutua salaamaan todellakin siksi, että sen yhteydessä rikoksen ohella voi todella tulla esiin turvallisuutta vaarantavia asioita. Suomessa maanpetosoikeudenkäynnit käydään suljettujen ovien takana ja päätöksestä toki annetaan lausunto, muttei lisäinformaatiota prosessista. Ja kun on mahdollisuus salaamiskäytäntöihin, tulee kiusaus käyttää niitä väärin. Sen ymmärrän, mutta ymmärrän myös turvallisuushuolen. Olen kyllästynyt nähin sinun kommmentteihisi, joissa näkyy vain sinun raivoisa Israelin vastaisuutesi. Seuraavaan kommenttiin en enää vastaa vaan piilotan sen.

           Ilmoita asiaton viesti

           • NeaUusitalo
            Nea Uusitalo #4148700
            Vastaus kommenttiin: #4030501

            Tässä tapauksessa ei ollut kysymys maanpetoksellisesta toiminnasta olettaen ettei 2 vuotta kestänyttä (2013-2015) seksuaalirikollista toimintaa sellaiseksi lueta.

            Mitä tulee Eyal Krim ja suomalaisen normi kenttäpiispan eroavaisuuksiin niin: Eyal Krim kutsuttiin IDF:ään elokuussa 1975, jolloin hän ilmoittautui vapaaehtoiseksi laskuvarjojoukkojen prikaatiin. Vuonna 1985 hänestä tuli jalkaväen upseeri suoritettuaan upseeriehdokaskoulun. Hän toimi ryhmän johtajana 202-laskuvarjopataljoonassa ja komppanian komentajana.

            Vuonna 1981 hän jäi virkavapaalle ja opiskeli Mercaz HaRav yeshivassa. Libanonin sodan jälkeen hän toimi Sayeret Matkal -eliittiyksikön osastopäällikkönä. Vuosina 1983–1984 hän toimi laskuvarjojoukkojen komentajana.

            ”Toisekseen, kysymys on – jos on- päärabbin teoreettisesta puheesta” Tuskinpa kysymys oli pelkästään vain tooran teoreettisista tulkinnoista sen verran ko. rabbilta löytyy omakohtaista kokemusta IDF:n käytännöistä.

            Ultra-Zionismia vastustan mikä on täysin eri asia kuin antisemitismi.

            Ilmoita asiaton viesti

          • Kommentti piilotettu
          • PiviKopsa
           Päivi Kopsa #4031065
           Vastaus kommenttiin: #4030484

           Hei,, esittämääsi kovan luokan standardia edellytyksenä IDF_sotilaan syytekynnyksen ylittämiseen ei todellakaan ole olemassa. Tämä on yksi järjestöväite, – joita piisaa, ja joiden esittäjät löytyvät siitä Israel-vastaisesta järjestörintamasta joka mustamaalaa israelilaissotilaita.
           Yksi esimerkki Israelilais-yhteiskunnan moraalista tämän kaltaisissa kysymyksissä ns. siirtokuntalaisväkivallan lohkolta, jota ei oikeastaan edes ole olemassa. Tyypit ova todella poikkeus säännöstä. Mutta kaikenlainen pikkuvandalismi, kuten esim graffitien teko kirjataan siirtokuntalaisväkivallan tilastoon, nuorten kasvatus-tavotteiden tähden, jotta puututtaisiin matalalla kynnyksellä aivan heti, ennen kuin mitään varsinaista väkivallan aluelle sijoittuvaa edes ehtii tapahtua.

           Ilmoita asiaton viesti

           • NeaUusitalo
            Nea Uusitalo #4031129
            Vastaus kommenttiin: #4031065

            Siis ovatko Israelilaiset järjestöt, jotka eivät ole Zionistisia Israelin vastaisia? Vai ovatko nämä järjestöt peräti jopa antisemitistisiä?

            Since the end of 2000, there have been calls for an investigation into 739 cases in which soldiers killed, injured or beat Palestinians, used them as human shields, or damaged Palestinian property.

            An analysis of responses received by the Israeli organization on how the military law enforcement system handled these 739 cases shows that in a quarter (182) no investigation was ever initiated and in nearly half (343) the investigation was closed without further action. Only in very few cases (25) were charges brought against the soldiers involved. Only 13 cases resulted in disciplinary action. A total of 132 cases are still in various stages of processing and the MAG Corps failed to locate 44 others.

            Ilmoita asiaton viesti

             • NeaUusitalo
              Nea Uusitalo #4031266
              Vastaus kommenttiin: #4031255

              The statistical analysis has done by B’Tselem, a Jerusalem-based non-profit organization whose stated goals are to document human rights violations in the Israeli-occupied Palestinian territories, combat any denial of the existence of such violations, and help to create a human rights culture in Israel.

              Breaking the Silence: Voisi olla silmiä avaava kokemus tutustua siihen mitä jotkut israelilaiset veteraanisotilaat ovat mistäkin asiasta mitäkin mieltä.

              Ilmoita asiaton viesti

            • PiviKopsa
             Päivi Kopsa #4032244
             Vastaus kommenttiin: #4031129

             No, nyt jos ajattelet, että on kaksi näin vahvasti vastakkaista tiedon lähdettä. pitäiskö sen laittaa kyselemään, että mistä on kysymys? Vai annatko vaan sen olla ja jatkat samaan tahtiin. Nimittäin virallisten tilastojen mukaan luvut ovat täysin tuulesta temmattuja.

             Löydätkö jonkun järjestön nimen esittämässä tätä disinformaatiota?
             Ja myös kirjoituksen lähdettä?

             Ilmoita asiaton viesti

        • PiviKopsa
         Päivi Kopsa #4030493
         Vastaus kommenttiin: #4030469

         On tainnut IDF:llä olla muutakin ajattelemista maassa, jossa meinaa koko ajan tulla useamman rintaman sota päälle. Syyrian rajan takana on 700 miehen militia, jossa on jemeniläisiä, palestiinalaisia, irakilaisia ja syyrialaisia/irakilaisia. Jemenistä lentää ohjusta punaiselle merelle, laivat olivat vaan jotakin muuta maata kuin Isrealilaisia, joihin jemeniläiset fanaatikot kuvittelivet iskeneensä. Hizbollah panttaa pohjoisessa, mutta pommittaa samalla Israelin pohjoisrajaa. Irakilla on 67 militian ryhmä, joista vähän päälle 2o ainakin on Iranin vallankumous-armeijan käskyläisiä, Ja hei nämä ovat kaikki IRANIN PROXEJA!

         Ilmoita asiaton viesti

         • NeaUusitalo
          Nea Uusitalo #4148702
          Vastaus kommenttiin: #4030493

          Päätyvätköhän pudottamaan a-pommin Teheraniin ennen kuin pääsevät Nettiksen ilmoittamaan tavoitteeseen? No eihän siitä seuraisi kuin se 3rd, kahdesta Zionistit ovat jo hyötyneet, ei kahta ilman kolmatta sanotaan…

          Ilmoita asiaton viesti

       • Kommentti piilotettu
       • NeaUusitalo
        Nea Uusitalo #4030951
        Vastaus kommenttiin: #4030466

        Palestiinan itsenäisyysjulistuksella perustettiin muodollisesti Palestiinan valtio. Sen kirjoitti palestiinalainen runoilija Mahmoud Darwish, ja Yasser Arafat julisti sen 15. marraskuuta 1988.

        ’raivoisasti’ esitettyä narratiivia vastustaen, poistoa odotellessa 😉

        Ilmoita asiaton viesti

        • auliskallio
         Aulis Kallio #4031252 Kirjoittaja
         Vastaus kommenttiin: #4030951

         Nea Uusitalon tarkastettu teksti.

         Rajusti typistettynä:

         Hamas voitti Palestiinan läinsäätöelimen (PLC) vaalit vuonna 2006 jolloin ns. Lähi-idän kvartetti (YK, USA, EU & Venäjä) päätti [Israelin vaatimuksesta] asettaa taloudelliset sanktiot PA:lle eli tyrehdyttää kaiken taloudellisen tuen syystä että Hamas ei tunnusta Israelin valtiota kun taas hävinnyt Fatah sen tunnustaa. Fatah taas on periaatteessa sama kuin PLO joka sai Oslon sopimuksen myötä sekä kansainvälisen yhteisön että Israelin tunnustaman aseman palestiinalaisten virallisena edustajana.

         PLC ei ole kokoontunut sitten vuoden 2007, jolloin Abbasin johtama Fatah teki pesäeron kilpailevaan Hamasiin. Abbas on hallinnut asetuksella siitä lähtien.

         Lähi-idän kvartetin osalta tilanne on se, että YK pitää PLO:ta edelleen Palestiinan kansaa edustavana elimenä, kun taas USA ja EU pitävät PA:ta palestiinalaisia edustavana virallisena elimenä, venäläisistä ei nykyään ota selvää edes Erkkikään… Israelin virallinen kanta on olevinaan, että PA on palestiinalaisten edustaja, jolla sinällään ei ole merkitystä, koska vallassa olevien ääri-Zionistien mielestä Palestiinaa ei ole edes olemassa.

         Hamasin vaalivoitto oli seuraus palestiinalaisten kypsymiseen siihen ettei Oslon sopimuksen lupauksia koskaan viety lopuun [Israelin taholta, eikä ollut koskaan tarkoituskaan ainakaan Zionisteilla]. Ehud Barakin myöhemmät peliliikkeet saivat tosin suuremmat eskalaatiot siirtymään toistakymmentä vuotta. No anyway, hamas tahdottiin pelistä pois, joten Fatah ja sen johtaja Abbas saatiin Israelin & Yhdysvaltain painostuksella sekä amerikkalaisella rahalla mukaan kimppaan savustamaan Hamas ulos Palestiinan [’virallisen’] politiikan näyttämöltä.

         Elokuuhun 2006 mennessä Israel oli pidättänyt 49 korkeaa Hamasin virkamiestä, kaikki Länsirannalta, mukaan lukien 33 parlamentaarikkoa, ”koska he olivat teknisesti terroristijärjestön jäseniä, vaikka he eivät ehkä itse olleet osallisena terroriteoissa”. Itse asiassa suuri osa oli Hamasin poliittisen siiven edustajia, jotka olivat yrittäneet saada Gazalaiset kuumapäät tunnustamaan Israelin, jotta päästäisiin jotenkin eteenpäin. Kuvio oli siis selvä PA on ja pysyy Fatahin/Abbasin hallussa, siihen asiaan ei ole palestiinalaisilla mitään sanomista.

         Hamas saatiin savustettua siis ulos jolloin se keskittäytyi kokonaa Gazan kaistalle ja periaatteessa valtasi sen. Hamasin johtajat syyttivät Fatahin turvallisuuspalvelun ajavan Israelin ja Yhdysvaltain etuja, koska Yhdysvallat oli myöntänyt 40 miljoonan dollarin apupaketin Abbasin joukkojen vahvistamiseksi kun taas Israelin hallitus oli tukenut avoimesti Fatahin joukkoja Hamasia vastaan [pitivät Länsirannan kuumapäitä aisoissa], jonka tiukentunut ote Gazasta huolestutti Israelin puolustusviranomaisia.

         13. kesäkuuta 2007 päivätyssä Wikileaksin hakkeroimassa sähkeessä Shin Betin turvallisuuspäällikkö Yuval Diskin ilmoitti Yhdysvaltain Israelin-suurlähettiläälle Richard Jonesille, että ”Fatah oli kääntynyt Israelin puoleen saadakseen apua hyökätäkseen Hamasia vastaan”, mitä hän kutsui aivan ennennäkemättömäksi kehitykseksi Jerusalemin ja PA:n suhteissa.

         Washingtoniin lähetetyssä sähkeessä Jones ilmoitti, että Yadlin [IDF:n sotilastiedustelun päällikkö] oli ollut melko tyytyväinen Hamasin valtaukseen Gazan kaistalla. Jos Hamas onnistuisi ottamaan täydellisen hallinnan Gazassa niin Israelin puolustusvoimat voisivat kohdella Gazaa vihamielisenä alueena ja lakata katsomasta Hamasin militanttisiipeä ainoastaan epädiplomaattisena toimijana.

         Vuonna 2014 sitten taas eskaloitui, kaikenlaista tapahtui, osa mukana olleista israelilaisista sotilaista tuli siihen tulokseen, että IDF:n tiedustelu kusetti etupäässä omia, pääsi tapahtumaan sotarikoksia joita sitten ryhdyttiin ruotimaan YK:ssa ja ihmisoikeusjärjestöissä josta syynäämisestä Israel ja ultra-Zionistit luonnollisesti raivostuivat ja vetivät herneet nenään… Josta seurasi propaganda kampanja kaikkine tuttuine elementteineen historiallisesta oikeutuksesta holokaustin kautta Hamas terroristiin jolla taas ei ole tietenkään minkäänlaista historiallista kontekstia ensinkään… Antisemitistejä kaikki tyynni…

         Nyt sitten ollaan siinä tilanteessa, että Hamasia ei todellakaan pidetä vain epädiplomaattisena piikkinä Israelin perseessä, vaan se tuhotaan maksoi mitä maksoi. Netanjahulle ei käy että kansainväliset joukot ottaisivat Gazan haltuunsa, vaikka se maksaisi israelilaisille huomattavasti vähemmän ainakin sekeleitä, koska tilanteen rauhoituttua vois käydä jopa niin, että jäisi aikaa tutkia, että kuinkas muuten oikeastaan näin pääsi ylipäätään käymäänkään.

         Tähän on vielä pakko lisätä semmoinen pikku detalji, että mm. Hillary Clinton (demokraatti) kommentoi, että ajatus demokraattisista vaaleista Palestiinassa oli täysin järjetön..

         ‎‎ ‎ Poistoa odotellessa…😊

         Ilmoita asiaton viesti

 5. Kommentti piilotettu
 6. JuhaMakkonen1
  Juha Makkonen #4030420

  Kommentti piilotettu.

  Ilmoita asiaton viesti

 7. PiviKopsa
  Päivi Kopsa #4030494

  Tämän ovat nyt Biden / Blinkenikin tajunneet, mutta sitä eivät ihan vielä, että Länsiranta ei ole poikkeus! Eikä PA:sta ole ”maltilliseksi” Länsirannan hallitsijaksi sen enempää, koska radikaaliryhmittymät ottavat vallan ennemmin tai myöhemmin, ja nyt jo nähtävissä, että ennemmin.

  Ilmoita asiaton viesti