Yle tutki Taloustutkimuksella hyväksyvätkö suomalaiset Israelin sotatoimet: PS:n äänestäjistä 52% hyväksyy, Kok 35%, Kd 28%

Yle teki Taloustutkimuksella kyselyn siitä hyväksyvätkö suomalaiset Israelin sotatoimet, 60% sanoi ei, 18 EOS, loput 22% kyllä.
Miehistä kyllä sanoi 35%, naisista vain 7%. EOS miehet 22%, naiset 16%
Kyllä puolella oli PS 52%, vahvaa kannatus oli myös Kokoomuksessa 35% ja Kristillisdemokraateissa 28% , RKP:ssä 20%, Keskustassa 17%.
Omassa -ainakin toistaiseksi- puolueessani SDP:ssä vain 9%.
Hyvin ovat Israelin vastaisen valtamedian ja tutkijakaartin näkemykset uponneet  kansaan. Niitähän on valtiojohtokin myötäillyt. Mutta oikeistossa on yhä vahvaa Israelin tukemista. Ja miehet ovat suopeampia Israelille kuin naiset.
https://yle.fi/a/74-20085632
auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu