EU:n Liberaali demokratia voittaa

Facessa tuli jako Jari E kolumnista. Jakajina oli sekä SKP pääsihteeri että PS talouspoliittinen asiantuntija Juhani Huopainen. Tuossa tilanteessa katsoin aiheelliseksi lukea. Jari Ehrnroothin kolumni: Liberalismi ja kommunismi eivät mahdu samaan maailmaan ja siksi lännen on voitettava Kiina

Kolumnissa mietittiin voittaako valtiojohtoinen järjestelmä vai liberaali. Asiasta ei liene epäilystäkään, Neuvotoliitossahan sitä kokeiltiin, joten en sitä käy pähkäilemään. Vertailen EU:ta ja Kiinaa.

EU on liberaali. Esim Hehkulamppu direktiviisissä ei mainittu mitään lampun väristä. Karkeasti käännettynä sanamuoto oli. Olipa lamppu minkä värinen vaan, kunhan se ei hehku, sitä saa käyttää. Niin liberaali ja rento muoto.

Entä Kiina?

’ei ole väliä onko kissa musta vai valkoinenkunhan se metsästää hiiriä’.

Mikä hiiriviha huokuu sanoista. EVR, jos sellainen olisi kiinassa, nousisi raivoon. Entä siniset, punaiset, harmaat kissat? Muun sukupuoliset kissat? Tuo pikkutarkka, eläinvihamielinen ja harmaiden kissojen suhteen rasistinen lausunto kertoo kaiken hallinnosta.

 

Korona

Korona toi esiin järjestelmien erot. Kiina aiheutti mittaamattomia tappioita itselleen sulkemalla kokonaisen maakunnan. Hallinto ylireagoi ja epäilen että kyseessä oli polittinen päätös. Kiinassa virkamiehet eivät uskalla tehdä mitään koska sielä on ikävä käytäntö. Kun virkamies töppää, hän on elinsiirtojonossa luovutuspuolella. (Eussa virkemies on suojattu, palkka ja eläke juoksee teki mitä vaan.) Kiinassa jopa 5% kokonaiskuolleisuus, alle 100 milj ihmistä, on nykyisin töppäys jota hallinto ei kestä. Kertonee jotakin kiinan hallinnon heikkoudesta.

 

Eussa virkamiehet hoitavat pikkujutut, ministerit voivat keskittyä tärkeisiin asioihin kuten uimahallien huntukielto / pakko, muunsukupuolisten wc tilat, autojen verotus sateliitti paikannuksella…..

Asia tuli esiin kun facessa keskustelin kaverin kanssa. Toiminut hallituksen avustaja kaartissa ja ei tiennyt laumasuoja päätöksestä. Kyseli minulta mistä moisen olen keksinyt. Osoitti ettei sellaista päätöstä ole tehty hallituksessa. Mietiskelin asiaa ja todellakin. Päätöksen teki STM (Mikko Paunio) ja THL. Hallitukselle asiaa ei sen vähäpätöisyyden vuoksi kerrottu. (Eikä ole kerrottu myöskään päätöksen taustalla olevia laskelmia, pyynnöistä huolimatta) Ruotsissa vastaavasti päätös tehtiin pääepidemilogi Tegelin, tai lehtitietojen perusteella, hänen eläkkelle jääneen kaverinsa toimesta joka tomi konsulttina.

Rahapolitiikka

Ei vain korona vaan myöskin rahapolitiikka hoidetaan erilailla.

Kiinassa poliittinen johto päättää sopivan kurssin rahalle ja keskuspankki on orjuutettu toteuttamaan tätä politiikkaa.

Eussa keskuspankki on eriytetty, ammattilaiset hoitavat raha-asia, poliitikkoja ei niillä vaivata. Eikä äänestäjiä. Turhaa sotkea pienen ihmisen päätä kyselemällä haluatko sata tonnia tilille vai oletko vuoden syömättä. EKP ratkaisee asian kuunneltuaan ravitsemus asiantuntijoita. Näin toimii liberaali demokratia joka pohjaa asiantuntemukseen, ei massojen nälkä kokemukseen joka subjektiivisena tunteena johtoisi ylikulutukseen.

EU on siis reilusti liberaalimpi ja siten varma voittaja kisassa maailman herruudesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu