Eu:n pelastuksen tie Ukrainasta

Kuten edellisessä blokissani kerroin, Ukrainan sodan aiheuttamat talouspakotteet tulevat tuhoamaan Eu:n ja Euron. (koska nouseva energian hinta, ruokakriisi, samalla kun Kiina vaurastuu venäläisellä tarjouskaasulla.)

Tuho ei ole välttämätön. Eu voi toimia rauhan aikaansaamiseksi. Rajat kiinni kaikkiin sotaa käyviin maihin (kaikki kauppa ja liikenne seis), valtioilta loppuu nopeasti aseet ja rauha tulee. Venäjälle voidaan tarjota porkkanaa. Kun sota loppuu, suhteet normalisoituvat mikäli saadaan takuu kohtuuhintaisesta kaasusta.

Humanitäärisen katastrofin välttämiseksi Eu:n täytyy auttaa kaikki halukkaat pakolaiset Yhdysvaltoihin. Matkakulut voidaan maksaa USA vallankaappauksen aikana takavarikoimilla Ukrainan kultavaroilla. Airbus vie jenkkilään 300 pakolaista ja tuo paluurahtina 50 tonnia kultaa.

 

Samalla voidaan sopia pitkän aikavälin turvallisuus ratkaisusta. Ne EU maat jotka ovat haluttomia tai kyvyttömiä hoitamaan itse puolustustaan, saavat eurooppalaiset joukot tuekseen. Euroopan vahvat sotilasvaltiot, Ranska, Puola ja Venäjä voivat koota yhteisarmeijan joka vahvistaa heikkoja valtioita. (Suomen kannattanee pienentää armeijaansa niin ettemme joudu mukaan tähänkin ”koronapakettiin”.)

 

Joku voi olettaa ettei energia ja ruokakriisi tuhoa euta. Ei se yksin sitä tekisikään. Taustalla on kuitenkin euro ja perussopimus. Niiden aiheuttama tuho teki eusta romahtavan valtion. Korona viimeisteli tuhon joten seuraava isku katkaisee kamelin selän.

Kirja Eurosta:

Euro Arvostetun taloustieteilijän ja nobelistin Joseph E. Stig litzin teos on tärkeää ja silmiä avaavaa luettavaa meille kaikille. Teoksessaan Stiglitz selvittää, miksi euroalueen valuvioista on tullut vakava uhka koko Euroopan unionille. Alun perin euron piti olla merkittävä askel kohti yhtynyttä Eurooppaa ja vaurautta, mutta toisin kävi. Euron takia euroalueen maat eivät ole toipuneet vuoden 2008 taloudellisesta romahduksesta ja koko talousalue on taantunut nopeasti suhteessa muihin maanosiin.

 

 

+2
auvorouvinen
Vasemmistoliitto Kitee
Ehdolla kuntavaaleissa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu