Juhanna Vartiaisen työllisyys malli ei toimi

Juhanan malli pohjaa Marxin suhteelliseen liikaväestöön. Kun työttömyys kohoaa, palkat joustaa alaspäin. Malli toimii. 1860 markka oli 20% yliarvostettu. Palkkoja painettiin alaspäin ja porukka työllistyi. Samalla kuoli 160 000 suomalaista nälkään.

Jos nyt halutaan saavuttaa 20% palkan alennus työttömyydellä, mikä on se työttömyyden taso joka sen aikaansaa?

Se onko 500 000 työtöntä halukas tekemään töitä 20% alemmalla palkalla ei merkitse mitään. esim aika moni apuraha tutkija olisi halukas duunaamaan professorina matalammalla palkalla mutta professuureja ei kilpailuteta.

Tutkija ei pääse proffaksi vaikka tekisi kahden tonnin kuukausipalkalla. Meidän työmarkkinat on jäykät. Pitäisi kerran vuoteen irtisanoa koko henkilökunta kaikissa laitoksissa ja firmoissa, sen jälkeen kilpailu paikoista.

Kun muistaa mikä soppa syntyi Sipilän kikystä, joka siis oli parin prossan alennus, ymmärtää millaisia vaikeuksia on saada toi Marxin teoria toimimaan käytännössä. Se vaatii väistämättä nälkäkuolemia, ay liikkeen ja lainsäädännön suuria muutoksia.

Suurin este ei edes ole ay joka joustaa aika paljon. Massat ryntää kadulle. Aktiivimalli miekkari syntyi ay liikkeestä huolimatta. Olin itse rakennusliiton valtuustossa silloin. Ei me sitä miekkaria keksitty, mentiin mukaan.

Juhana varmaan väittää vastaan. Me kansanedustajat olemme valmiit alentamaan ansioitamme 20% jolloin kustannustaso vastaan 10% devalvaatiota. En epäile vastuullisten kansanedustajien halua ja kykyä. Odotan vain koska sen tekevät.

auvorouvinen
Vasemmistoliitto Kitee
Ehdolla kuntavaaleissa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu