Marinin munaus I

Moni kiukuttelee uuden hallituksen leikkausohjelmaa, turhaan, syyllinen on Marini.

Marini nuoruudessaan työskenteli finanssi alalla (kaupan kassalla), hänellä oli tieto, raha tulee seinästä. Ihmetellessään asiakkaiden loputtomia rahavaroja hän seurasi erästä asiakasta ja näki tämän ottavan rahaa pankin seinästä. Monet muutkin kiskoivat rahaa seinästä. Myöhemmin hän itsekin sai kortin, jolla rahaa pystyi ottamaan.

Tuli Brysselistä ”koronapaketti”. Tehtiin selkeä ratkaisu, Suomi kiskoo rahaa seinästä ja maksaa köyhille. Marini ei kuitenkaan tuntenut taustoja. Jokuhan ne rahat sinne seinään pistää.

Jos tarkastellaan fyysisen rahan kulkua kokonaisuutena:

Setelipaino – > pankin lähetti – > Seinä -> asiakas – > kaupan kassa – > pankin lähetti

 

Prosessi on vielä tuotakin monimutkaisempi. Seinästä tuleva raha on jonkun velkaa ja jonkun talletus. Rahan henkinen elämä:

keskuspankin tili → pankin tili →asiakaan tili → fyysinen seteli → kauppiaan tili

Kun joku repii rahaa seinästä, hän velkaantuu. Jos joku tunkee seteleitä talletusautomaattiin, hänen tililleen syntyy talletus. Marini ei tuota ymmärtänyt. Kun ”koronatukea” piti jakaa, hallituksessa ei ollut yhtään rahapolitiikkaa ymmärtävää. Lopputulema oli Suomelle ikävä. Suomi velkaantui 6 miljardia, Viro sai 4 miljardin talletuksen tililleen.

Mitä olisi pitänyt tehdä?

Syy miksi olen vassari (vaikka välillä tiukkaa tekee):

https://vasemmisto.fi/vasemmistoliiton-tavoitteet/periaateohjelma-tavoitteet/vasemmiston-tavoitteet-2020-23/

Määrätään Euroopan keskuspankin ensisijaiseksi tehtäväksi kasvun ja työllisyyden edistäminen suhdannetilanteesta riippuen myös keskuspankkirahoituksella. Esitetään Euroopan keskuspankille oikeutta ja velvollisuutta lainoittaa rajatusti suoraan jäsenvaltioita suhteessa niiden kokoon.

Tuo tarkoittaa: EKP – (laina) – > Italia, Viro jne.

Marini poloinen teki:

EKP – (laina) – pankki – (laina) – Suomi – (lahja) – Italia, Viro jne.

Kuuden miljardin euron munaus. Ei ihme että seuraajat joutuvat säästämään. Lisäksi luotiin vaarallinen ennakkotapaus, Suomi maksaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu