Rajalaki, hassu sumutus

Meuhkaavat rajalaista, aiheestakin. Pari oikeasti tärkeää asiaa käsittelyssä, DCA sopimus ja työttömyysturvan romutus. Huudetaan mamu / velka / putin ja kun porukka tuijottaa hölmistyneenä, tehdään hiljaisuudessa suuria muutoksia jotka ei muuten menisi läpi.

DCA sopimuksella Trumpista tehdään suomen tosiasiallinen diktaattori. Ratkaisu on hyvä, onhan Trump maailmanhistorian paras johtaja (jos dosentti Ruotsilaa tai Risto E J Penttilää uskoo ja minähän uskon). Ongelma on, Truppia seuraa väistämättä heikompi, ei aina voi olla historian paras.

Työttömyys

Työttömyysturvan romutus kohdistuu hyvätuloisiin lapsiperheisiin. Kun asumistuen heikennykset ja nousevat korot iskevät talouteen, ei käy kateeksi. (Maksoin itse taloni 1988-2000, alku oli hiukan hankalaa.)

Muinoin työttömyys suunnilleen puolitti tulot neljän tonnin kk liksalla. Tulevaisuudessa romahdus on isompi, eikä asumistukea omistusasuntoon saa.

 

Muutos on merkittävä, ollaanhan menossa 90 luvun lamaan. Moni ennustelee korkojen laskevan. Euroalueella ei ole suoman kaltaista ay liikettä joka nöyrästi ottaa vastaan reaaliansioiden alenemisen, veikkaan 15% palkankorotuksia. Vaikka suomalaiset puolittaisi palkkansa, euroalueen keskiarvo on yli 10%. EKP katsoo taulukosta. 10% palkkainflaatio = 15% korko.

Jos EKP meinaa säilyttää uskottavuutensa, koron on noustava.

Hyvä hallitusohjelma tietysti alentaa asuntojen hintoja alentamalla vuokralaisten maksukykyä, mikä väistämättä aikaa myöten heijastuu hintoihin. Jos asunnosta on velkaa yli 50%, arvon alennus nostaa velkasuhteen 100% jolloin vakuudet eivät riitä ja mökki menee myyntiin.

 

Rajalaki

Rajalaki on merkittävä ja soisin sen menevän läpi, onhan se noista kolmesta ainut joka ei suomalaisten elämää pahemmin hankaloita. Tietysti halpa venäjän bensa jää pois, ryhtyyhän venäjä joihinkin vastatoimiin. Toisaalta jos hallitus pudottaa bensan hinnan alle 50c litra, ei kukaan viitsi rajalla jonottaa.

Rajalailla on myös ennakkotapauksen luonne. Jos kansainväliset sopimukset eivät koske tilanteita jolloin sopimuksesta on haittaa tai ei ainakaan suurta hyötyä, ennakkotapaus mahdollistaa EU, Nato ja Eurojäsenyyden uudelleen tarkastelun. Myös DCA sopimus koskee vain tilanteita joissa siitä on suomelle hyötyä.

Rajalaki on siitä hyvä ettei se haittaa venäjääkään. Jos venäjä päättää ulottaa asevelvollisuuden alueelleen paenneisiin ukrainalasiin, länteen livistäminen ei ole vaihtoehto, ampuuhan suomen rajavartiosto karkurit. Parhaimmillaan venäjä saa viitisen miljoonaa sotilasta riveihinsä.

YLE:

YK:n pakolaisavun järjestö UNHCR on arvioinut, että lähes 2,9 miljoonaa ukrainalaista olisi paennut sotaa Venäjän suuntaan.

Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass kirjoitti helmikuussa, että pakolaisia olisi tullut vuodessa 5,3 miljoonaa, mukaan lukien 738 000 lasta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu