Brasilian korona-variantti on jo Kanadassa ja hallitus suunnittelee exitiä

Marinin hallituksen koronan hoito koki täyskäännöksen rajoitustoimenpiteiden törmättyä perustuslakivaliokuntaa. Nyt on hallituksella ollut aivan toinen ääni kellossa: meillä on exit-suunnitelma.

Onhan se hyvä, että suunnitellaan, mutta perustuuko suunnitelma tosiasioihin ja oikean käsitykseen siitä, mitä koronatilanteessa tapahtuu maailmalla? Kaikki koronan aallot ja mutaatiot ovat rantautuneet myös Suomeen. Niin käy myös jatkossa.

Tänään hallituksen kyselytunnilla kukaan hallituksesta ei vastannut sanallakaan kysymykseen, miten Suomen rajoilla estetään paremmin koronan tuleminen yhä uudestaan kotimaahan. Exit-suunnitelmassa availlaan jo vapaata matkustusta EU:ssa ja Euroopassa.

THL ja hallitus eivät ole vaivautuneet seuraamaan, mitä tapahtuu brasilialaiselle virusmuunnokselle. Se on jo nimittäin levinnyt Brasilian naapurimaihin ja on löytynyt myös Kanadasta. Tähän mennessä saatujen kokemusten perusteella voi sanoa, että aivan varmasti se tulee myös Eurooppaan ja Suomeen. Kun brassi-muunnos voi hyvin trooppisessa maassa, niin tuskin se säikähtää Suomen kesää. Maailmanpolitiikan professori Teuvo Teivainen kertoi tänään, että brassi-muunnos on vaarallinen se takia, että se on herkästi tarttuva ja virus voi muuttua sellaiseksi, että se läpäisee immuniteetin.

Annanpa yhden neuvon. Älkää heittäkö vielä hengityssuojaimianne pois ja hankkikaa uusia. Maskeista nyt ei ole niin väliä, koska eivät ne suojaa kantajaansa, kuten THL avoimesti kertoo.

Hallitus toimii samoin kuin tähänkin saakka. Se ei pysty ennakoimaan, vaan joutuu tässäkin asiassa reagoimaan. Ja kun reagoidaan, niin silloin ollaan jo auttamattomasti myöhässä. THL ja hallitus eivät ole tätä oppineet, joten mikään ei tule muuttumaan. Hallitusviisikon lähes jokapäiväiset koronauutisoinnit tulevat jatkumaan.

+3
aveollila
Porvoo

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu