Glasgow’n ilmastokokous luottaa ilmastotieteeseen, jonka mukaan 2,0 °C ylittyi jo 2019

Glasgow’ss alkaa YK:n ilmastohuippukokous sunnuntaina. Paikalla on valtionpäämiehiä, ministereitä, kansainvälisiä järjestöjä ja yrityksiä. Kukaan mediaa seuraava ei ole voinut välttyä tämän kokouksen tarkoituksesta, jossa yritetään sopia uusista entistä rajuimmasta päästötavoitteiden pienentämisestä, jotta ilmaston lämpeneminen ei ylittäisi 1,5 °C.

Paikalla on siis päätöksentekokykyisiä ihmisiä. Sen sijaan paikalla ei ole oikeaa tietoa, johon ratkaisujen pitää pohjautua. Kyse on Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesta toiminnasta ja tuo sopimus perustuu IPCC:n tieteeseen. Voin jo kuulla ensimmäisen vastalauseen, että ei ole olemassakaan IPCC:n tiedettä. Kysyn aivan viattomasti, että kenen tieteeseen sitten Pariisin sopimus perustuu? Vastaan itse, että se on kaikki rakennettu IPCC:n erikoisraporttien varaan.

On toinen juttu, mistä tietolähteistä ja miten IPCC on rakentanut tämän tieteen, jolla arvioidaan tulevaan maapallon lämpötilakehitystä, vaikka periaatteessa IPCC ei itse suorita tutkimustyötä. Kuitenkin IPCC valitsee ja aika luovasti yhdistelee eri tutkimusten tuloksia. Joka tapauksessa lopputulos on synteesi, jonka IPCC on tehnyt.

Yksinkertainen näyttö IPCC:n ilmastomallien virheellisyydestä voidaan tehdä viimeisen arviointiraportin AR6 tietojen pohjalta. Kuvassa 7.6 IPCC ilmoittaa kaikkien ilmastoon vaikuttavien säteilypakotteiden olleen 2,70 W/m2 vuodesta 1750 vuoteen 2019. He ilmoittavat myös samassa kuvassa, että se on aiheuttanut lämpötilan nousua 1,27 °C (=0,47*2,7). Kuvassa 7.7 lämpötilan nousuksi raportoidaan 1,29 °C. Sallitaan tämä ja pyöristetään lukuun 1,3 °C, joka on realistisempi tarkkuusarvio.

Kuvassa 1.12 IPCC raportoi mitatuksi lämpötilan nousuksi vuodelle 2020 arvon 1,26 °C. Jos tämäkin pyöristetään ylöspäin, niin todetaan, että kerrankin IPCC:n ilmastomallit (yksinkertainen ja tietokonemallien keskiarvo) antavat saman luvun.  Hyvä, hyvä, mutta huono.

Tilanne on nimittäin niin, että IPCC tekee AR6:ssa selvän tieteellisen huijauksen ja jäljet löytyvät samasta raportista, kun osaa etsiä. Lyhytaaltoisen säteilyn muutoksen lämpötilavaikutus vuodesta 2001 vuoteen 2019 mennessä on kuvan 7.3 mukaan 1,61 W/m2 (vuonna 2011 se ei ollut myöskään mukana), joka IPCC:n raportin mukaan tuottaa lämpötilan nousun 0,47*1,61 = 0,76 °C. Todellisuudessa IPCC:n mallit antavat vuoden 2019 lämpötilan nousuksi siis 1,27 °C + 0,76 °C = 2,03 °C (pyöristäen 2 °C), jossa virhettä mitattuun lämpötilaan peräti 54 %. IPCC jätti tämän muutoksen pois, koska se osoittaa IPCCn tieteen virheellisyyden ja Pariisin sopimuksen tarpeettomuuden.

Tilanne on siis se, että Pariisin ilmastosopimuksen tieteelliset perusteet ovat täysin väärin. Myös tuossa IPCC:n mallin mukaan lasketussa lämpenemisessä 1,3 °C on sama perusvika eli sekin on noin 50 % liian korkea.

IPCC on tehnyt valtioiden päämiehistä narreja, joita vedätetään oikein kunnolla. Sitä voi sitten itse kukin arvioida, että miten tämä on oikein mahdollista.

Katsotaan, pystyykö kukaan haastamaan kirjoitukseni tieteelliset perusteet. Toistaiseksi sellaisia ei ole löytynyt vaikka olen julkaissut nämä tiedot parilla kansainväliselläkin nettisivustolla. Perusteet ovat äärimmäisen yksinkertaiset ja jokaisen lukijan löydettävissä AR6-raportista.

Kun keskustelu kuitenkin yltyi, niin lisään kuvan, josta näkyy nämä lämpötilan muutokset ja lyhytaaltoisen säteilyn muutokset. Lyhytaaltoisen säteilyn muutos on ihan sama kuin Loeb et al. (2016) tutkimuksessa ja sama kuin AR6:ssa, jota IPCC ei ole ottanut mukaan lämpötilamallien käyttämässä datassa.

 

 

+21
aveollila
Porvoo

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu