Hallitusohjelmaan tarvitaan halpoja ideoita – tässä yksi

Suomen tulevaisuus on nuorten ja lasten huomassa. Siinä on monien ongelmien lisäksi sellainen käytännön ongelma, että heidän fyysinen kuntonsa on ala-arvoinen.  Näihin päiviin saakka vallinnut lasten ja nuorten luontainen liikunta on kadonnut. Kännykkä ja some ovat vieneet tilan liikunnalta. Tämä näkyy konkreettisesti heidän fyysisestä kunnostaan. Nykyisellä kunnollaan monikaan ei jaksa käydä töissä eläkeikään asti. Tietysti on pieni vähemmistö, joita vanhemmat raijaavat kaiken maailman liikuntaharrastuksiin. Nostan heille hattua.

Tarvitaan taas valtiota apuun. Kas kun meidät on pikkuhiljaa sosialisoitu. Jos koulu ja yhteiskunta ei tee jotain, niin ei sitä tee perheetkään.

Tähän ongelmaan löytyy varsin halpa ratkaisu. Jokaiseen koulupäivään  vähintään yksi tunti liikuntaa ja johonkin päivään kaksi. Koskee kaikkia peruskoulussa ja ammattikoulussa tai vastaavassa opiskelevia alle 18-vuotiaita.  Tämä maksanee jonkin verran liikuntaopettajien lisäpalkkauksena, mutta tulokset näkyvät heti kohta ja ennen kaikkea pitkällä tähtäimellä.

aveollila
Porvoo

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu