Korallien määrä Australian valliriutalla on ennätystasolla – ei uutisia valtamediassa, koska se häpäisee alarmistit
Australian Meritieteiden Instituutti (Australian Institute of Marine Science) on hiljattain julkaisut tuoreen raportin Suuren valliriutan (Barrier Reef) tilasta. Raportin mukaan korallien määrä on ennätystasolla sitten systemaattisten kartoitusten aloittamisen vuonna 1985.
Kuva 1. Suuren valliriutan korallien määrän kehitys.
Tarkempaa tietoa löytyy kuvasta 2.
Kuva 2. Korallikartoituksen tulokset vuonna 2021.
Kuvassa 2 näkyy kartoituksen neljä pääaluetta. a) korallipeiton määrä, b) korallimäärän muutos, c) meritähtien aiheuttamien tuhojen määrä, ja d) korallien vaaleneminen.
Valliriutan tilanne nousi maailman tietoisuuteen 1970-luvulla, kun löydettiin korallia syövien meritähtien määrän kova kasvu. Pyörremyrskyt voivat tuhota suuret alueet korallia. Viime aikoina maapallon lämpenemisen johdosta korallien vaaleneminen on noussut suureksi huolenaiheeksi. Viimeisimpänä huolena on ollut maataloudessa käytettyjen torjunta-aineiden päätyminen Valliriutalle saakka.
Nyt torjunta-aineita ei löydetä edes herkimmillä mittareilla. Meritähtien aiheuttama tuho ei ole lisääntynyt. Pyörremyrskyt aiheuttavat tuhoa, mutta ne korjaantuvat nyt tehtyjen mittausten mukaan varsin nopeasti. Korallien valkaisutapahtumat ovat osoittautuneet ilmiöksi, joita on aina tapahtunut meriveden lämmetessä ja korallit toipuvat niistä aika nopeasti. On käynyt ilmi, että näitä valkaisutuhoja on tiettyjen tahojen toimesta liioiteltu, mutta nyt tehdyt puolueettomat tutkimukset osoittavat, että tilanne on hallinnassa. Tilanne on parempi kuin koskaan ja korallia on ennätysmäärä.
Ilmastoalarmistien joukolla, joka ylläpitää ilmastohysteriaa, on ollut kaksi symbolia, joiden kautta on ylläpidetty mielikuvaa ilmastonmuutoksen aiheuttamista peruuttamattomista tuhoista. Toinen on ollut jääkarhujen määrä, mutta kaikista tuhoa toistavista ennusteista huolimatta niiden määrä vain kasvaa, ja jääkarhu onkin siirretty kulisseihin. Suuri valliriutta on jo pitkään mediassa ollut tuhoon tuomittu.
Tällaista positiivista faktauutista Suuren valliriutan tilasta et löydä suomalaisesta valtamediasta, luulen niin.
Niin, ja vielä yksi huono uutinen alarmisteille. UNESCO julkaisi viime kuussa 206-sivuisen raportin, jossa se suositteli Suuren Valliriutan ottamista vaarantuneiden maailman perintökohteiden listalle. Australian ympäristöministeri Sussan Ley ilmoitti, että olemme olleet huolissamme, koska UNESCO haki välitöntä listausta vaarantuneiden kohteiden listalle vierailematta kohteessa ja ilman viimeisintä arviointitietoa. Äänestyksen jälkeen Suurta Valliriuttaa ei otettu UNESCOn vaarantuneiden perintökohteiden listalle. Viimeisten arviointitietojen mukaan se olisikin ollut erikoinen teko.
Mistä löytyy seuraava symboli ilmastoalarmisteille? Pitäisikö olla huolissaan, kun symbolit luiskahtavat elossa ja hyvinvoivina alarmistien liukkaista käsistä? Enpä jaksa kantaa siitä mitään murheita.
Viite: https://www.aims.gov.au/reef-monitoring/gbr-condition-summary-2020-2021
Eikös ne dinosauruksetkin kuolleet sukupuuttoon ilmastomuutoksen seurauksena.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös silloin tapahtunut ilmastokatatrofi. Aurinko pimeni pitkiksi ajoiksi.
Kai se on hiukan eri asia kuin tämä itse keksitty kriisi, joka ei ole kriisi ollenkaan. Tai kriisi korvien välissä. Heikosti ilmastoon vaikuttavan kaasun pitoisuuden lisäys, jossa ihmisen osuus lisäyksessä on pitänyt keksiä monen mutkan kautta. Ja tehoa kasvattaa monen heikon päättelyn (ilmastoherkkyys) avulla.
Ilmoita asiaton viesti
Suurimmat eläimet taisivat kuolla jo hirveään maanjäristykseen.
Ilmoita asiaton viesti
Kalajoen metsäpaloista, puhumattakaan Pohjois-Amerikan ja Venäjän maastopaloista taitaa tulla niin suuri ”hiilijalanjälki” että puheet hiilineutraalisuudesta pitää lopettaa.
Ilmoita asiaton viesti
Koralleja on melko vaihtelevissa olosuhteissa, mutta ilmeisestikään sama koralli+levä -symbionttipari ei kestä kovin suuria lämpötilan vaihteluja tms.
Epäonnistunut ilmastohätätilan maskottivalinta. Ei kait siinä auta kuin laittaa uutta putkeen? Kävisikö puutiainen tilalle, se kun on kuulemma joutunut nyt helteillä piiloutumaan.
Kuvan 1 tekijä, Peter Ridd on taitanut kärsiä enemmän kuin korallit?
Ilmoita asiaton viesti
Eikös kaikkein suurin korallien tuho ole käynnissä Etelä-Kiinan merellä kun Kiina laajentaa tukikohtaverkostoaan? Näin ainakin WSJ väittää. Jotain asioiden tilasta kertonee että ympäristöjärjestöt ja EU ovat tästä hipi-hiljaa.
Ilmoita asiaton viesti
Eli siis suojelukeinot toimii! Hienoa.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, jo vuodesta 1862 lähtien:
” But a remarkable new paper published by Tomas Cedhagen, of Aarhus University in Denmark has uncovered a very early lithograph showing bleaching in 1862.”
Hehheh.
Ilmoita asiaton viesti
Tutkimuksen sivu 12:
”The prognosis for the future disturbance regime under climate change is one of increasingly frequent and longer lasting marine heatwaves and a greater proportion of severe tropical cyclones. Mitigation of these climatic threats requires immediate global action on climate change.
Crown-of-thorns starfish as coral predators are a major cyclic disturbance on the GBR and when left unchecked, outbreaks can decimate coral populations. However, it is one of the few threats to the GBR that can be directly managed locally.
– – –
The predicted consequences of climate change, which include more frequent and intense mass coral bleaching events, are now a contemporary reality. Simultaneously, chronic stressors such as high turbidity, increasing ocean temperatures and changing ocean chemistry can all negatively affect recovery rates, while more frequent acute
disturbances mean that the intervals for recovery are becoming shorter.
Measuring and understanding the process of, and limitations to, coral reef recovery will be a continued focus of AIMS’ research and monitoring over the next years.”
https://www.aims.gov.au/sites/default/files/2021-07/AIMS%20Long%20Term%20Monitoring%20Program%20Annual%20Summary%20Report%20on%20Coral%20Reef%20Condition%20%28GBR%29%202020-2021_July2021.pdf
X
Ilmoita asiaton viesti
Jos on jotain mieltä asiasta, niin mielestäni se kannattaa kirjoittaa suomenkielellä tälle sivustolle. Tuossa yllä olevassa viitteessä todetaan, että koralleja uhkaavat tapahtumat ovat sattuneet jaksoittain kuten kuvasta 1 näkyy. Korallien tutkimuksen tehnyt australialainen meritieteen instituutti ei ota tähän kantaa, mutta minä voin ottaa, että näin tulee tapahtumaan jatkossakin: korallien määrä vähenee valkaisutapahtumien, meritähtien ja pyörremyrskyjen seurauksena, mutta korallit toipuvat niistä. Tämä on Kuvan 1 viesti. Kun näin tapahtuu seuraavan kerran, niin asiasta nostetaan kova meteli, ja ehkä joku kaivaa tämänkin kirjoituksen esiin ja kirjoittaa, että Ollila oli väärässä, koska Suuri Valliriutta on vaarassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä mieltä on meribiologian prosessori. Minun tietääkseni Ollillalla ei ole aiheeseen liittyvää professuuria..!
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/korallien-maara-australian-valliriutalla-on-ennatystasolla-ei-uutisia-valtamediassa-koska-se-hapaisee-alarmistit/#comment-3455641
Ilmoita asiaton viesti
Tietääkseni sinullakaan ei ole vastaavaa titteliä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole eikä tule. Mutta jos pitäisi valita kumpaa teistä näissä kysymyksissä seuraan ja tulkitsen, niin kyllä se on prof. Terry P. Hughes.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös Ollilan englanninkielen taito riitä, kun ”ansiokkaasti” jätät mainitsematta, että noissa siteerauksissani AIMS kantaa huolta ilmastonmuutoksen negatiivisesta vaikutuksesta koralliriutan elämään?
AIMS ei ota kantaa korallien pärjäämisestä ja johtopäätös niiden toipumisesta on todellakin vain Ollilan oma. Sen sijaan jo ensimmäisessä kappaleessa AIMS:n näkemyksen mukaan ilmastonmuutoksen aiheuttamia uhkia on torjuttava heti ja maailmanlaajuisesti.
X
X
Ilmoita asiaton viesti
Pakkohan heidän on uikuttaa ilmastonmuutosmöröstä, jotta saisivat juttunsa julkaistuksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitat, että korallien toipuminen on vain oma tulkintani. Taisi kuppi mennä niin nurin, että ajatuksesi sekosi aika täysin. Kannattaa lukea blogi uudestaan, ja katsoa vaikka kuvaa 1, joka ei ole minun piirtämä.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa mieluummin lukea se raportti Ollilan nähtävästi pelkkien kuvien perusteella tekemien johtopäätösten sijasta.
Kansankielellä mutta Ollilaa paremmin AIMS:n sanomaa kuvaa australialainen tiedotusväline:
”AIMS has warned that the recovery the Great Barrier Reef is currently experiencing is likely to be short-lived with the ”increasing prominence” of climate-related disturbances.
”The biggest risk to the reef going forward is climate change,” AIMS chief executive Paul Hardisty said.”
https://www.abc.net.au/news/2021-07-19/reef-in-recovery-but-warning-on-climate-remains/100304554
X
Ilmoita asiaton viesti
Puhdas salaliitto, jonka tarkoitus on edistää maailman vahvimmin fossiilisista raaka-aineista riippuvaisen maan vientiä. Siellä on kuulkaas miljardit liossa jos kivihiiltä ei voisikaan myydä Kiinaan!
Tämä viesti on vain osittain sarkasmia.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, jo vajaa sata vuotta sitten aussit olivat huolissaan hiilen menekistä koska korallit:
” Peter Ridd: New evidence that coral bleaching is nothing new”
” There are actually many other early observations of bleaching, including by Sir Maurice Yonge in the first major science expedition to the Great Barrier Reef in 1929 (if you don’t count Captain James Cook’s scientific exploration of the reef in 1770). But Eugen von Ransonnet’s remarkable lithograph, taken from an incredibly crude diving bell, seems to be the earliest picture.”
https://www.thegwpf.com/peter-ridd-new-evidence-that-coral-bleaching-is-not-new/
Ilmoita asiaton viesti
The Telegraph julkaisi 2017 tällaisen ”tieteellisen” totuuden
https://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/29/great-barrier-reef-damaged-beyond-repair-can-no-longer-saved/
Koralleja ei pystytä enää pelastamaan, hehheh.
Menemättä toimittajien ja tiedemiesten tai kommentoijan henkilökohtaisiin ominaisuuksiin …
Ilmoita asiaton viesti
Hatakalle. Siinä oli yksi hyvin konkreettinen uutinen maailman ykkösmediasta vuodelta 2017, että koralleja ei voida enää pelastaa. Nyt niiden määrä on enemmän kuin koskaan. Tämä näyttää olevan myös eräille kommentoijille liian paljon.
Ilmoita asiaton viesti
Tyypilliseen tapaansa, paitsi että blogisti herättää kirjoituksillaan jatkuvaa epätietoisuutta ja vastakkainasettelua, näin hän myös tekee tälläkin kertaa koralliriutan todellisesta tilasta, ja samalla hän tulee nimittäneeksi Terry P. Hughesin alarmistiksi?
Toisaalta hän itse levittää ilmastohysteriaa, kun sellaista ei tieteen maailmassa todellisuudessa ole.
Kysymys kuuluu: Mitä blogisti näillä kirjoituksillaan pyrkii todellisuudessa kertomaan?
Terry P. Hughes on meribiologian prof. James Cookin yliopistossa Queenslandissa Australiassa. Hänet tunnetaan hyvin ilmastonmuutoksen aiheuttamasta globaalista korallivalkaisutapahtumasta.
Blogisti viittaa myös Peter Riddin konstruoimaan graafiin. Peter Vincent Ridd on australialainen fyysikko, kirjailija ja entinen professori James Cookin yliopistossa Pohjois-Queenslandissa Australiassa.
Mutta missä hänen meriittinsä näkyvät vs. meribiologian prof, kun tarkastellaan koralliriutan todellista tilaa?
Lukijoille tiedoksi: Jos halutaan mielummin navigoida koralliriutan todellisesta tilasta, kuin sortua poliittisiin kädenvääntöihin UNESCON ja Austraalian ympäristöministeriön välillä, voi myös tutustua oikeaan tutkimustietoon.
Lähteet:
https://ourworldindata.org/coral-reefs (laajaa aineistoa + graafeja)
https://science.sciencemag.org/content/359/6371/80
Lainaus tutkimuksesta:
”Coral bleaching occurs when stressful conditions result in the expulsion of the algal partner from the coral. Before anthropogenic climate warming, such events were relatively rare, allowing for recovery of the reef between events. Hughes et al. looked at 100 reefs globally and found that the average interval between bleaching events is now less than half what it was before. Such narrow recovery windows do not allow for full recovery. Furthermore, warming events such as El Niño are warmer than previously, as are general ocean conditions. Such changes are likely to make it more and more difficult for reefs to recover between stressful events.”
”Tropical reef systems are transitioning to a new era in which the interval between recurrent bouts of coral bleaching is too short for a full recovery of mature assemblages. We analyzed bleaching records at 100 globally distributed reef locations from 1980 to 2016. The median return time between pairs of severe bleaching events has diminished steadily since 1980 and is now only 6 years. As global warming has progressed, tropical sea surface temperatures are warmer now during current La Niña conditions than they were during El Niño events three decades ago. Consequently, as we transition to the Anthropocene, coral bleaching is occurring more frequently in all El Niño–Southern Oscillation phases, increasing the likelihood of annual bleaching in the coming decades.”
Terry P. Hughes et al.
Ilmoita asiaton viesti
Jälleen sama kommentti kuin edellä, että kommenttinsa ydinviesti kannattaa kirjoittaa auki suomeksi. Hughes et al., toteaa, että korallit toipuvat valkaisutapahtumista. Vuoden 2015-16 El Nino oli käytännössä yhtä suuri kuin vuoden 1998-99 tapahtuma. Nyt voidaan todeta, että hyvin ovat korallit toipuneet. Hughes et al. ennustaa, että tulevaisuudessa, kun lämpötila edelleen nousee, niin toipuminen on hitaampaa. Näin voi tietenkin käydä, mutta siinä on taasen se, että joskus tulevaisuudessa. Nyt olemme palanneet lämpötiloissa vuoden 2000 tasolle. Joskus historiassa on jääkauden jälkeen on ollut 2-3 astetta lämpimämpää kuin nyt ja korallit ovat edelleen hengissä.
Niin, onhan se ikävää, että joku vielä jaksaa kirjoittaa niistäkin asioista, joista ilmastohysteriaa lietsovat vaikenevat.
Ilmoita asiaton viesti
Kaiken kaikkiaan väärää argumentointia. En lähde tässä niitä sen enempää oikomaan (kun avaa koko tutkimuksen, kyllä se totuus korallienkin suhteen aukenee). Totean vain lyhyesti, että blogistin on syytä hidastaa vähän tahtia ja siirtyä alarmistisista kommenteistaan pois ja keskittyä enemmän tieteellisiin faktoihin. Toisaalta, eiköhän se ole blogisti, joka sitä ilmastohysteriaa näillä palstoilla levittää.
Toistetaan nyt vielä tämä kertaalleen:
”Not enough time for recovery”
”Coral bleaching occurs when stressful conditions result in the expulsion of the algal partner from the coral. Before anthropogenic climate warming, such events were relatively rare, allowing for recovery of the reef between events. Hughes et al. looked at 100 reefs globally and found that the average interval between bleaching events is now less than half what it was before. Such narrow recovery windows do not allow for full recovery. Furthermore, warming events such as El Niño are warmer than previously, as are general ocean conditions. Such changes are likely to make it more and more difficult for reefs to recover between stressful events.”
Vaikka se on ikävää todeta, tutkimus on joskus myös ikävää luettevaa ja siinä ei missään nimessä ole kysymys alarmismista.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos. Samat sanat. Enpä jaksa oikoa näitä sinun kommenttejasi. Lisäksi logiikkasi ja terminologiasi ovat tuttuun tapaan erikoisia, kuten väite, että levitän ilmastohysteriaa. Valitan, että kuppisi meni niin nurin, että tällaisia kirjoittelet.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole tarvetta oikoa minua, minä vain lainaan meribiologian professoria. Jos haluat oikoa häntä, go ahead.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/korallien-maara-australian-valliriutalla-on-ennatystasolla-ei-uutisia-valtamediassa-koska-se-hapaisee-alarmistit/#comment-3455657
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt olemme palanneet lämpötiloissa vuoden 2000 tasolle. Joskus historiassa on jääkauden jälkeen on ollut 2-3 astetta lämpimämpää kuin nyt ja korallit ovat edelleen hengissä.”
Kuluvasta vuodesta on tulossa mittaushistorian 5.-7. lämpimin. Jääkauden jälkeinen globaali lämpötila on korkeimmillaan nyt. Koralleja uhkaa monen tekijän summa, joista lämpötila on vain yksi.
Aika monta virhettä sait mahtumaan kahteen virkkeeseen.
Ilmoita asiaton viesti
”Aika monta virhettä sait mahtumaan kahteen virkkeeseen. ”
Samat sanat sinulle. ”Mittaushistoria” on äärimmäisen lyhyt pätkä jääkauden jälkeistä historiaa, joten on aivan turha väittää että ”jääkauden jälkeinen globaali lämpötila on korkeimmillaan nyt”. Sellaista ei mitenkään voi todistaa. Päinvastoin, aivan vastakkaisia todisteita löytyy napa-alueiden kasvillisuuden jäännöksistä.
Ilmoita asiaton viesti
Turha sinulle on sitten mitään tieteellisiä lähdeviitteitä antaa, kun jo etukäteen olet päättänyt, että ne eivät voi pitää paikkaansa.
Ilmoita asiaton viesti
”kun jo etukäteen olet päättänyt, että ne eivät voi pitää paikkaansa.”
Mistä noin päättelet? Et ole esittänyt mitään lähdettä todistukseksi siitä, että globaali lämpötila olisi korkeimmillaan sitten jääkauden päättymisen. Ainoastaan mittaushistorian osalta olemme korkealla tasolla nyt, mutta sitähän en ole kieltänytkään.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä esittänyt Ollilakaan lähdettä, mutta siihen et puuttunut.
Enivei, tässä:
https://www.nature.com/articles/s41586-020-03155-x
https://www.climate.gov/news-features/climate-qa/what%E2%80%99s-hottest-earth-has-been-%E2%80%9Clately%E2%80%9D
Ilmoita asiaton viesti
Parin viime vuosikymmenen piikki tuossa toisen linkkisi kuvassa on niin marginaalisen pieni aika tuon tuhansien vuosien käyrässä, että sen esittäminen luotettaviin mittaustuloksiin perustuen on epätieteellistä vertailua aiempaan, jolloin ei ole tuollaisia parin vuosikymmenen tuloksia esitettävänä. Vastaavanlaiset ”piikit” eivät ole havaittavissa, koska ne eivät ole jääneet pysyviksi muutoksiksi.
Kymmenen senttiä leveässä havainnollistamiskäyrässä esimerkiksi 10.000 vuoden ajalta kaksi vuosikymmentä vastaa 0,2 millimetriä, eli sellaista piikkiä tulisi pikemminkin tarkastella mikroskoopilla sen sijaan, että sen piirtää paksulla kynällä. Niitä mikroskoopilla tarkasteltuja piikkejä voi olla useita tuollaisella jaksolla, mutta kukapa niitä osaisi moiseen esitykseen piirtää.
Ilmoita asiaton viesti
Naturen tutkimus vs. Kuikan millimetrit. Sinänsä hauska kommentti. Kyllähän sitä kevennystäkin kieltämättä tarvitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sillä ei ole merkitystä kenen tutkimus on kyseessä tai kenen millimetrit ovat kyseessä. Toin vain esille visuaaliseen havainnollistamiseen liittyvän faktan, jotka et faktapohjaisesti pysty kumoamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei siihen oikeastaan ole mitään tarvetta, sillä Naturen tutkimus teki sen jo minun puolestani.
Ilmoita asiaton viesti
Joo nature nyt kertoo myös , että jos otetaan lyhyt pätkä historiaa eli 80 000 vuotta kenelläkään ei ole hajua miksi lämpötila sahasi sinne tänne D-O syklien aikana. Voidaan hyvin sopia , että viimeiset 10 000 vuotta ovat olleet rauhallista aikaa koska se nyt vasta lyhyt tarkasteluväli onkin. 20 vuotta nyt ei ole edes perhosen siipien räpäys eikä tiedettä lainkaan ilman pidemmän aika välin kontekstia.
https://www.nature.com/scitable/knowledge/library/abrupt-climate-change-during-the-last-ice-24288097/
edit:
Jo wiki kertoo, että koralleja on ollut sen 500 miljoonaa vuotta nyt ainakin. Tästä voisi päätellä etteivät nekään ihan tosta vain kaikki kuole jos pallon keskilämpötila nousee vaikka 1,2 astetta (verrattuna johonkin toiseen hatusta vedettyyn aikaan) kun lämpötila on surffannut lähimmän 100 000 vuoden sisään jo ihan kiitettävästi. Toki ihmiset muutoin voivat onnistua korallejakin tuhoamaan saasteiden, liikakalastuksen sun muun avulla
Ilmoita asiaton viesti
Toisaalta tiedämme, että vastaavaa muutosvoimaa kuin antropogeeninen ilmastonmuutos ei ennen ihmisiä ollut. Joten mikä niitä piikkejä voisi aiheuttaa? Tulivuorenpurkaukset ehkä, mutta ne vaikuttaisivat toiseen suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ekasta linkistä en löytänyt mitään, kun ei tullut mieleenkään joko juttua ostaa.
Jälkimmäisessä oli taas se tuttu käppyrä, missä historia on vahvasti keskiarvoistettu ja sitten mittaridata justeerauksineen tökätty siihen perään. Täyttä soopaa siis.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, Lahnakoski on jo tehnyt tiettäväksi että hän pyyhkii /c:nsä tieteellä.
Ilmoita asiaton viesti
Lustia tutkimuksen mukaan maapallon ilmastossa ei ole tapahtumassa mitään merkittävää.
https://docplayer.fi/50705439-Mauri-timonen-lustia-projekti.html
Ilmoita asiaton viesti
Lustian aineisto koskee Lapin kesiä, globaalin ilmaston kanssa sillä on hyvin vähän tekemistä.
Ilmoita asiaton viesti
Nähtävästi et ole perehtynyt ko tutkimukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo oli esitelmä.
Ilmoita asiaton viesti
No jos ei kelvannut, niin ehkä tämä.
https://lustialab.com/Lustia/Puun%20Muisti.pdf
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän lustosarjoja käytetään paleoklimatologisessa tutkimuksessa. Mutta Timonen et al eivät ole julkaisseet ”maapallon ilmastosta” ainuttakaan tutkimusta.
Ilmoita asiaton viesti
Toisin kuin alarmistien idoli mannin maikkeli joka määritteli yhdestä männystä koko pallon lämpötilan 😆 .
Ilmoita asiaton viesti
Kasvaisit jo aikuiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kaleville on turha esittää faktoja, ne on joko vääriä tai väärien ihmisten esittämiä.
Ilmoita asiaton viesti
Mihinköhän ”faktoihin” mahdat viitata? Eihän tässä muut ole muita tosiasioita esittäneet kuin että Timosella on mielipide ilmastosta. Jos vakuuttava tieteellinen näyttö on toista mieltä, niin sitten olen minäkin.
Ilmoita asiaton viesti
No, yhden lohdun sinäkin siis olet löytänyt, kun tiedät, että ilmastonmuutoksella ei tule olemaan vaikutusta ainakaan Lapin kesiin millään lailla.
Ilmoita asiaton viesti
Jep, printtaan juuri noita lätkämailoja vessapaperiin ennen toimitusta. Eivät sitten käytössä paskotu yhtään enempää.
Ilmoita asiaton viesti
Bäckströmille. Sama vastaus kuin edellä. Lisäksi menet henkilökohtaisuuksiin ja nimittelet minua termillä joka on hyvin solvaava ja ei pidä paikkaansa. Ilmoitan tästä ylläpidolle.
Ilmoita asiaton viesti
No jos tarkoitus ei auennut, niin tuskin se aukenee tämän kommentin jälkeenkään. Ilmastopaniikkia lietsovilla tahoilla on tiedotushegemonia, ja siellä ei julkaista tällaisia juttuja, jotka todistavat heidän agendansa vastaisia tietoja.
Ilmoita asiaton viesti
Johtopäätöksesi ovat sitä luokka ja panet sellaisia sanoja suuhuni, että niihin ei kannata vastata. Kehotan pysymään blogin aiheessa.
Ilmoita asiaton viesti
Veikkaan, että kiinalaiset eivät lue meidän kirjoituksiamme eivätkä saksalaiset ja puolalaisetkaan, vaan rakentavat sitä hiilivoimaa ihan meidän kirjoituksistamme tietämättä.
Ilmoita asiaton viesti
”Mikä siis saa sinut kirjoittelemaan näitä?” Esität erittäin hyvän kysymyksen.
Kun tuo itänaapuri haluaa sairaalla tavalla supervallaksi ja sen haaveet riippuvat pitkälti öljyn ja kaasun kysynnästä ja hinnasta, löytyisikö syy näihin disinformatiivisiin kirjoituksiin ja kommentteihin tuolta suunnalta?
Kaikki epäily, oli siinä perää tai ei, jota saadaan kylvettyä tukee Venäjän etua.
Sähköautoilu, aurinko- ja tuulivoiman yleistyminen ym. ym. on Venäjän supervalta haaveiden suuria uhkia. Eli öljyn ja kaasun kysynnän ja hinnan lasku on yksi suurimpia uhkia Venäjälle. Paljon suurempia kuin Nato.
Keir Giles on luokitellut nuo ”puhuvatpapukaijat” Venäjän maksamiin kätyreihin, hyödyllisiin idiootteihin ja idiootteihin. Näkyisikö tuo myös Uuden Suomen puheenvuorossa?
Ilmoita asiaton viesti
Saahan sitä olla mitä mieltä tahansa, mutta jopa oli kaukaa haettu. Jos huomasit, niin teit minusta itänaapurin trollin.
Jospa palaisit tämän kirjoituksen perusviestiin, että koralleja on enemmän kuin koskaan. Ihan vain tällainen yksinkertainen tosiasia. Se näyttää olevan joillekin liian vaikea asia sulatettavaksi, jonka vuoksi mopo lähtee käsistä niin kuin sinullakin.
Ilmoita asiaton viesti
Älä ole huolissasi siitä, että alarmisteilta loppuisi hypetyksen aiheet. Aina löytyy jostain jotain, joka on muuttumassa, kun tarpeeksi tarmokkaasti etsii. Se kulloinenkin muutos voidaan sitten nostaa tikun nokkaan ja aloittaa siitä älämölö niin kauan kuin se on aktuelli. Sitten joudutaan jälleen etsimään jotain muuta, mutta kyllä sellaista aina löytyy. Mikään muu ei ole muuttumatonta kuin muutos.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän olisi jo korkea aika keskittyä enemmän siihen varsinaiseen tieteeseen kuin ”ismeihin”.
Tämän blogin aihe on koralliriutat ja siitä löytyy hyvin kattavaa tietoa oheisesta lähteestä:
Meribiologian prof. Terry P. Hughes.
https://ourworldindata.org/coral-reefs
Ilmoita asiaton viesti
Kehottaisin pistämään jäitä hattuun en pelkästään se vuoksi, että tässä blogissa tunteet kuumenee (kun yleensä spekuloidaan tiedoilla, mistä ollaan epävarmoja). Sillä ilmasto lämpenee ja koralliriutat eivät tykkää siitä hyvää, se on todistettu jo aikoja sitten. Ei se tule koskaan onnistumaan keräämällä täällä irtopisteitä sillä, että koralleille tapahtuisi juuri päinvastoin.
Ilmoita asiaton viesti
”Sillä ilmasto lämpenee ja koralliriutat eivät tykkää siitä hyvää” vaikka oletuksen hyväksyy johtopäätös on tässäkin melko kummallinen eli Impivaarassa optimilämmöissä (keksi itse vuosi) oli auvoisaa , mutta jos keskilämpötila nyt pikkasen nousee jossei pallo nyt räjähdä niin melkein kun % lajeista on ilmeisesti sitten sukupuuton ja tuhon partaalla
Ilmoita asiaton viesti
Ettei menisi jankkaamiseksi, tähän kommenttiin voi reagoida vain näin:
https://ourworldindata.org/coral-reefs
https://science.sciencemag.org/content/359/6371/80
-Meribiologian prof. Terry P. Hughes-
Otappa siitä opiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän on ihan pakko kommentoida lyhyesti, että Sinivirta näkyy kieltävän korallien määrän olevan ennätystasolla, vaikka mittaukset on tehnyt puolueeton tutkimuslaitos.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän on pakko kommentoida, että luet omaa lähdettäsi kovin valikoivasti. Ai niin, sehän on jo sanottu. Joka tapauksessa, lähteessäsi myös kerrotaan, että kasvu valtaosin johtuu yhden nopeakasvuisen korallilajin eksponentiaalisesta kasvusta olosuhteiden ollessa suotuisat, mutta olosuhteiden jälleen heikentyessä, tämä sama laji myös ensimmäisenä häviää.
Ilmoita asiaton viesti
Ei puolueettomat tutkimukset todista yhtään mitään. Sillä tässä blogissa käsitellään enemmänkin UNESCON ja Austraalian ympäristöministeriön välistä kädenvääntöä. Varsinainen asiantuntijuus tieteellisessä mielessä löytyy edelleen muualta. Jos Ollillalla on niistä tutkimuksista jotakin huomautettavaa, ne pitäisi kohdistaa meribiologian prof. Terry P. Hughesin tutkimuksiin.
Ilmoita asiaton viesti
Korallien vaaleneminen ei ole mitään uutta, havaittu jo vuonna 1862, heh.
” New evidence that coral bleaching is nothing new
…
But a remarkable new paper published by Tomas Cedhagen, of Aarhus University in Denmark has uncovered a very early lithograph showing bleaching in 1862.
https://www.thegwpf.com/peter-ridd-new-evidence-that-coral-bleaching-is-not-new/
Ilmoita asiaton viesti
Näkee hyvin ettei mitään yhteisymmärrystä puolien välillä ole saavutettavissa.
Vastassa on havainnot joista voidaan todeta että koralleille ei ole käymässä mitenkään huonosti. Ja miten voisikaan kun koralleja viihtyy hyvin erilämpöisissä vesissä ja ne ovat miljoonien vuosien ikäisiä ja selvinneet monesta isommastakin mullistuksesta. On ylipäätään kyseenalaista onko mitään mullistusta nyt meneilläänkään, paremminkin pelkkää tieteen väärentämistä.
Toisella puolella on siis ”tiede”, korruptoitunut roskatiede joka väittää korallien voivan huonosti, eli päinvastaista kuin havainnot ja terve järki.sanoo.
Nähtäväksi jää kumpi voittaa lyhyellä tähtäimellä. Pitkällä tähtäimellä nykyisestä aikalaishulluudesta kyllä päästään eroon.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole kysymys voittajat – häviäjät asetelmasta, sillä samassa veneessä ollaan. Jos jotkut ”tiedettä vääristelemällä” jotakin saavuttavat, he ovat lähinnä ”nimeltä mainitsemattomat tahot”, jotka sitä venettä keikuttavat.
Ilmoita asiaton viesti
Ilman lämpötila ei ole korallille minkäänlainen uhka, aika jännästi co2 koohottajat sekoo kun niille kerrotaan että korallit voi ihan hyvin 😆 .
Ilmoita asiaton viesti
Kuten ne kuolemassa olevat jääkarhutkin.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä silti muistaa, että vaikka näitä omituisuuksia ilmenee, tai voi ilmetä paljon…
Ihminen tietää ihmisyydestä jotain, oman itsensä kautta, ja tarkastelemalla maailmaa, jolloin synkat on todennäköisin lopputulema, vaikka poikkeuksia olisi, jotenkin.
Kun etukäteen ei lähde korostamaan ihimisen aikaansaannosten ongelmattomuutta, eräs suuri todellisuuden tekijä saa arvostuksensa, vaikkakin tavalla, joka näyttää vähän omituiselta.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä korallien ”valkaistuminen” taitaa olla yksi sen eloonjäämiskeinoista kun veden lämpötila nousee virtaamattomuuden takia liian korkeaksi tai jos ilmavirtausten takia meren pinta laskee niin alas että Aurinko porottaa siihen liikaa.
Melko typerää kuvitella että koralli ei ”osaisi” suojautua näitä El Ninoja vastaan kun niitä on ollut korallin olemassaolon aikana satoja miljoonia.
Tossa yksi tutkimus aiheesta.
https://advances.sciencemag.org/content/5/10/eaax2950
Ilmoita asiaton viesti
Siinäkin todetaan, että selviytymiskeino on epävarma ilmastonmuutoksen takia (s. 6):
”We show that beyond potential adaptation or acclimatization
processes, modern scleractinian corals harbor mechanisms allowing
them to survive through transitory environmental degradation
linked to those found in extinct Paleozoic Rugosa corals. Our findings
provide the first insight into this kind of process in extant corals to
better understand and interpret its occurrence and triggers in the
fossil record, while the characteristic skeletal structures described
here will serve as stress markers in extant and fossil colonies. As we
show, these strategies may allow corals to withstand and effectively
recover from warming-triggered mortality periods, making them
more resilient than previously thought. However, some doubts arise
related to the effectiveness of such strategies in a scenario of increased
frequency of thermal anomalies (31), which may outpace the recovery
capacity of long-lived corals (1). Nevertheless, the existence of this
or other similar survival strategies is a narrow window of opportunity for corals to deal with global warming.”
https://advances.sciencemag.org/content/5/10/eaax2950/tab-pdf
X
Ilmoita asiaton viesti
Tottakait sanotaan koska rahoitus saattaa olla siitä kiinni, se että noin sanotaan ei poista sitä faktaa että koralleilla on puolustuskeinot meriveden hetkelliselle lämpenemiselle. Jos ilma sattuu olemaan keskimäärin 0.5° lämpimämpää niin se ei vaikuta meriveden lämpötilaan pätkääkään kun sen ilman lämpötila on riippuvainen meriveden lämpötilasta tuolla vetten päällä.
Ilmoita asiaton viesti
Siteerauksen mukaan olennaista ei ole hetkellinen vaan pitkäaikainen selviytyminen. Hetkellinenkään selviytyminen ei ole fakta vaan mahdollinen skenaario (”As we show, these strategies may allow corals to withstand and effectively recover from warming-triggered mortality periods…).
Olennaista on ilmastonmuutoksen vaikutus koralleihin (”However, some doubts arise related to the effectiveness of such strategies in a scenario of increased frequency of thermal anomalies (31), which may outpace the recovery capacity of long-lived corals (1). Nevertheless, the existence of this or other similar survival strategies is a narrow window of opportunity for corals to deal with global warming.”)
X
Ilmoita asiaton viesti
Korallin historia sisältää lukuisia lämpökausia jolloin lämpötila on ollut korkeampi kuin nykyään. Vuotuinen glopaali lämpötilanmuutos on ~4° ja nyt keskilämpötila on noussut viimeisen 80v aikana ~0.3°, eipä taida moinen paljon korallia kiinnostaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on omaa arviotasi; minä siteeraan tutkimuksen johtopäätöksiä.
X
Ilmoita asiaton viesti
Niimpä, sulta ei noita omia ”arvioita” olla nähty.
Se on ihan professoritason tukijoilta kuultu että jos et mainitse tutkimuksessa ilmastonmuutoksesta jotain negatiivista niin rahahanat ei aukea. Ja se sana ilmastonmuutos onkin ainoa johon olet pystynyt tarttumaan.
Ilmoita asiaton viesti
No se nyt lähinnä on faktapohjaista tarttumista verrattuna omiin kuulopuheisiin perustuviin näkemyksiisi (tai omiini, jos irtautuisin tutkimustekstin esittämistä johtopäätöksistä).
Täältä tähän.
X
Ilmoita asiaton viesti
Taisit siteerata pelkkiä ennusteita.
Ilmoita asiaton viesti
Ovat tutkijoiden arvioita tähänastisten tapahtumien perusteella.
X
Ilmoita asiaton viesti
Pitkäaikainen korkeapaine tuolla alueella laskee merenpintaa ja nostaa lämpötilaa samanaikaisesti.
Symbiootit siinä haalistuvat joksikin aikaa. Jos merenpinta nousee, kuten on ennustettu, ongelma helpottuu.
Ilmoita asiaton viesti
Toistona uudelleen
Korallien vaaleneminen ei ole mitään uutta, havaittu jo vuonna 1862, heh.
” New evidence that coral bleaching is nothing new”
https://www.thegwpf.com/peter-ridd-new-evidence-that-coral-bleaching-is-not-new/
Ilmoita asiaton viesti
Aika surkeaa sinulta, helvettiäkö tulet palstoille aukomaan umpityhmää päätäsi jos et asiassa pysy.
Ilmoita asiaton viesti
Vielä ei ole taidettu mainita WWF:n osuutta ison valliriutan (Great barrier reef) onnistuneessa elvyttämisessä. Suomeksi tästä:
https://peda.net/porvoo-borg%C3%A5/oppilaitokset/p%C3%A4%C3%A4skytien-koulu/mp/i2tr/1kt/ujm/waivs
Englanniksi haulla WWF Great barrier reef
Ilmoita asiaton viesti
Tuon linkin mukaan WWF on onnistunut tekemään konkreettisia suojelutoimia mm. ruoppausjätteiden dumppaukset kieltämällä.
Ilmoita asiaton viesti
Muuan muassa, ja Australian hallitustahan on painostettu:
WWF onnistui tekemään myös paljon muuta Ison valliriutan hyväksi. Se mm. Suojeli valliriutan rannikkoaluetta teollistumiselta, vähensi Isoa valliriuttaa tuhoavia kalastusmenetelmiä ja kehitti Australiassa kansallisen tason lainsäädäntöä, jotta hiilidioksidipäästöt vähentyisivät. WWF myös paransi onnistuneesti veden laatua tekemällä yhteistyötä viljelijöiden kanssa, jotta lannoitteet ja hyönteismyrkyt vähenisivät, eivätkä ennen pitkää laskisi ison valliriutan vesistöön.
Ilmoita asiaton viesti
Laiskuuttani en ruvennut kirjoittamaan auki kaikkia WWF:n toimia asian hyväksi. Katson, että se on aina kommentoijan tehtävä, niin kuin lopulta kirjoititkin asiasta.