Korallien määrä Australian valliriutalla on ennätystasolla – ei uutisia valtamediassa, koska se häpäisee alarmistit 

Australian Meritieteiden Instituutti (Australian Institute of Marine Science) on hiljattain julkaisut tuoreen raportin Suuren valliriutan (Barrier Reef) tilasta. Raportin mukaan korallien määrä on ennätystasolla sitten systemaattisten kartoitusten aloittamisen vuonna 1985.

Kuva 1. Suuren valliriutan korallien määrän kehitys.

Tarkempaa tietoa löytyy kuvasta 2.

Kuva 2. Korallikartoituksen tulokset vuonna 2021.

Kuvassa 2 näkyy kartoituksen neljä pääaluetta. a) korallipeiton määrä, b) korallimäärän muutos, c) meritähtien aiheuttamien tuhojen määrä, ja d) korallien vaaleneminen.

Valliriutan tilanne nousi maailman tietoisuuteen 1970-luvulla, kun löydettiin korallia syövien meritähtien määrän kova kasvu. Pyörremyrskyt voivat tuhota suuret alueet korallia. Viime aikoina maapallon lämpenemisen johdosta korallien vaaleneminen on noussut suureksi huolenaiheeksi. Viimeisimpänä huolena on ollut maataloudessa käytettyjen torjunta-aineiden päätyminen Valliriutalle saakka.

 

Nyt torjunta-aineita ei löydetä edes herkimmillä mittareilla. Meritähtien aiheuttama tuho ei ole lisääntynyt. Pyörremyrskyt aiheuttavat tuhoa, mutta ne korjaantuvat nyt tehtyjen mittausten mukaan varsin nopeasti. Korallien valkaisutapahtumat ovat osoittautuneet ilmiöksi, joita on aina tapahtunut meriveden lämmetessä ja korallit toipuvat niistä aika nopeasti. On käynyt ilmi, että näitä valkaisutuhoja on tiettyjen tahojen toimesta liioiteltu, mutta nyt tehdyt puolueettomat tutkimukset osoittavat, että tilanne on hallinnassa. Tilanne on parempi kuin koskaan ja korallia on ennätysmäärä.

Ilmastoalarmistien joukolla, joka ylläpitää ilmastohysteriaa, on ollut kaksi symbolia, joiden kautta on ylläpidetty mielikuvaa ilmastonmuutoksen aiheuttamista peruuttamattomista tuhoista. Toinen on ollut jääkarhujen määrä, mutta kaikista tuhoa toistavista ennusteista huolimatta niiden määrä vain kasvaa, ja jääkarhu onkin siirretty kulisseihin. Suuri valliriutta on jo pitkään mediassa ollut tuhoon tuomittu.

Tällaista positiivista faktauutista Suuren valliriutan tilasta et löydä suomalaisesta valtamediasta, luulen niin.

Niin, ja vielä yksi huono uutinen alarmisteille. UNESCO julkaisi viime kuussa 206-sivuisen raportin, jossa se suositteli Suuren Valliriutan ottamista vaarantuneiden maailman perintökohteiden listalle. Australian ympäristöministeri Sussan Ley ilmoitti, että olemme olleet huolissamme, koska UNESCO haki välitöntä listausta vaarantuneiden kohteiden listalle vierailematta kohteessa ja ilman viimeisintä arviointitietoa. Äänestyksen jälkeen Suurta Valliriuttaa ei otettu UNESCOn vaarantuneiden perintökohteiden listalle. Viimeisten arviointitietojen mukaan se olisikin ollut erikoinen teko.

Mistä löytyy seuraava symboli ilmastoalarmisteille? Pitäisikö olla huolissaan, kun symbolit luiskahtavat elossa ja hyvinvoivina alarmistien liukkaista käsistä? Enpä jaksa kantaa siitä mitään murheita.

Viite: https://www.aims.gov.au/reef-monitoring/gbr-condition-summary-2020-2021

aveollila
Porvoo

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu