Maapallon lämpötila pysyi alhaalla myös toukokuussa

Toukokuun satelliittilämpötilan mittaus UAH on julkaistu, kuva 1.

Kuva 1. Satelliittilämpötilan kuukausiarvot UAH 2002–2021. ENSO-tapahtumien vaikutus on laskettu kaavalla 0.1*ONI (Oceanic Nino Index), jossa sovelletaan viiden kuukauden viivettä.

Toukokuun lämpötila on nyt hieman yli keskiarvon 1997-2014, joka tunnetaan yleisesti lämpötilapaussina tai paussina. Paussi on tullut takaisin.

Hiilidioksidin pitoisuus on noussut vuosittain keskimäärin 2,5 ppm tällä vuosituhannella.  IPCC:n tieteen mukaan tällainen muutos nostaa lämpötilaa 0,02 °C vuodessa. Vuoden 2014 jälkeen syyllinen rajuihin lämpötilan muutoksiin ei voi olla hiilidioksidi tai ihminen. Ei edes IPCC:n tieteen mukaan, vaikka tiedotusvälineet kirjoittavat näin. Tammikuun 1997 ja joulukuun 2020 välillä hiilidioksidipäästöt olivat 205 gigatonnia hiiltä (GTC), mikä oli 44 prosenttia kokonaispäästöistä 462 GTC vuoden 1750 jälkeen, mutta kasvihuonekaasut eivät pystyneet nostamaan lämpötilaa.

Kuvasta 1 voidaan päätellä paljaalla silmällä, että hiilidioksidipitoisuus nousee tasaisesti, mutta lämpötila kulkee omia polkujaan ja nyt se on laskenut jyrkästi. Ilmastoeliitti on antanut tälle ”ilmeiselle” syy-yhteyden puuttumiselle luonnollisen vaihtelun. Voin olla tästä täysin samaa mieltä.

Syy näihin muutoksiin on erittäin todennäköisesti lyhytaaltoisen säteilyn muutokset, jotka johtuvat maapallon ilmakehästä, mutta ei auringon aktiiviuuden muutoksista, kuva 2.

Kuva 2. Auringon säteilyn, lyhytaaltosäteilyn ja pitkäaaltosäteilyn pitkän aikavälin trendit vuodesta 2001 vuodesta 2020.

Tämä ilmastonmuutoshysteria menee samalla tavalla kuin suomettuminen aikanaan. Vaikka monikin asia oli Neuvostoliitossa huonolla mallilla, niin niitä ei käsitelty poliitikkojen ja median toimesta. Kun lämpötila äkillisesti lähti laskuun lokakuun 2020 jälkeen, niin ilmastoeliitti on vaiennut ja samoin media. Suuri yleisö ei tiedä asiasta mitään.

Eikä yksikään toimittaja kysy Ilmatieteenlaitoksen tutkijoilta, että miksi lämpötila ei nouse, vaikka vuoden 1997 jälkeen hiilidioksidipäästöistä on tapahtunut 44 %. Kuinka vahva kasvihuonekaasu hiilidioksidi oikeasta on, vai onko kenties niin, että lämpenemiseen on vaikuttanut muutkin luonnolliset tekijät, jotka ovat lähteneet laskuun? Ei kysytä ja asiantuntijat toivovat, että kukaan ei vaan erehtyisi kysymäänkään. Tähän pätee varmaan se vanha toimittajien käytäntö, että tosiasiat ovat pilanneet monta hyvää juttua.

 

+16
aveollila
Porvoo

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu