Tähän on tultu: Google demonisoi tunnetun toisinajattelevan tiedemiehen nettisivustoa

Tähän on tultu: Google demonisoi tunnetun toisinajattelevan tiedemiehen nettisivustoa

Dr. Roy Spencer on ilmastontutkijoiden keskuudessa yksi tunnetuimmista toisinajattelijoista. Hänen mielipiteensä eroavat ilmastoeliitin valtavirrasta kuitenkin varsin lievästi. Hän on sitä mieltä, että

  1. Ilmasto on lämmennyt.
  2. Lämpeneminen johtuu todennäköisesti fossiilisten polttoaineiden johdosta syntyneistä kasvihuonekaasuemissioista.

Hänen käsityksensä eroavat valtavirrasta siinä, kuinka paljon lämpenemistä on tapahtunut, ja kuinka paljon sitä on odotettavissa tulevaisuudessa, ja mitä pitäisi tehdä tämän johdosta energiapoliittisissa kysymyksissä.

Dr. Spencer ilmoittaa (Viite 1), että Google on demonisoinut (saattanut mahdollisimman kielteiseen valoon) hänen nettisivustonsa drroyspencer.com sivuston ”epäluotettavien ja haitallisten väitteiden” vuoksi.

Tämä johtuu Googlen päätöksestä (Viite 2), jonka se julkisti 8.10.2021, että Google ja sen videonjakoalusta YouTube kieltävät sellaisten tilien kaupallistamisen, jotka julkaisevat videoita ja sisältöä, joka epäilee ihmisen tekemää ilmastonmuutosta. Kaupallistaminen tarkoittaa, että demonisoiduilla nettisivustoilla ei voi käyttää Google Adsense-ohjelmaa, joka tuo tuloja sivustolle mainosten muodossa.

Dr. Spencer arvioi, että Googlen antamien tietojen mukaan rikkomuksistani ja näytettävien mainosten määrästä, ylivoimaisesti yleisimmät verkkosivut drroyspencer.com-sivustolla, joissa on ”epäluotettavia ja haitallisia väitteitä”, ovat (UAH) kuukausittaiset maailmanlaajuisen lämpötilan päivityssivut, kuva 1.

Kuva 1. Eri lämpötilojen graafit 2002-2022.

Mitä vaarallista sitten on UAH-lämpötilassa? Se käy ilmi alla olevasta kuvasta.

Kuva 2. UAH- ja Gistemp-lämpötilagraafit.

Kuvasta näkyy, että NASA:n Gistemp-lämpötila ja UAH-lämpötila seurasivat toisiaan 1980-2000 (UAH-mittaukset alkoivat 1979). 2000-luvulla Gistemp-lämpötila alkoi kasvaa voimakkaammin kuin UAH. Tästä on selvä näyttö, että itse asiassa Gistemp seurasi UAH-lämpötilaa noin vuoteen 2010, mutta sitten jossain ”närvi petti”. Aloitettiin ns. lämpötilojen homogenisointi, jossa käsiteltiin kaikki lämpötilat 1800-luvulta alkaen. Lopputulos oli, että historia kylmeni ja uusimmat lämpötilat vuoden 2000 jälkeen lämpenivät. Sen jälkeenkin on tehty pari homogenisointia. Nyt ero näiden kahden lämpötilamittaussarjan välillä on noin 0,2 astetta.

Olen hyödyntänyt Dr. Spencerin tekstiä hänen nettisivustoltaan, Viite 1.

Lisäys klo 12.45

Kuten odottaa sopii, niin UAH-mittausten tekninen oikeellisuus maapallon lämpötilan mittauksessa kyseenalaistettiin. Ei olisi kannattanut lähteä heittelemään kiviä, kun asuu lasitalossa. Lisään pari kuvaa.

Kuva 2. GISS-lämpötilaversiot ja UAH

Kuva 2 osoittaa kahden GISS (sama kuin Gistemp) version eroja, jotka johtuvat homogenisoinnista. Käyristä näkee, mitä GISS-lämpötilalle on tapahtunut vuoden 2016 versiossa verrattuna versioon 2010.

Kuva 3. GISS-versiot, UAH ja muita lämpötilagraafeja.

Kuvassa 3 on mukana pari muutakin lämpötilagraafia, jotka ilmatoeliitti hauaa mieluusti unohtaa. Bydukon ja A&K  lämpötilakäyrät löytyy USA:n National Academy of Sciences julkaisusta vuodelta 1975, joka tehtiin selvittämään globaalin lämpötilan pudotuksesta muodostunutta uhkaa.

 

Viite 1. https://www.drroyspencer.com/2022/01/unreliable-and-harmful-claims-this-website-has-been-demonetized-by-google/

Viite 2. https://mixedtimes.com/politics/google-youtube-to-block-monetization-on-climate-skeptic-content

 

 

+19
aveollila
Porvoo

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu