THL:n mukaan kaikki sairausdiagnoosit monikymmenkertaistuivat korona-aikana

Sain mutkan kautta Arno Kontron tekemän yhteenvedon sairausdiagnoosien lukumääristä vuosina 2018 ja vuosina 2022 ja ne ovat alla olevassa kuvassa.

Tarkistin tiedot THL:n omilta nettisivuilta ja tiedot pitävät paikkansa:  Linkki 

Kai näihin tietoihin on uskominen, vaikka ensireaktio on, että ei voi olla totta: kaikki diagnoosit ovat monikymmenkertaistuneet vuodesta 2018 vuoteen 2022 verrattuna eli viime vuonna diagnooseja tehtiin noin 30-90 kertaa enemmän kuin vuonna 2018.

Kyllä suomalaiset ovat sairaita. Kuollemmeko kohta sukupuuttoon?  Onko kyse tilastoinnin muuttumisesta eli luvut eivät olisi vertailukelpoisia? THL ei anna tällaista selitystä asialle tai se ainakaan osunut minun silmiini.

Ydinkysymys tietysti on, että onko kaikki tämä koronan syytä?

Kommentointi on vapaa. Ihmettelen suuresti, että asiaa ei ole lainkaan käsitelty julkisuudessa. Onko tämä jonkinlainen tabu?

Lisäys klo 22:45: Tässä THL:n tiedot koskien vuosia 2018-2022.

 

Tämän tilaston mukaan vuonna 2022 tapahtui merkittävää nousua verrattuna vuoteen 2021 eräissä diagnooseissa kuten hengityselinsairauksissa 71 %. Muistaakseni koronaa pidettiin vuoden 2022 aikana jo voitettuna sairautena, eikä hallitus järjestänyt tiedotustilaisuuksia asiasta.

aveollila
Porvoo

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu