THL:n mukaan kaikki sairausdiagnoosit monikymmenkertaistuivat korona-aikana
Sain mutkan kautta Arno Kontron tekemän yhteenvedon sairausdiagnoosien lukumääristä vuosina 2018 ja vuosina 2022 ja ne ovat alla olevassa kuvassa.
Tarkistin tiedot THL:n omilta nettisivuilta ja tiedot pitävät paikkansa: Linkki
Kai näihin tietoihin on uskominen, vaikka ensireaktio on, että ei voi olla totta: kaikki diagnoosit ovat monikymmenkertaistuneet vuodesta 2018 vuoteen 2022 verrattuna eli viime vuonna diagnooseja tehtiin noin 30-90 kertaa enemmän kuin vuonna 2018.
Kyllä suomalaiset ovat sairaita. Kuollemmeko kohta sukupuuttoon? Onko kyse tilastoinnin muuttumisesta eli luvut eivät olisi vertailukelpoisia? THL ei anna tällaista selitystä asialle tai se ainakaan osunut minun silmiini.
Ydinkysymys tietysti on, että onko kaikki tämä koronan syytä?
Kommentointi on vapaa. Ihmettelen suuresti, että asiaa ei ole lainkaan käsitelty julkisuudessa. Onko tämä jonkinlainen tabu?
Lisäys klo 22:45: Tässä THL:n tiedot koskien vuosia 2018-2022.
Tämän tilaston mukaan vuonna 2022 tapahtui merkittävää nousua verrattuna vuoteen 2021 eräissä diagnooseissa kuten hengityselinsairauksissa 71 %. Muistaakseni koronaa pidettiin vuoden 2022 aikana jo voitettuna sairautena, eikä hallitus järjestänyt tiedotustilaisuuksia asiasta.
” Onko kyse tilastoinnin muuttumisesta eli luvut eivät olisi vertailukelpoisia? THL ei anna tällaista selitystä asialle tai se ainakaan osunut minun silmiini.”
Ainakin tiedonkeruujärjestelmä muuttui vuonna 2019. Tieto, jonka googlaamiseen meni noin 3 sekuntia elämästä:
https://thl.fi/fi/tilastot-ja-data/ohjeet-tietojen-toimittamiseen/tyoterveyshuollon-tietojen-tiedonkeruu
Ilmoita asiaton viesti
Ihmisten kuolemanpelon ottaminen päivittäiseksi puheenaiheeksi ja tämän varjolla mainostetaan rokotteita ja myydään hengityssuojaimia, – tehdään suurta bisnestä.. – tämä oli ala-arvoista, oli muka pakko ottaa rokotuksia vaikka ei tiedetty mitä ne vaikuttavat elimistössä.
Ohitin itse koronan vaan 1 D-vitamiini tabletti päivässä tyylillä, enkä sairastanut edes lievää flunssaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmisten kuolemanpelon ottaminen päivittäiseksi puheenaiheeksi ja tämän varjolla mainostetaan rokotteita ja myydään hengityssuojaimia, – tehdään suurta bisnestä.. – tämä oli ala-arvoista
——————————-
THL on asiasta eri mieltä.
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus
Ilmoita asiaton viesti
Riski toiseen suuntaan liian merkittävä, tiedottavan puolen ottamiseen tietysti, ja painotetusti lähinnä siten.
Toisekseen, mitä luonnonmukaisuuteen kuuluu siten, että eletään sopusointuisasti, kuten toisaalta halutaan, ja osataan ennakoida oman toimintamme ongelmaseurauksia… dna-tason liepeille tehtävät peukaloinnit, aina otettava (oletus)vaarallisena.
Vaikka noita perustavaa laatua olevia vaaroja lanseerattu jo paljon,… kokonaisempi koktaili merkitsee yhä, ja sitä kannattaa painottaa.
Tarvitsee olla jollain tapaa sen kokonaisuuden mukainen, minkä ohitse ei voi mennä. Tämä puoli on olemassa, ja tunnettava entistä tarkemmin. Jos ei tunneta,… sen varovaisempi tulisi olla soveltamisissa, etenkin jos kaikki laitetaan samaan, enemmän kuin yhtään on tarvis.
Terveysvinkkelistä jos noukkii jotain hyvää, ja tämän linjan mukaista, voisi viittailla vaikka tähän: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/thln-mukaan-kaikki-sairausdiagnoosit-monikymmenkertaistuivat-korona-aikana/#comment-3899139
Ei paha olla tarkka, jos tarkkuutta jotenkin kykenee hyöydyntämään, ja luokittelua, tai jos näistä ei tule isompaa ongelmaa, muun tavan kyydissä olemishaasteiden lisäksi.
Luonto ei koskaan jätä ihmistä rauhaan, onneksemme, eikä toisaalta keinotekoissäppäreihin mitään erityistarvetta.
Ilmoita asiaton viesti
Euroopan Parlamentissa pidettiin toukokuun alussa Korona 3 huippukokous. Siellä myös kriittinen katsanto on saanut sijaa. Oliskohan tästä voinut ilmoitella lehdissä?
Ei missään nimessä tietenkään. Onneksi nyt edes tästä kolmannesta, kun 2 aikaisempaa on pimitetty täysin.
Patmos Plussasta, joka toimii arkistona löytyy edelleen.
Lepposa katsaus saman konferenssin webinaariin: https://www.youtube.com/watch?v=4jLzgViBp20
Ilmoita asiaton viesti
Tuntuu, että kaikenlaista tapahtumaa on, tai niitä ainakin halutaan nostaa esiin akuuttina.
Aivan kuin kyseessä olisi tilanteenpesu.
Facessa oli jokin aika sitten huumorikuva, jossa maski oli asetettu ihan silmien kohdille. Ehkä maski päästää jotain sopivampaa, ts suodattaa epätoivotut, mahdollisesti virukset.
Ota näistä selvää.
Ilmoita asiaton viesti
Kun
ulkoisistäulkoisista syistä(?) johtuvat vammatkin noudattavat samansuuntaista kasvua, niin ei se nyt varmaan johdu mistään tartunnoista?Muutoin ”Viheellinen koodi” on kiinnostavan näköinen rivi, otsikkonsa ansiosta.
Ilmoita asiaton viesti
”THL:n mukaan kaikki sairausdiagnoosit monikymmenkertaistuivat korona-aikana”
Epäilemättä.
Eräskin nuorehko mies sai kauppajonossa aivan psykoottisen raivokohtauksen kun seisoin takana kuulemma liian lähellä.
Ilmoita asiaton viesti
Tilastointimenetelmän raju muutos tarkoittaa sitä, että luotettavaa dataa koronan vaikutuksista sairausdiagnooseihin saadaan vasta vuoden 2023 tilastotietojen valmistuttua.
Koronan hoito Suomessa ja muualla ilmeisesti halutaan haudata vähin äänin. Jälkiviisaudella tarkasteltuna varsin moni asia meni pieleen. Mutta se olisi oman juttunsa väärti, enkä halua sekoittaa sitä nyt tähän blogiin. Tästä aiheesta tuli limbo johtuen THL:n tilastointimuutoksesta. Enpä ota siitä turhia paineita, koska THL ei osannut asiaa ilmoittaa tilastoinnin yhteydessä, että rajulle muutokselle on yksinkertainen selitys. Jos kerta halutaan kansalle antaa tietoja, niin näin merkittävä asia pitää osata ilmaista oikeassa yhteydessä.
Ilmoita asiaton viesti
Ensin tulee valhe sitten emävalhe vasta sitten tilasto.
Ilmoita asiaton viesti
Harmillista jos tilastointi on muutettu eikä vanhan kaavan mukaista tilastoa uudesta tilanteesta ole.
Nimittäin onhan tässä kyse ilman muuta massiivisesta muutoksesta.
Mielenterveysongelmat ovat räjähtäneet käsiin.
Esiintyy ylikuolemista. Lievempi tapaus ylikuolemisesta on se että joten kuten henki korisee.
Leikkausjonoihin kuollaan.
Olisi todella mielenkiintoista nähdä mikä on muutos. Ehkä siksi tilastointia onkin pitänyt muuttaa?
Ilmoita asiaton viesti
Tilastointitapaa on muutettu. Se, että luvut ovat suuruusluokaltaan näin erilaiset, kertoo siitä, että THL:n johtoportaassa olisi uudistuksen tarvetta.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä, jos ajattelee sitä, että mahdollinen tarkkuuskäytäntö toisi sitä, mitä on saatettu lähteä hakemaan.
Tarvetta tuollaisena, ilmenee todennäköisesti melko yleisenä, vähän sektorilla jos toisella.
Jos ajatusta lähtisi venyttelemään vähän rajummin, vaikka ihan ajatuksen soveltuvuuden tajuamiseen pyrkien, mainita voisi…
Vaikka sukupolvien väliset erilaiset tilanteet, ja luotujen rakennelmien ja jakojen kohdentaminen siten, että jokin mindfullness-tyypin piirteisyys positiivisesti ottaen, tavoittuisi jatkossa, jos tässä on syytä olettaa isompia portaikkoja, tai pykälä-vaihteistoa.
Minusta nämä ovat rakentelijan peruskauraa. Perusteita syytä käydä läpi enemmän myös julkisuudessa, jos tätä kontektilaajuutta käytetään vähämerkityksellisiin ja överialilaadullisempiin tarkoituksiin.
THL on osa kulttuuriamme. Yllättääkö tällainen tieto?
Ilmoita asiaton viesti
Tuo taulukko on työterveyshuollon diagnoosit ei kaikkien toimijoiden diagnoosit.
Tutkippa muiden toimijoiden tilastoja niin osassa on ollut jopa laskua diagnoosiryhmittäin.
Tuota tilastoa voi selittää muutokset tilastointitavoissa, muutokset työterveyshuollossa tai sen järjestämisessä tai joku muu vastaava seikka.
Tilastoa tulkittaessa täytyy tietää että mistä tilasto kertoo ennenkuin vetää johtopäätöksiä vaikka sukupuuttoon kuolemisesta.
Ilmoita asiaton viesti
https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/avo/perus15/fact_ahil_perus15
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa yllä taulukko jossa diagnoosimäärät ovat laskeneet rajusti joissain tapauksissa.
Ilmoita asiaton viesti