Faktoja Taalaksen väitteitä vastaan

Tänään Ykkösaamussa oli haastateltavana WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas. Hän on laittanut sordiinon päälle ilmastonmuutoksen nopeuden ja vaarallisuuden suhteen. Hän ei kannata ilmastohätätilan julistamista. Syynä saattaa olla havainto, että eläkeikään on vielä sen verran aikaa, että maapallon käristymistä jo parin vuoden sisällä ei kannata julistaa. Hän on kuitenkin täysillä Pariisin ilmastosopimuksen kannalla. Toimittaja ei osannut kysyä, että mitenkäs se sopimus oikein jaksaa? Onko saatu rahat kokoon Vihreään rahastoon. Tällaisia ikäviä asioita haastattelussa ei tietenkään käsitelty. Kiinan ihan ikioma aikataulu päästöissä kyllä todettiin, mutta se ei aiheuttanut suurempaa huolta. Sen verran kuitenkin Taalakselle täytyy antaa tunnustusta, että hän huomioi USA:n suotuisat käytännön päästöjen rajoitustoimet toisin kuin suomalainen media.

Otan kuitenkin esiin pari seikkaa, jotka ilmastoeliitti tuo jatkuvasti esiin. Taalas sanoi, että lämpötila on noussut 1,1 astetta ihmisen toimesta. Kuva 1 todistaa tämän riittävällä tarkkuudella.

Kuva 1. UAH-lämpötilan nousu ja Ollilan ilmastomalli.

Kuva 1 vahvistaa, että lämpötila on noussut vuoden 2014 jälkeen n. 0,35 astetta. Ilmastoeliitti ei halua tuoda esiin, että se johtuu lyhytaaltoisen säteilyn kasvusta. Tämä näkyy kuvasta oikein hyvin. Siitä ilmastoeliitti ei halua myöskään kuulla, että heidän lämpötilamalliensa mukaan virhe mitatun ja mallin välillä on huima: 0,7 astetta pelkästään vuodesta 2012 vuoteen 2019. Ihmisestä johtuvaa lämpötilan nousua ei käytännössä ole havaittavissa vuoden 2000 jälkeen.

Taalas muistutti myös siitä, kuinka hirmumyrskyt ovat yleistyneet. Eivät ne ole yleistyneet. Tornadojen lukumäärä Pohjois-Amerikassa on ollut laskusuunnassa jo pitkään, kuva 2.

Kuva 2. Voimakkaiden tornadojen lukumäärän kehitys.

Hurrikaanien esiintymistaajuuden kehitys on kuvassa 3; ei juuri muutosta.

Kuva 3. Voimakkaimpien hurrikaanien esiintymistaajuus.

Tällä kertaa tämän verran faktoja. Toisinajattelijat ovat hereillä.

 

aveollila1
Porvoo

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto). Uskon demokratiaan ja markkinatalouteen (en kapitalismiin) ja kansallisvaltioon. Olen tutkinut 12 vuotta ilmastonmuutosta, josta julkaisuja on kertynyt 23. Tutkimukseni keskittyvät ilmastonmuutoksen ytimeen eli kasvihuoneilmiöön, hiilidioksidin osuuteen ilmastonmuutoksessa ja hiilen kiertoon. Tulokseni osoittavat oleellisia virheitä IPCC:n tieteessä. Olen kutsuttu norjalaisen järjestön Klimarealistine (Climate realister) tieteelliseen neuvostoon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu