Mihin katosivat uutiset Brexitin katastrofaalisista seurauksista? Lähes täysi radiohiljaisuus. Miksi?

Ennen vuodenvaihteessa tapahtunutta Brexitiä media uutisoi tulevan Brexitin aiheuttamista suurista ongelmista. Satamat ruuhkautuvat, kanaalitunneli menee ihan tukkoon, EU:n autonvalmistajilta loppuvat osat, Euroopasta loppuvat lääkkeet (No, ainakin koronarokotteet ovat kortilla), briteiltä loppuu ruoka, jne.

Asiassa on vallinnut lähes täysi uutisten puuttuminen. Kai se on tulkittava, että kaikki sujuu kuin ennenkin, vai sujuuko? Joka tapauksessa tämä tilanne herättää minussa kaksi johtopäätöstä.

Ensimmäinen on tietenkin se, että vain huono uutinen on uutinen. Ja kun huono uutinen on niin hyvä uutinen, siitä otetaan kaikki irti jo ennen sen huonon uutisen oletettua tapahtumista. Tässä tapauksessa median toiminta saa aikaan toisen johtopäätöksen. Median mielestä britit ampuivat itseään pahasti jalkaan, koska onhan se nyt aivan itsestään selvää, että EU edustaa kaikkea mahdollista hyvää. Jos olet EU:ta vastaan, olet kaikkea kehitystä vastaan. Media ajoi itse kaivamaansa kuoppaan, mutta sehän ei ole uutinen muualla kuin somessa.

Miten toimii Pohjois-Irlannin ja Irlannin raja? Ei mitään uutisia ja siinä kohtaa raja on kuitenkin auki Britannian ja EU:n välillä. Olisi se nyt kohtuullista saada edes yksi kunnon uutinen näistä aiheista Hesariin tai yksi ohjelma a-studioon. Hävettääkö ykkösmedian edustajia, kun saarnattua maailmanloppua ei tullutkaan?

 

 

aveollila1
Porvoo

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto). Uskon demokratiaan ja markkinatalouteen (en kapitalismiin) ja kansallisvaltioon. Olen tutkinut yhdeksän vuotta ilmastonmuutosta, josta julkaisuja on kertynyt 19. Tutkimukseni keskittyvät ilmastonmuutoksen ytimeen eli kasvihuoneilmiöön, hiilidioksidin osuuteen ilmastonmuutoksessa ja hiilen kiertoon. Tulokseni osoittavat oleellisia virheitä IPCC:n tieteessä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu