Mitä Suomen turhin ministeri eli työministeri voisi tehdä? Uuden vuoden toivomus

En keksi turhempaa ministerin tointa kuin työministeri. Kuinka monta työpaikkaa hänellä on tarjottavana työttömille? Tietääkseni pyöreä nolla. Hallituksella ei ole tarjota työpaikkoja ja ideologisesti hallituksen pitäisi koko ajan pyrkiä minimoimaan valtion työpaikkojen määrää. Suomessa julkinen sektori on ylipaisutettu. Sillä voitaisiin hoitaa 50 miljoonan asukkaan valtion ja kuntien hommat.

Yksi Uuden Vuoden toivomus minulla on työministerille. Aikaansa seuraavalle on tullut monesta suusta ja monelta taholta selväksi, että työttömän ei pidä vahingossakaan ottaa tilapäistä työtä vastaan. Alipalkatuilla aloilla käteen jäävä osuus voi olla pienempi kuin työttömyyskorvaus. Se tietää raportointia ja lopputulos on, että työsuhteen päätyttyä ja karenssien jälkeen työn vastaanottanut huomaa joka tapauksessa lopputuloksen miinusmerkkiseksi.

Monessa kapitalisessa maassa asia on hoidettu niin, että lyhyenkin työn kannattaa ottaa vastaan. Suosittelen vaikkapa kuukauden virkamatkaa tällaisiin maihin. Ja sitten ei muuta kuin soveltamaan. En muista työministerin miesmuistiin tehneen mitään ehdotuksia työntekemisen helpottamiseksi, mutta byrokratiaa on kyllä osattu luoda.

 

aveollila1

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto). Uskon demokratiaan ja markkinatalouteen (en kapitalismiin) ja kansallisvaltioon. Olen tutkinut yhdeksän vuotta ilmastonmuutosta, josta julkaisuja on kertynyt 19. Tutkimukseni keskittyvät ilmastonmuutoksen ytimeen eli kasvihuoneilmiöön, hiilidioksidin osuuteen ilmastonmuutoksessa ja hiilen kiertoon. Tulokseni osoittavat oleellisia virheitä IPCC:n tieteessä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu