Hirmumyrskyjen esiintymistaajuus laskee koko ajan

Johdanto: YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi vierailtuaan Bahama-saarilla ja nähtyään Dorian-hirmumyrskyn aiheuttamat tuhot (vapaasti suomennettuna): ”…mutta se ei ollut paholaisen aikaansaama. Meillä on aina ollut paljon hirmumyrskyjä, mutta nyt ne ovat voimakkaampia ja tavallisempia ja ne aiheutuvat ilmastonmuutoksesta”.

Tämä on se viesti, jota valtamedia on toistanut jo vuosia. Arvelen, että se on tavallisista ihmisistä varmin merkki ilmastonmuutoksesta. Mitkään viralliset tilastot eivät osoita tällaista kehitystä, vaan kehitys on ollut hirmumyrskyjen esiintymistaajuudessa maailmanlaajuisesti lievästi laskeva.

USA:ssa seurataan erikoisen tarkasti rantautuvien hirmumyrskyjen lukumäärää ja siinä on lievä laskeva kehitys.

Kaikkein voimakkaimpien rantautuneiden hirmumyrskyjen lukumäärässä on sama kehitys. Silmiin pistävää on hiljainen kausi 2000-luvulla, joka on lämpötilallisesti ollut korkein jakso vuosisatoihin.

Voimakkaimpien tornadoiden (hirmumyrsky USA:n maaperällä) lukumäärässä on selvä lasku

Vaikka IPCC ei ole koskaan raportoinut, että hirmumyrskyjen lukumäärässä olisi tapahtunut kasvua, niin media toistaa tätä valeuutista lähes säännönmukaisesti joka kerta, kun hirmumyrskyistä uutisoidaan.

Ilmastonmuutoksen uutisointia hallitsee media myös tieteelliset julkaisut mukaan lukien. Se päättää, mitä se julkaisee ja nostaa tikun nokkaan. Media on ottanut ilmastonmuutoksen hallintaansa se vie sitä yhä hysteerisempään ja panikoivaampaan suuntaan.

Pääsihteeri Petteri Taalaksen ulostulo (Talouselämä 6.9.2019) rauhoittamaan hysteeriseksi yltynyttä ilmastonmuutosuutisointia on merkki siitä, että jokin raja on ylitetty. Jotkut ovat arvioineet – ja yhdyn tähän käsitykseen – että aidosti IPCC:n tieteellisen ilmastonmuutoskäsityksen kannalla olevat tahot ja henkilöt pitävät tätä kehitystä vaarallisena. Kun ilmastonmuutosuutisointi menee hysteeriseksi, niin jopa alarmistit pelkäävät, että tavalliset ihmiset huomaavat, että tämä ei ole enää uskottavaa.

Pidän Petteri Taalasta alarmistina, joka on täysin Pariisin ilmastosopimukseen perustuvan IPCC:n tieteellisen perustelun takana. Ei hän voi virkansa puolesta muuta ollakaan. Talouselämän haastattelussa hän sanoo sanatarkasti näin: ”Tavoitteena on nostaa kunnianhimon tasoa päästöjen vähennyksessä. Jos sitä ei kyetä nostamaan, liikumme vuosisadan lopussa 3-5 asteen lämpenemisessä”.

Taalas ei vetäissyt tätä 3-5 asteen lämpenemistä hihastaan. Se on aika tarkkaan se arvo, joka on Pariisin ilmastosopimuksen tieteellisissä perusteissa kirjattu ja se perustuu IPCC:n viralliseen ”skenaarioon” RCP8.5, jonka mukaan lämpötila nousee välille 3,7- 4,8 astetta vuonna 2100. Tämän arviovälin keskiarvo on 4,25 astetta ja se saadaan kertomalla RCP8.5:n ilmastopakotearvo 8,5 W/m2 ilmastoherkkyysparametrilla 0,5. Tuloksen voi laskea päässään. Arvelen, että eräiden henkilöiden verenpaine nousee.

Pariisin ilmastosopimuksessa valittiin tämä kehityskulku todennäköisimmäksi, jos mitään ei tehdä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. RCP8.5:n mukaan hiilidioksidin pitoisuus olisi 936 ppm vuonna 2100 ja kun muiden kasvihuonekaasujen päästöt muutetaan hiilidioksidia vastaavaksi, niin silloin vaikuttava hiilidioksidipitoisuus olisi jo 1370 ppm. Nämä pitoisuudet toteutuvat, kun päästöt ovat tasolla 30 gigatonnia hiiltä (korjattu klo 19:33) vuonna 2100. Tämän luvun realistisuutta voi verrata viime vuosien hiilidioksidipäästöjen tasoon n. 10 gigatonnia. Öljy-yhtiöiden arvio on, että tunnetut öljy- ja kaasuvarat loppuvat nykykulutuksella 2060-luvulla.  Nämä luvut syötettiin valtioiden päämiehille ja kaikki ostivat ne mukisematta, koska ne olivat parasta ilmastonmuutostiedettä, sic.

Ei Taalas ole muuttanut käsityksiään ilmastonmuutoksesta. Mutta hänkin on huolestunut, että hysteerikot vievät uskottavuuden alarmisteilta.

PS. Olipa hyvin piilotettu uuden blogisivun kirjoitussivu. Siis sanan mukaisesti piilossa, jos ei arvaa viedä kursoria oikeaan paikkaan. Tämä on vissiin ohjelmanikkarien suosikkiajanvietettä.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Selvyyden vuoksi ilmoitan, että en ole ilmaston enkä ilmastonmuutoksen kieltäjä, joksi minua tavallisesti nimitetään englanninkielisillä nettisivustoilla. Olen eri mieltä IPCC:n kanssa muun muassa siitä, kuinka paljon kasvihuonekaasut pystyvät nostamaan maapallon lämpötilaa. Olen julkaissut asiasta 16 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Oma ilmastosivustoni, jossa on tarkempaa tietoa ilmastonmuutoksesta: www.climatexam.com

 

aveollila1

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu