Venetsia tulvii – pormestari syyttää ilmastonmuutosta ja hallitusta

Venetsiassa rankkasateet ovat nostaneet tulvat korkeuteen 1,87 metriä. Pormestari Luigi Brugnaro syyttää ilmastonmuutosta ja perää hallitukselta toimenpiteitä. Ilmeisesti hallituksen on pormestarin mielestä pysäytettävä ilmastonmuutos.

Vuonna 1966 (korjattu 14.11. klo 8:50) tulva nousi vielä korkeammalle eli 1,94 metriin. Tuolloin ilmaston lämpötila oli laskenut vuodesta 1940 ja tutkijat pelkäsivät uutta jääkautta. Mutta nyt ilmastonmuutoksen johdosta syyllinen tiedetään. Sama logiikka pätee kaikkialla. Jos edellinen lämpötilaennätys oli 1900-luvun alusta ja nyt se rikkoutui, niin syyllinen on – padam, padam – ilmastonmuutos. Vastaansanomatonta logiikkaa.

Venetsialaisilla on sentään kaupunkijärkeä vielä tallella. He syyttävät korruptoituneita poliitikkoja, koska kaupungin suojaksi suunniteltu tulvien suojausjärjestelmä ei ole vieläkään toiminnassa. Projekti aloitettiin vuonna 2003 ja 6 miljardia euroa on haaskattu. Venetsialaiset sanovat, että poliitikot varastivat rahat. Kysyn, kuka on varastanut ilmastonmuutosta syyttäviltä maalaisjärjen?

 

aveollila1

TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu