Helsinkin päärautatiekiskojen päälle asumismiljöön rakentaminen!

Kiitos hyvästä keskustelusta ja kommenteista. Olen ehdottomasti samaa mieltä, että rakentaminen pitäisi aloittaa Rautatieaseman päästä ja jatkaa sieltä sitten eteenpäin kohti Pasilaa. Kalasatama on vielä kesken, mutta esimerkiksi metron yläpuolelle rakennettu puistoalue ja sitä ympäröivät tornitalot ovat täydellinen esimerkki radan päälle rakentamisen mahdollisuuksista. Kaistaleesta avautuu upeat näkymät eri puolille kaupunkia ja autottomuus tekee siitä mielestäni yhden viihtyisimmistä urbaaneista tiloista koko kantakaupungin alueella.

Yhtäläisyyttä New Yorkin The High Line Parkin kanssa ei voi olla myöskään huomaamatta. Kyseinen kaistale on ollut heti valmistumisestaan lähtien yksi kaupungin suosituimmista vetonauloista. Siellä käy vuosittain 8 miljoonaa ulkoilijaa ja sen reunalla oleviin tornitaloihin ovat asettuneet mm. Amazon, Facebook ja Google. En näkisi miksei sama voisi tapahtua pienemmässä mittakaavassa myös meillä.

Olen asunut Intiassa viimeksi 60-luvulla ja paljon on varmasti muuttunut siitä, mutta sen uskallan sanoa, että vastaavaa vilinää ei täällä tarvitse pelätä. Esim. Jo Mumbaissa ripauksen Tamperetta suuremmalla alueella asuu yli 18 miljoonaa ihmistä. Se ehkä osittain selittää hulinaa. Oikeassa suhteessa tiiviimpi kaupunki on tehokkaampi ja ympäristöystävällisempi, kuin että asumme jokainen omakotitalossa kaukana toisistamme, mutta tuhoten väliin jäävät metsäalueet. Kivaa keskustelua. Jatketaan sitä.

Balan Pillai

Kuntavaaliehdokas

Helsinki

+1
BalanPillai
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsinki on ollut rakas kotikaupunkini 1960-luvulta alkaen. Muutin tänne silloin Intiasta jatko-opiskelemaan. Tarkoitus oli palata valmistumisen jälkeen heti takaisin maailmalle, mutta toisin kävi. Helsingistä tuli kotikaupunki ja hyvä sellainen. Löysin täältä itselleni rakkaan, mutta kipakan savolaisen vaimon, sain kolme ihanaa lasta ja lapsenlapsiakin. Vuosikymmenet ovat olleet täynnä elämänmakuisia hetkiä. On ollut kansainvälistä uraa ja yksi ikävä konkurssikin 90-luvun lamavuosina.

"Pääsin aitiopaikalta katsomaan Stanfordissa ja Massachusetts Institute of Technology:ssä, kuinka 2000-luvun huipputeknologioilla mullistettiin koko maailmaa!"

Yhteisö on aina ollut avoin ja kannustava. Väittelin laman jälkeen tekniikan tohtoriksi ja sain kutsun vierailevaksi professoriksi Yhdysvaltoihin. Pääsin aitiopaikalta katsomaan Stanfordissa ja Massachusetts Institute of Technology:ssä, kuinka 2000-luvun huipputeknologioilla mullistettiin maailmaa.

Koti on kuitenkin koti ja minulle se on Helsinki. Oli aina selvää, että palaisin lopulta takaisin. Helsinki on kokenut vuosikymmenten aikana uskomattoman muodonmuutoksen. Pienestä uinuvasta kaupungista euroopan laidalla on kasvanut monikulttuurinen ja suvaitseva maailmankaupunki. Haluaisin jättää sellaisen perintönä meidän jälkipolville. Kaupungin, josta myös he voivat olla yhtä ylpeitä kuin minä nyt.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu